Alem Haberleri

120 yıllık aile mesleği: Türkiye'de son 4 usta kaldı! Dünyanın her yerinden talep yağıyor

Bursa’da Türkiye’nin 4 alem ustasından biri olan Rıza Akbalış, 120 yıllık aile mesleğini büyük bir özveriyle devam ettiriyor. Dedesinden babasına, daha sonra da kendisine kalan atölyede 14 yaşından itibaren çalıştığını belirten Akbalış, kendisinden sonra mesleğini devam ettirecek aile üyesinin olmadığını söyledi.

Kadin 26-04-2024 11:41

Bir âlem nasıl yazılır, bir âlem yazımı nasıl olmalıdır? Bir âlem ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir alem iki ayrı sözcükten oluştuğu görülen mecaz anlamlı bir ifadedir. Ancak bu sözcük öbeğinin birleşik kelimeler arasında yer almadığı bilinir. Buna ek olarak bir alem ifadesi sesletilirken bitişikmiş gibi okunur. Dolayısıyla yazılı dildeki kullanımında yaygın olarak hata yapıldığı görülen bu sözcük öbeğinin TDK onaylı olan yazılışı detaylı bir şekilde açıklanmalıdır. Peki, bir âlem ayrı mı yazılır yoksa bitişik mi yazılır?

Egitim 11-10-2023 09:41

Restorasyondaki Selimiye Camisi'nin ana kubbe aleminin montajı tamamlandı

Kapsamlı restorasyondan geçirilen Selimiye Camisi'nin ana kubbe aleminin montajı da tamamlandı.

Yurthaber 02-06-2023 13:31

Alem eş anlamlısı nedir? Alemin kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türk Dil Kurumuna göre alem kelimesinin ifade ettiği ondan fazla anlam vardır. İfade ettiği bu ondan farklı anlama göre yine alabileceği çok sayıda eş anlamlı kelimeleri de mevcuttur. Alem kelimesi hem günümüzde hem de eski Türkçede günlük yaşamda sıkça kullanılan terimlerden biridir. Peki, alem kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 12-09-2022 15:15

Alem

Alem Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.