Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için Çerez Politikasındaki amaçlarla sınırlı olmak üzere çerez kullanmaktayız.
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 6 Aralık 2010 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada ele geçirilen belgelerle soruşturma farklı bir boyut kazandı. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde zemine gömülmüş özel bölmede ele geçirilen ve Balyoz, Ergenekon, İrtica İle Mücadele Eylem Planı davalarını ilgilendiren 8 çuval gizli belgenin tasnifi devam ederken odalara girmeye yetkili olan subayların da sorgulanmasına başlandı. İlk olarak saat 10.00 sıralarında 6 subay Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
BALYOZ VE ERGENEKON DA SORULDU
Savcı Seçen'in, ele geçirilen gizli belgelerin yanı sıra Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarıyla ilgili de sorular yönelttiği subaylara, "Aramalarda ele geçirilen belgelerin kim tarafından hazırlandığı ve saklandığını, kolilerde neler olduğunu biliyor muydunuz? Bu belgeleri açıp, kontrol etme yetkisi kimdeydi?" şeklinde sorular sorduğu ileri sürüldü.
BELGELER GÖMÜLÜRKEN GÖRDÜK
Subaylar suçlamaları reddederken Binbaşı Cem Çağlar ile Astsubay Erdinç Yıldız'ın sorgulama sırasında çuvalların gömülmesine şahit olduklarını söyledikleri öğrenildi. Çağlar ve Yıldız'ın belgelerin orada olduğunu bildiklerini ancak içerisinde neler olduğunu bilmediklerini ifade ettikleri
öğrenildi.
Sorgulama sırasında Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki odaya gizli kamera yerleştirildiği de ortaya çıktı. Savcı Seçen'in şüphelilere, "Odada bulunan gizli kameranın kim tarafından yerleştirildiğini bilip bilmediklerini de" sorduğu öğrenildi. Sorgulamanın ardından Binbaşı Çağlar ile Astsubay Yıldız örgüt üyeliğu suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken diğerleri serbest bırakıldı. Savcılık sorgusunda belgelerin gizli bölmelere saklanması olayına şahit olduklarını söyledikleri öğrenilen Binbaşı Çağlar ile Astsubay Yıldız, mahkemece tutuklandı. Aralarında İstihbarat Binbaşı Kemalettin Yakar'ın da aralarında bulunduğu 7 subayın ifadeye getirilmesi bekleniyor. Tutuklu sayısının 18'e yükseldiği soruşturma kapsamında, aralarında İstihbarat Binbaşı Kemalettin Yakar'ın da aralarında bulunduğu 7 subayın daha ifadeye getirilmesi bekleniyor.
28 ŞUBAT'IN SES KAYITLARI ÇIKTI İDDİASI
Askeri casusluk ve şantaj soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'in Donanma Komutanlığı'nda yaptığı 8 saatlik aramada ele geçirilen 8 çuval belgenin içinde 28 Şubat sürecine ilişkin belge, ses kaydı ve gizli çekilmiş görüntü kasetlerinin ele geçirildiği iddia edilmişti. 1997-98 dönemine ait üzerlerinde Necmettin Erbakan ve Esat Coşan'ın da arasında bulunduğu birçok kişinin isminin yazılı olduğu ses ve görüntünün bulunduğu kasetlerin yer aldığı belirtilmişti. Tarikat lideri Müslüm Gündüz'ün yönlendirildiğine dair ifadelerin bulunduğu belgelerde özel bilgilerin bulunduğu ileri sürülmüştü.
41 KİŞİNİN ŞÜPHELİ OLARAK İFADESİ ALINMIŞTI
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan aralarında TÜBİTAK'ta görevli 2 kişi ile subayların da bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmıştı. 9 şüpheli mahkeme sorgularının ardından serbest bırakılırken, Savunma Sanayii Müşteşarlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yapan Ahmet Lütfi Varol'un da aralarında bulunduğu 24 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. İş adamı Saadettin Saran'ın da soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesi alınmıştı.