Merkez Yenişehir İlçesi'nde bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Ahmet Ceren, 10 yıllık eşi Emine Ceren ile sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamadı. Bu sürede tedavi olan çift son olarak Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördükleri tedaviyle Emine Ceren, hamile kaldı. 10 yıllık tedavinin sonunda Emine Ceren, geçen 17 Ocak'ta 3'ü kız dördüz bebek dünyaya getirdi.Sena, Selen, Nehir ve Yiğit Kağan isimleri verilen bebekler, erkek doğum nedeniyle 1.5 ay hastanede kuvözde kaldıktan sonra taburcu edildi.
Emine Ceren, çocuk hasretinin sona erdiğini belirterek, "Mutluluğumu kelimelerle anlatmam imkansız. 10 yıldır çeşitli tedaviler gördüm ama çocuk sahibi olamadık. Ama yılmadım, usanmadım. Hep bir umut vardı içimde. Hamile olduğumu ilk duyduğumda inanamadım, heyecanlandım ve çok sevindim. Dördüz olduğunu öğrendiğimde ise daha çok sevindim. Hiç çocuğumuz yokken Allah 10 seneden sonra 4 tane verdi. Bu çok güzel bir duygu" dedi.
Baba Ahmet Ceren ise dördüzlerinin haftalık, mama, bez ve erken doğum nedeniyle gelişimini tamamlamaları için kullandıkları ilaçların bedelinin 500 lirayı bulduğunu, site sakinlerinin kendilerine destek olduğunu söyledi. Kazancının dördüzlerin masrafına karşılamadığını belirten Ahmet Ceren, "10 yıl sonra dördüz bebek sahibi olmak mutluluk verici. Ancak masrafları belimizi bükecek. Ayrıca tedavi sırasında da 14 bin lira kredi çekmiştik, kredi borcu da ödemek zorundayız. Nasıl yapacağımı bilmiyorum ama dördüz babası olmak tüm sıkıntılara değer"diye konuştu.
Bebeklerin anne karnındaki gelişmelerini takip eden ve doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Orhan Tuğrul Ersöz, dördüz doğumlara 1600 doğumda bir rastlanıldığını belirterek şunları söyledi:
"Çift 10 yıldır bebek sahibi olamıyordu ve anne aşılama yolu ile hamile kaldı. Biz doğuma kadar takibini yaptık. 31'inci hafta içerisinde dördüzlerle ilgili çok şiddetli ağrılar başladı ve doğum olması gerekiyordu. 31'inci haftada doğuma aldık. Çok nadir olan dördüzler, sezeryan ile gayet sağlıklı doğdular. Hepsi 1.5 ay kuvözde kaldıktan sonra taburcu oldu."
Doğal yollardan gebeliğin gerçekleşmemesi halinde, aşılama yöntemi ile erkeğin verdiği spermler özel bir enjektör yöntemile rahime yerleştirilerek döllenmenin sağlanmasına ortam hazırlanıyor. Tüp bebek yönteminde ise erkeğin spermi ile kadının yumurtası alınıp vücut dışında döllendikten sonra rahime yerleştiriliyor. (DHA)