Ankara - Merkez Yönetim Kurulu raporunda, Genel Sekreterliğin çalışmalarına da yer verildi.
Rapora göre, 7 Nisan 2014 itibarıyla, toplam 970 ilçede, parti kütüğünde kayıtlı asıl üye sayısının 1 milyon 32 bin 639 olduğu belirtildi.
Kayıtlı üyelerin 303 bin 573'ünün kadınlardan, 108 bin 631'inin ise 1984 doğumlu olanlar temel alınmak kaydıyla genç üyelerden oluştuğu ifade edildi.
Raporda il bazında üye sayılarına da yer verildi. Buna göre CHP'nin en fazla üyesi 209 bin 33 ile İstanbul'da bulunuyor. Bunu 124 bin 475 ile İzmir, 67 bin 144'le Ankara, 39 bin 48'le Mersin takip ediyor. CHP'nin en az üyesinin bulunduğu il ise 434 üye ile Hakkari oldu.
Raporda, parti kütüğündeki 48 ilçenin üye sayısının ise 1 ile 49 arasında olduğu belirtildi. Listeye göre, CHP'nin, Siirt Tillo'da 1, Çankırı Korgun'da 4, Sivas Doğanşar'da 11 üyesi bulunuyor.
Parti kütüğünün güncel kalması için il ve ilçe başkanlıkları ile yapılan çalışmalar ve yazışmalar sonucu istifa, vefat, disiplin ve nakil işlemlerinin yapımının düzenli olarak devam ettiği ifade edilen raporda, asıl üyelerden fotoğrafları uygun olan 918 bin 580 üyeye kimlik kartları düzenlendiği ve dağıtımlarının başladığı belirtildi.
Parti kütüğünde kayıtlı üyelerle ilgili 16 Ocak 2014 tarihli Parti Meclisi toplantısına verilen raporda, üye sayısı 1 milyon 11 bin 349 gösterilmişti. Bu üyelerden, 297 bin 706'sını kadınlar, 103 bin 327'sini ise gençler oluşturuyordu.
-"Başka partilere üyelik sildirilmeli"
Önceki dönemlerde, Genel Sekreterlikçe, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına "Siparweb" programı üzerinden bildirimler yapıldıktan sonra, başsavcılıktan CD alınarak üyeliklerin kontrol edildiği hatırlatılan raporda, özellikle 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 6. Maddesi'nin 2. fıkrasında yer alan "kimse aynı zamanda birden fazla partinin üyesi olamaz, aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır" hükmü göz önünde bulundurularak, üyelikleri Başsavcılık tarafından tutulan sicil dosyasına aktarılmayanların, parti kütüğünden düşürülerek, il ve ilçe başkanlıklarına bildirildiği ve yeniden form doldurmalarının istendiği aktarıldı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 2013-2. dönem için partilerden gelen talep üzerine "Siparweb" programında bazı değişikliklere gittiği belirtilen raporda, değişiklik sonrası artık, bir partiye kaydı bulunan bir kişinin, mevcut kaydını sildirmeden başka bir partiye yaptığı üyeliğin kabul edilmediği kaydedildi.
Raporda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarında, başka bir partide de kayıtlı olmalarından dolayı CHP üyelikleri gerçekleşmeyen kişilerin bilgilerinin düzenli olarak il ve ilçe başkanlıklarına bildirilerek, kayıtlı oldukları diğer partilerden kayıtlarının sildirilmesinin istendiği ifade edildi. (AA)