YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    "Çocuğuma ne yedirmeliyim?" diyenlere: Zeka gelişimine katkısı olan gıdalar

    Öz bir anlatımla zihnin öğrenebilme yeteneğine zeka diyebiliriz. %75 kalıtsal olarak gelen zeka, %25 çevre faktörlerinin etkisiyle gelişiyor. Bu faktörlerin arasında doğru beslenme önemli bir yer tutuyor. Et ve süt ürünleri, bal, yağlı balıklar, tam tahıllar, kuruyemişler gibi gıdaların, içerdikleri zengin besin değerleriyle zeka gelişimini önemli ölçüde etkiledikleri kabul ediliyor.

    Her birey, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için zeka becerilerine ihtiyaç duyuyor. Zeka gelişimi ve korunması bebeklik, çocukluk ve yetişkinlik döneminde devam ediyor. Yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde iyi beslenmek hafızayı olumlu etkiliyor. Zeka dostu olan besinleri sizler için derledik. Bu besinleri ailece yeterli ve düzenli şekilde tüketirseniz zeka ve bellek gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz. Yemeyi ihmal etmememiz gereken yiyeceklere bir göz atalım.

    ET VE SÜT ÜRÜNLERİ

    Et, süt, peynir ve yoğurt gibi besinlerin yüksek protein açısından ne kadar yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Et ve süt ürünleri, yüksek besin değeriyle zeka gelişimine önemli katkı sağlıyor. Beyin zarının esnekliğini sağlayarak beynin bilgi depolama ve gönderme işlemlerini hızlandırıyor. Özellikle yoğurt, içinde bulundurduğu tirozin maddesiyle hafızayı güçlendirerek odaklanmaya yardımcı oluyor. Günde bir kase yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin!

    YAĞLI BALIKLAR

    Yağlı balıklar protein, omega ve D vitaminini yüksek oranda barındırıyor. Yağlı balıkları somon, uskumru, taze tuna ve sardunya olarak sıralayabiliriz. Beyin kütlesinin yarısından fazlası yağlardan oluştuğu için bu tür balıkların içerdiği omega 3 asitleri de beynin çalışmasını olumlu yönde etkiliyor.

    TAM TAHILLAR

    Yulaf, buğday ve esmer ekmek gibi tam tahıllı ürünler içindeki B6, B12 ve folik asitten dolayı zeka gelişimi için büyük önem taşıyor. Başlıca etkileri hafızayı güçlü tutup korumaları, konsantrasyonu artırmaları ve beyne düzenli kan akışını sağlamaları. Bu besinler beynin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayıp dinçlik veriyor.

    KIRMIZI LAHANA

    Kırmızı lahana, içinde barındırdığı polifenol sayesinde beyne birçok yararlı etkiler sağlıyor. Beyin hasarlarını azaltıyor, uzun süreli hafızayı artırıyor ve Alzheimer riskinin önüne geçebiliyor. Özellikle salatalarınız içine kırmızı lahana eklemeyi unutmayın!

    KURU YEMİŞLER

    Yüksek E vitamini ve zengin yağ asitleri içermesi bakımından kuruyemişler öne çıkıyor. Ceviz, fındık, badem ve kaju gibi besinler unutkanlığa karşı adeta savaş açıyor. Mutluluk hissini artırdıkları için de öneriliyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler