Folik Asit Iceren Besinler Haberleri

Mutluluğun sırrı bu besinden geçiyor! Baharda depresyon riskini azaltacak 7 besin türü

Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh halimizi olumlu etkileyebilir” dedi.

Kadin 2024-05-03 10:54:15

Folik asit nedir? Folat düşüklüğü neden olur?

Folik asit B vitaminlerinden biri olan ve vücut için hayati öneme sahiptir. Ayrıca folat olarak da adlandırılır. Folik asit hücre bölünmesi, DNA sentezi ve onarılmış hücrelerin yeniden üretilmesi gibi birçok temel biyolojik işlevde kritik bir rol oynar. Bu nedenle hamilelik döneminde bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çok önemlidir. Folik asit sağlık profesyonelleri tarafından özellikle hamilelik döneminde ve bebeklerin doğum öncesi gelişimini desteklemek amacıyla önerilir.

Haber 2023-09-29 23:45:00

Malta eriğinin faydaları: Malta eriği meyvesi neye iyi gelir?

Malta eriği, besleyici özellikleri ve lezzetli tadı nedeniyle popüler bir meyve olarak kabul edilir. Meyve, C vitamini, lif, folik asit ve potasyum gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak tüketilmesi önerilir. Ayrıca, Malta eriği meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen yağ, kozmetik ürünler ve cilt bakımında kullanılan doğal bir bileşen olarak da yaygın olarak kullanılır.

Haber 2023-08-31 21:24:23

İster turşu yapımında ister diyetinizde kullanın! En iyi üzüm sirkeleri ve markaları

Mutfaktan cilt bakımına pek çok alanda kullanabileceğiniz üzüm sirkesi faydaları ile her derde deva! Tam bir şifa deposu olan üzüm sirkesi; içeriğinde yer alan B12, folik asit, magnezyum, potasyum ve demir gibi vitamin ve minerallerle sağlığınız için mucizevi bir ürün. Hayatın hemen her alanında kullanabileceğiniz en kaliteli üzüm sirkesi önerilerini sizler için listeledik. Öyleyse gelin, onları birlikte inceleyelim.

Yemek 2023-08-18 16:35:59

Hamilelikte kansızlık neden olur, nasıl tedavi edilir? Hamilelikte kansızlığa ne iyi gelir?

Hamilelik döneminde kansızlık birçok kadının karşılaştığı bir sorundur. Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretilememesi veya eksik olması durumudur. Hamilelik sırasında anne adayının kan hacmi artar ve vücudun daha fazla demir ve diğer besin maddelerine ihtiyacı vardır. Eğer anne adayının demir, folik asit, B12 vitamini gibi önemli besin maddeleri eksikse, kansızlık ortaya çıkabilir.

Haber 30-05-23 22:27

Kansızlık belirtileri, nedenleri ve tedavisi: Kansızlığa ne iyi gelir, nasıl geçer?

Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretilememesi veya eksikliği durumunda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kansızlık hâlsizlik, yorgunluk, soluk cilt, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ancak doğru teşhis ve tedavi ile kansızlık sorunu kontrol altına alınabilir. Kansızlığın birçok nedeni olabilir, bunlar arasında demir eksikliği, B12 vitamini eksikliği, folik asit eksikliği, kronik hastalıklar ve genetik faktörler yer alabilir.

Haber 29-05-23 00:02

Folik asit faydaları nelerdir, hangi besinlerde var? Folik asit ne işe yarar, folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

Folik asit B vitamini ailesine ait bir vitamindir ve vücut için hayati öneme sahiptir. Folik asit hücrelerin büyümesi ve çoğalması için kritik bir rol oynar ve DNA sentezi, protein sentezi ve kırmızı kan hücresi üretimi gibi birçok temel biyolojik süreci destekler. Ayrıca gebelikte önemli bir vitamindir çünkü bebeklerin nöral tüp defekti gibi doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olabilir. Folik asit eksikliği durumunda ise bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Haber 25-05-23 09:31

Antioksidan etkisini 20 kat daha fazla artırmak için...

Sonbahar ile kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan nar, market ve pazarların tezgahlarını renklendirmeye devam ediyor. Nar A vitamini, bazı B vitaminleri (B1, B2, B6), C vitamini, E vitamini ve folik asit gibi pek çok vitamin içermesinin yanı sıra potasyum, magnezyum, sodyum, kalsiyum, çinko ve demir gibi minerallerden de zengin bir meyve. Polifenol sayesinde antioksidan içeriği en yüksek besinler arasında yer alıyor. Vitamin, mineral ve antioksidan içeriğiyle nar tam bir şifa deposu.

Haber 21-10-22 20:20
nar

Sağlıklı beslenme bağışıklık sistemini desteklemede önemli rol oynuyor

Medicana Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Pınar Sarıyıldız: - "Çok sayıda klinik veri, A, B6, B12, C, D, E vitaminleri ve folik asit dahil olmak üzere bazı vitaminlerin, çinko, demir, selenyum, magnezyum ve bakır dahil olmak üzere eser elementler ve omega-3 yağ asitleri bağışıklık sistemini desteklemede önemli ve tamamlayıcı roller oynadığını göstermektedir"

Yurthaber 28-09-22 14:43

Kolon kanseri ile savaşır, bağışıklığı güçlendirir, güçlü bir antioksidan...

Kolon kanseri ile savaşır, bağışıklığı güçlendirir, güçlü bir antioksidan... Bu birbirinden önemli özellikleri barındıran besin yeşil biberin faydaları saymakla bitmiyor. Severek tüketilen yeşil biber, sağladığı faydalarla sağlığınıza sağlık katıyor. Uzmanların ısrarla tavsiye ettiği yeşil biber, A ve C vitaminleri, potasyum, folik asit ve lif kaynaklarıdır.

Haber 23-09-22 19:19

Güldür Güldür'ün Mesut’u Uğur Bilgin'i tiye aldı! Duyan inanamadı! Aradaki fark görünenden daha çok: Folik asit etkisi mi bu?

Güldür Güldür Show cumartesi akşamları yeni bölümleriyle izleyici ile buluşmaya devam ediyor. Ali Sunal'ın sunduğu komedi programının oyuncuları, program ekrana gelmeden önce sosyal medya hesaplarından yeni bölümün bu akşam ekrana geleceğini duyurdu. Güldür Güldür'ün Kudert'i Ünal Yeter'in Mesut karakterine hayat veren Uğur Bilgin'e ilişkin yaptığı paylaşım ise görenleri gülümsetti.

Magazin 14-05-22 20:38

İstanbul'da Spina Bifida Sempozyumu düzenlendi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit: - (Spina bifida) Bu hastalarımızın yönetilebileceği belki de nadide merkezlerden bir tanesiyiz. Çünkü bu alanda işler yapabilecek branşlar, uç işler yapabilecek hale geldi" - Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Sevgi Yavuz: - "Gebelikten 3 ay öncesinde folik asit desteği tüm gebelere öneriliyor. Bunun da nöral tüp açıklığını azalttığı görülüyor"

Yurthaber 10-05-22 13:26

Eksikliği varsa dikkat! Bebeklerde risk oluşturuyor

Hamilelikte sağlığın düzenli takip edilmesi gerekiyor. Hamilelerin yedikleri hem anne adaylarını hem de bebekleri etkiliyor. Hamilelikte folik asit eksikliği bebeklerde ölüme neden olabilecek hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Anne adaylarının hamilelikte folik asit takviyelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Kadin 27-04-22 14:41

Yorgunluğu alır, enerji verir, metabolizmayı hızlandırır... Antioksidan kaynağı!

Türk mutfağının demirbaşlarından biri olan yeşil mercimek İnsülini dengeliyor, kanserle mücadele ediyor! Kalp sağlığına çok iyi gelen yeşil mercimek zengin içeriğiyle ön plana çıkan besinlerin başında geliyor. Folik asit açısından zengin olması sebebiyle kansızlığa iyi gelir. Yeşil mercimek, enerji üretimi ve metabolizmayı hızlandırma gibi fonksiyonlar için gerekli olan demir açısından oldukça iyi bir kaynaktır. İçerdiği magnezyum sayesinde böbrek sağlığını korumaya katkı sağlar.

Haber 23-04-22 09:56

Bu kadar faydalısı çok az bulunur! Kalp krizini engelliyor

Avokadonun faydaları saymakla bitmez. Başta diyet yapanlar olmak üzere vejetaryen ve veganların sıklıkla tercih ettiği vitamin deposu avokado lifli yapısıyla tok tutar. Folik asit kaynağı avokadonun kalp krizini engellediği ortaya çıktı. 110 binden fazla kişinin katıldığı çalışmada, haftada bir avokado yiyen kişilerin yemeyenlere kıyasla kalp krizi geçirme risklerinin yüzde 21 daha az olduğu belirtildi. İşte avokadonun tüm faydaları...

Haber 01-04-22 14:33

Etkisi kanıtlı, doğal çare: Egzama, sedef, sivilce gibi cilt hastalıklarını söküp atar!

Güçlü tıbbi özellikleriyle bilinen çörek otu yağı, doğal çare olarak ön plana çıkıyor. Egzama ve sedefin yanı sıra baş ağrısı, eklem ve sırt ağrılarına karşı etkili olan çörek otu yağı enfeksiyon ve iltihaplara karşı da çok etkili. Antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve antikanserojen etkili çinko, kalsiyum, demir, selenyum, magnezyum ve amino asitler gibi birçok önemli mineralin yanı sıra A vitamini, C vitamini, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminleri de içerir.

Haber 04-03-22 08:12

Kışın soğuktan canlılığını kaybeden cildinizi kendine getirecek uygulamalara merhaba deyin!

Kış aylarında soğuğa maruz kalan cilt yıpranıyor ve solgun görünüyor. Özellikle kuru cilde sahip kişileri daha fazla etkileyen soğuğun etkilerini en aza indirebilirsiniz. Nemlendirici, hyalüronik asit ve güneş kremi cildinize dışarıdan koruma sağlarken omega, biotin, çinko ve folik asit ağırlıklı beslenmek de içeriden takviye yapacak. Haydi, detaylara!

Kadin 21-01-22 16:43

İngiltere'de unlara folik asit katılacak! Doğum kusurlarını önlemesi hedefleniyor

İngiltere’de hükümet, doğacak bebeklerde sağlık sorunlarını önlemek amacıyla unlara folik asit katılacağını açıkladı. Söz konusu uygulamanın, yılda 200’e kadar doğum kusurunu önleyebileceği tahmin ediliyor.

Haber 22-09-21 07:23

Strese iyi gelen besinler! Halsizliği de yorgunluğu geçiriyor: Bir avuç badem bakın neler yapıyor

Yaşam temposuna uyum sağlayabilmek için neredeyse her gün stresle karşı karşıya kalırız. Stres, kişinin birtakım olaylardan etkilenmesi sonucunda vücudunun oluşturduğu fiziksel ve psikolojik tepkilerdir. Stresli olan kişilerde uyku düzensizliği, kas gerginliği, midede asit artışı, yüksek tansiyon gibi birçok hastalık oluşabilir. Ayrıca enerjinizi düşürüp sizi halsiz ve yorgun da bırakabilir.

Yemek 30-07-21 09:32

Uzman isim açıkladı: Bakla tüketimi, meme kanserine karşı etkili

Bakla tüketmenin faydalarına yönelik açıklamada bulunan Uzman Diyetisyen Dilek Sivri, “Zengin bitkisel protein yapısıyla bakla, lif, folik asit, K vitamini ve potasyum deposudur. Ayrıca içeriğindeki izoflavonun meme kanseri gibi bazı kanser türlerine karşı etkili olduğuna dair deneysel çalışmalar bulunmaktadır” dedi.

Haber 14-06-21 11:09

Bayat balık nasıl anlaşılır? Taze balık ile bayat balık arasındaki farklar

Besleyici bir yiyecek olarak sofralarımızda bulundurduğumuz balığı seçmeden önce bazı noktalara dikkat etmeniz önem taşıyor. Kalsiyum, fosfor, folik asit gibi mineraller açısından zengin olan balık mevsiminde tüketildiği takdirde vücut için sağlık deposu olurken bayat olduğu takdirde ciddi tehdide dönüşebiliyor. Peki sağlıklı olmak için tüketmek istediğiniz taze balıkla bayat balık arasındaki farkı anlamak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Yemek 14-01-21 12:20

Hamilelikte vitamin kullanımı nasıl olmalı? Folik asit ve iyotun önemine dikkat!

Hamileyseniz veya hamilelik planlıyorsanız, vitamin veya diğer takviyeleri alırken mutlaka önce doktorunuza danışmanız gerekir. Bununla birlikte Hamile bir kişinin daha fazla vitamin ihtiyacı söz konusu olabilmektedir. Alması gereken enerji arttığı için B grubu vitaminlerini daha fazla alması gerekir. B grubu vitaminlerinden folik asit ve B12 vitamini bu aşamada çok önemlidir.

Kadin 07-01-21 14:47

Folik asidin vücut için önemi nedir?

Folik asit alımı özellikle anne adayları için oldukça önemlidir. Peki folik asit nedir, neden özellikle adayları için önemlidir? Vücut için ne gibi faydaları vardır? Tüm detaylara yazımızda ulaşabilirsiniz.

Haber 31-12-20 12:11

Bu değişime çok şaşıracaksınız! Taze sıkılmış limonu saçınıza sürün ve bekleyin

Magnezyum, bakır, lif, C vitamini, kalsiyum, folik asit ve potasyum açısından son derece zengin olan limonun faydaları saymakla bitmez. Limon, insan sağlığı kadar cilt bakımı için de çok önemlidir. Özellikle yüz bölgesinde çıkan sivilceleri kurutmak ve izleri yok etmek için sıkça kullanılır. Saçlar için de pek çok kullanım alanına sahip olan limon, kadın-erkek herkesin vazgeçilmezidir.

Kadin 24-11-20 09:13

Doğurganlığı artırıyor! Kısırlığa birebir...

Diyetisyen Bahtınur Yılmaz, doğru beslenmenin kısırlıktan korunma noktasında etki olduğunu açıkladı. Gebe kalma sürecini olumlu etkileyen besinleri ele alan Yılmaz, folik asit içeren yiyeceklerden bahsetti.

Kadin 05-11-20 10:49

Bu sebzeler hem kadın hem erkek kısırlığına bire bir!

Uzmanlar kısırlıktan korunmanın en etkili yolunun doğru beslenmeden geçtiğini söylüyor. Bu nedenle folik asit içeren yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, yumurta, kuşkonmaz, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, muz, avokado gibi besinlerin anne adayları tarafından tüketilmesi önerilir. Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan demir, magnezyum, çinko ve kalsiyumun da gebe kalma sürecine olumlu etkileri saptanmıştır.

Haber 05-11-20 10:11

Gebelikte folik asit kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler

Protein sentezi, hücre çoğalması ve yenilenmesi, DNA ve kan hücrelerinin çoğalması ve kaslar için, dışarıdan B vitamini takviyesi almak gerekir. Bu ihtiyaçları başlı başına sağlayacak olan B vitamini de folik asittir.

Kadin 23-06-20 14:16

Sivas’ta Mor Patates’in Ekimi Yapıldı

Türkiye’de patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas’ta, düzenlenen etkinlikle mor patates ekimi de gerçekleştirildi.Sivas’ta, karbonhidrat, potasyum, C vitamini, folik asit ve demir kaynağı olan, hücreleri koruyan ve vücudu iyileştirmede yardımcı olan antosiyaninler sayesinde kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltmada ve daha birçok rahatsızlığın giderilmesinde aktif rol oynadığı bilinen mor patates ekibi gerçekleştirildi.Sivas’ın Hafik ilçesi Göydün köyünde düzenlenen ekim törenine Sivas Valisi Salih Ayhan’da katıldı.

Yurthaber 21-05-20 13:18

Hamilelikte folik asit kullanımı bebekleri koruyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Opr.Dr. Kerime Nazlı Salihoğlu, hamilelikte folik asit kullanılmaması durumunda doğacak bebeğin birçok sağlık sorunu ile dünyaya gelebileceğini söyledi.

Kadin 09-04-20 10:50

Yumurta ve sperm kalitesini artıran beslenme önerileri

Yumurta ve sperm kalitesini artıran besinler gebelik isteyen çiftler için oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle uzmanlar çiftlere son yıllarda yumurta ve sperm sağlığını olumlu yönde etkileyen vitamin ve bazı besin maddeleri içeren ilaçlar öneriyor. Oysa ki çiftler bunları çinko, andioksidanlar, arginin, karnitin, inositol, E vitamini, selenyum ve folik asit içeren doğal besinlerle alma şansına sahip.

Kadin 12-03-20 10:04

Çok çay tüketimi kansızlık yapıyor

Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, kansızlık yapan besinler hakkında bilgi verdi.Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, “Toplumumuzda özellikle kadınlarda sıkça görülen kansızlık demir, folik asit, B12 vitamini eksikliğinde halsizlik, kalp çarpıntısı, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, ağız kenarlarında kuruluk, enfeksiyona yakalanma sıklığının artması gibi semptomlarla kendini gösterir.

Yurthaber 15-10-19 12:45

Balık sezonuna merhaba! Eylül ayında hangi balıklar yenilebilir?

Eylül ayıyla beraber balık sezonuna da merhaba dedik. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezlerinden olan balık, yüksek oranda kalsiyum, folik asit, omega-3, fosfor gibi mineralleri içerir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olması bakımından tercih edilen balıkları doğru zamanda tüketmek de oldukça önemli. Mynet Yemek olarak her ayın özel balıklarını sizlerle paylaşacağız. Eylül ayının taze ve lezzetli balıklarını sizler için bir araya getirdik.

Yemek 17-09-19 10:36

Herkes ıspanakla karıştırıyor! Taze tüketilince vücudu yeniliyor

Ispanak ailesinden olan pazının mevsimine geldik. A, C, K vitamini ve folik asit açısından zengin olan sebze, kuvvetli içeriği sayesinde doktorlar tarafından da tavsiye ediliyor. Tadıyla iştah kabartan bu taze ot, birçok derde derman oluyor.

Yemek 10-09-19 09:27

Güçlü hafıza için adaçayı, bunamaya karşı şalgam tüketin

Sağlıklı beslenme sadece yaşam kalitenizi değil beyin sağlığınızı da koruyor. Op. Dr. Başak, Alzheimer ve bunama riskine karşı folik asit desteği için fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi gıdaların tüketilebileceğini, adaçayının ise hafızayı geliştiren önemli bir E vitamini kaynağı olduğunu söyledi.

Yemek 18-07-19 14:15

Ulusal Beslenme Konseyi ilk toplantısını yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "15 yaş üstü bireylerin beslenme alışkınlarını ortaya koyan 'Türkiye'nin Beslenme Haritası' çıkarıyoruz. Araştırma aşaması bitti, raporlama aşamasında da sona geldik" - "Analizlerin neticesinde önümüze çıkacak tablo, bize hem beslenme yetersizliklerinin hem de fazla kilonun sebeplerini verecek. Folik asit, demir, D vitamini eksiklikleri, anemi gibi bulgulara göre yol haritamızı belirleyeceğiz" - "Her yaza doğru mucizevi diyet programları lanse ediliyor, bir bitkinin suyu öneriliyor, bir başka bitkinin tozu yere göğe sığdırılamıyor. Tam da bu konulardaki tartışmalara yön verebilmek, bilimsel kanıtlara dayalı görüşler oluşturabilmek adına Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda geniş katılımlı Ulusal Beslenme Konseyini kurmuş bulunuyoruz"

Haber 30-04-19 12:48
Yurthaber 22-04-19 09:50

Nisan ayında balık yenir mi?

Sağlıklı bir bünye için balık, olmazsa olmazdır. İçerdiği mineraller, fosfor, folik asit ve kalsiyum sayesinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Genellikle kış mevsiminde tüketildiğine inanılır ancak balığı her mevsim yemek mümkündür, ancak her mevsimin kendine ait bir balık türü vardır. Bakalım nisan ayında hangi balıkları afiyetle yiyebiliyoruz.

Yemek 18-04-19 09:28

Anne olmaya karar vermeden önce dikkat! Bunları mutlaka uygulayın

Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Bülent Berker, anne olmaya karar vermeden önce sağlık kontrollerinin iyi yapılması gerektiğini belirterek, “Folik asit takviyesinin yapılması, fazla kiloların verilmesi, düzenli egzersize başlanılması, sigara alışkanlığına son verilmesi, topsoplazma testinin yaptırılması, aşıların tamamlanması, ilaç kullanımına dikkat edilmesi lazım” diye konuşuyor.

Kadin 20-03-19 10:27

Kefirin faydaları nelerdir?

Besin değeri yüksek olan kefirin özellikle büyüme çağındaki çocuklar için çok faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, içinde barındırdığı vitamin ve minarelleri açıkladı. Kefirin, protein, karbonhidrat ve yağ içeriği dengelidir. A, B2, B12, folik asit ve biotin vitaminleriyle kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinden zengin olan kefirin sık tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Trend 19-02-19 08:57
Yurthaber 20-12-18 12:40
Yurthaber 29-11-18 10:35

Daha önce bu etkisini duymadınız! Günde 3 adet yerseniz...

Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kalsiyum olmak üzere birçok vitamin ile mineral içeriği sayesinde vücudumuza pek çok yararı var. Ancak her besinde olduğu gibi, hurmada da önemli olan porsiyon kontrolünü sağlamak.

Yemek 26-09-18 16:07

Vitamin eksikliği, çocuğun başarısını olumsuz etkiliyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta: - "Hiçbir zaman vitaminleri eksik olan bir çocuktan yüzde 100 bir performans, başarı bekleyemeyiz. Vitamin eksikliği, çocuğun başarısını olumsuz etkiliyor" - "D, B12, B1, B6 vitamini ve folik asit eksiklikleri direkt olarak çocuğun okul başarısını etkileyecek bir hastalık durumu yaratabilir" - "Demir eksikliği kansızlık yapar. Bu durumda olan bir çocuk, hiçbir şekilde kendini konsantre edemez, okuduğunu rahat anlayamaz"

Haber 16-09-18 12:20

Eti, sebze ile tüketin

Türkiye Gıda ve Beslenme Derneği Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu: - "Etteki demirin daha çabuk emilimi ve organizmada daha çabuk kan hücrelerinde kullanımı için bol salataya ve bol sebzeye ihtiyaç var. Bu sebzenin salata şeklinde çiğ olması, folik asit emilimini daha da çabuk arttırır" -"Bunun yanında içecek olarak belki de en masumu sudur. Suyun yanı sıra ayran en güzel içecektir" - "Sakatatların hiçbir koşulda tüketimden uzak düşünülmemesi lazım. Hayvansal protein kaynağı olan etten, kemikten, sakatattan her daim faydalanmasının şart olduğunu düşünüyorum. Çok değerli, çok kıymetli kaynaklardır"

Haber 20-08-18 11:19

Gebeler Bol Bol Armut Yesin

Özel Hayat Hastanesi Diyetisyeni Dilara Süngü Bulut, armudun içerdiği folik asit sebebiyle gebeliğin ilk 3...

Yurthaber 30-07-18 08:56

Posalı besinlere yakın olanlar kolon kanserinden uzak olur

Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aksoylu: - "Posalı besinlere yakın olan kişiler kolon kanserinden uzak olur. Posadan zengin beslenmek birçok hastalığı önler. Düşük posalı beslenen toplumlarda kolon kanseri görülme sıklığı, yüksek posalı beslenen toplumlara göre oldukça fazladır. Sebze, meyve ve kuru baklagiller posanın zengin kaynaklarıdır" - "Folik asit tüketimi sindirim sistemini güçlendirir. Hücre gelişimini düzenler ve hastalıklarla savaşır. Takviye olarak almak yerine besinlerden folik asit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz" - "D vitamini ihtiyacınızı besinlerden yeteri miktarda sağlayamazsınız. Bu yüzden tahlil yaptırıp eksikliğinde doktorunuza danışarak takviye kullanmanız gerekmektedir"

Haber 04-04-18 13:19

Anne adayları folik asit içeriği yüksek besinler tüketsin

BESİNLERDEN, uyku düzenine, gün içindeki etkinliklerden, spora hatta içten gülümsemeye kadar birçok nokta beyin sağlığına etki ediyor.

Haber 19-02-18 14:02

Mantarı yıkamadan pişirin! İşte mantar temizliğinin püf noktaları…

Mantar lezzeti itibariyle sofralarımızdan eksik olmayan ve yüksek oranda protein, kalsiyum, fosfor ve folik asit içeren bir besin kaynağıdır.

Yemek 22-01-18 21:34