DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, özel okullarda dahi olmayan imkanlara sahip. Okul Aile Birliği desteğiyle bütün sınıflarına klima, televizyon ve VCD yerleştirilen okul, artık TÜBİTAK'a öğrenci yetiştirmeye başladı.
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Aile Birliği Yönetim Kurulu, veli başına topladığı 3 - 5 milyon lirayla okulun kaderini değiştirdi. 2 bin öğrencisiyle Diyarbakır'ın en kalabalık ve sorunlu okulunda, kısa zaman içinde yapılan çalışmalar sonucunda şimdi geleceğin yöneticileri yetiştiriliyor. Okuldaki eğitim kalitesinin arttırmak için görsel eğitime önem veren veliler, bütün sınıflara televizyon, VCD yerleştirdi. Öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları için toplanan paralar kasada birikince, sıcak havalarda öğrencilerin rahat bir ortamda eğitim almaları için sınıflara son model klimalar takıldı.
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ayfer Koç, ev hanımı olduğu için bütün boş vaktini eğitim gören 2 çocuğu ve okulda okuyan 2 bin öğrenci için harcıyor. Öğrencilerin başarısı için her türlü desteği sunacaklarını söyleyen Ayfer Koç, "Öğrenci velisi olarak, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndaki öğrenci ve öğretmenlere 2 yıldan bu yana elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrenciler, Diyarbakır'ın 40 - 50 derecelik sıcağında ders yapmasın diye, sınıflara klima taktırdık. Çocuklar görsel eğitimden yararlansınlar diye, televizyon ve VCD aldık. Öğrencilerin daha çok bilgiye sahip olması için çok sayıda test kitabı aldık. Okul yönetimiyle birlikte güncel konularda sık sık deneme ve seviye tespit sınavları yaptırıyoruz. Ne kadar zor şartlarda çalıyor bile olsak, çocuklarımıza en iyisini, en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışmalarımız sadece klima ve görsel yayından ibaret değil. Öğrenciler ile birebir ilgilenerek, onların seviyelerine göre kitaplar alarak, çeşitli hediyelerle ders çalışmaya teşvik ediyoruz. Aslında her şeyi devletten beklememek lazım. Veliler de, her şeyi devlet yapsın, okul ve öğrencinin tüm ihtiyaçlarını devlet karşılasın gibi bir mantık var. Devlet ne kadar yardımcı olabilir? Veliler yardımcı olmazsa, devlet en fazla 10 tane bilgisayar alabilir. Velilerimizin 3'er, 5'er milyon lira yapacakları yardımlarla kocaman laboratuvarlar, bilgisayar odaları yapabiliriz" dedi.
Okulun hiçbir eksiği olmadığını belirten Seda Kocaman adlı öğrenci, kendileri için oluşturulan imkanlardan dolayı memnun olduklarını ve iyi bir eğitim gördüklerini belirterek, "Okulumuzda çeşitli aktiviteler oluşturulmaya başlandı. Önceden olmayan klimalar takıldı. Görsel eğitimle birlikte derslerimiz çok eğlenceli geçiyor.Televizyon izleyerek, ders yapıyoruz; bu bizim daha çok bilgiye sahip olmamızı sağlıyor. Önceleri teneffüse çıkmak için zamanı iple çekiyorduk. Sınıflara klimaların takılmasıyla birlikte, sınıflarımız serin olduğu için teneffüse çıkmak istemiyoruz ya da teneffüsün bir an önce bitmesini ve derslere dönmeyi istiyoruz. Okulda her türlü imkanlara sahibiz. Özellikle bilgisayarlı eğitim, bizim teknik olarak gelişmemizi sağlıyor. Bize bu imkanları oluşturan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
TÜBİTAK'A ÖĞRENCİ GÖNDERİLİYOR Okul Aile Birliği destekleri ile okulda eğitim kalitesinin yükseldiğini belirten Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Muhittin Şiro, "Her yıl TÜBİTAK'a öğrenci gönderiyoruz. TÜBİTAK'ın Avrupa'da düzenlediği bilgi yarışmasında bir öğrencimiz birinci oldu. Okul Aile Birliği destekleriyle okulumuz Türkiye'nin en iyi 20 okulu arasına girdi. Öğrencilerimiz, Türkiye geneli ve Güneydoğu'da üst üste birinci olup, farklı dallarda madalya, kupa aldı. Bu açıdan, 26 yıllık meslek yaşamımda en iyi dönemi yaşıyorum" dedi.
Okul Müdürü Şiro, bölgede özellikle okulların açıldığı eylül, ekim ve okulların kapandığı mayıs aylarında aşırı sıcaktan dolayı sağlıklı eğitim yapılamadığını ifade ederek, "Öğretmen ve öğrenciler açısından bu aylar çok sıkıcı geçiyor. Eğitim yılı içerisinde 3 aylık zaman dilimini verimsiz kabul ediyoruz. Derslerin görüldüğü sınıflarda, kış aylarında kalorifer olduğu için sorun yaşanmıyor. Havanın sıcak olduğu dönemlerde dersler çok stresli geçiyor. Daha önce sınıflara klima yerleştirmek istedik, ancak ekonomik gücümüz olmadığı için projemizi bu kez Okul Aile Birliği'ne sunduk. Yapılan toplantının ardından sınıflara klima takılması kararlaştırıldı. Bu karar, bizi çok mutlu etti. Yeni öğrenci merkezli eğitim sisteminde görsel yayın çok önemli olduğu için, bütün sınıflara televizyon ve VCD yerleştirerek, öğrencilerin görsel ve aktif olarak bilgisayar, fen laboratuvarlarında deney yapmalarını sağladık. Bu imkanları öğrencilere sunmamızla birlikte eğitim çıtası yükseldi. Diyarbakır'da 2 bin öğrenci ile en kalabalık okul olmamıza rağmen, mezun olan öğrencilerimizin yüzde 60'ı fen ve Anadolu liselerini kazanıyor. Okulumuz Avrupa Birliği Sağlığı Geliştiren Okullar ağı kapsamında olduğundan dolayı, doktor ve hemşireler ilk yardım konularında öğrencileri eğitiyor" diye konuştu.
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun tüm ihtiyaçlarını karşılayan Okul Aile Birliği, başarılı öğrencileri eğitime teşvik etmek için her yıl ödüller veriyor.