HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2100 yılına kadar kara kışa hasret kalacağız! 1880'den bu yana böylesi ilk kez oluyor... "Bunlar daha başlangıç" diyerek uyardı: Ekstrem sıcaklıklar, istila, hasat sorunu!

Sıcak hava tüm yurtta etkisini artırdı. Şubat ayında sıcaklıklar adeta tırmanışa geçerken, doğanın da dengesi bozuldu. Ağaçlar erkenden çiçek açmaya başladı. 1880 yılından beri en sıcak yıl ilan edilen 2023’ün ardından 2024'te de sıcak havalar endişe yaratırken, uzmanlar iklim krizine işaret etti. Yaşadığımız kış mevsimi için modellerin oldukça şaşırtıcı çıktığını söyleyen İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt "Bunlar daha başlangıç. 2100 yılına kadar sıcaklıkların artacağına dair kanıtlar var" dedi.

Hava durumuyla ilgili son tahminler yakından takip edilirken, özellikle son günlerde artan sıcaklıklar endişe yarattı. Şubat ayı ortasından bu yana ısınan havalar doğanın da dengesini bozdu. Ağaçlar erkenden çiçek açarken, sıcak havayı gören kendini piknik alanlarına, sahil kenarlarına attı. Kış aylarının geçmiş yıllara oranla sıcak geçmesi birçok endişeyi de beraberinde getirdi. 1880 yılından bu yana en sıcak yıl ilan edilen 2023’ün ardından 2024 yılında da sıcaklıkların artarak devam etmesi akıllarda soru işaretleri yaratırken; İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, dünyanın iklim açısından bilinmez bir bölgeye girdiğini belirterek uyardı: "Dünya bilinmeyen bir bölgeye girdi. Artık rayından çıktı, bunlar daha başlangıç!"


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler