Cati Izolasyon Haberleri

Gediz Elektrik mi Konak Belediyesi mi? Tedaş da gündemde... İzmir'deki ihmalde Türkiye sorumluyu arıyor... İlk tespit: Nedeni izolasyon hatası!

İzmir'deki sağanak yağış sırasında karşıdan karşıya geçmek isteyen iki arkadaşın elektrik akımına kapılarak ölmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. O anlara ait görüntüler yürekleri sızlatırken, herkes sorumluların peşine düştü. Sorumluluk elektrik dağıtım firması Gediz Elektrik'te mi, yoksa Konak Belediyesi'nde mi? sorusuna yanıt aranırken, TEDAŞ da sosyal medyada gündem oldu. Öte yandan söz konusu olayın nedeniyle ilgili de ilk tespit çalışması tamamlandı: İzolasyon hatası!

Haber 2024-07-13 17:28:05

İndirim dönemlerinin en çok satan ürünü Stanley termoslarda kaçırılmayacak fiyatlar

Dayanıklılık, kalite, içecekleri uzun süre aynı ısıda muhafaza etme, mükemmel izolasyon, kolay kullanım, rahat temizlik, tasarım... Stanley, bir termosta arayabileceğiniz tüm özellikleri size sunuyor. Üstüne üstlük ömür boyu garanti de veriyor. "E daha ne olsun?" dediğinizi duyar gibiyiz. Dahası bugüne özel Stanley termosların neredeyse tüm modellerinde indirim devam ediyor. Fırsatlardan yararlanın diye sizin için en sevilen modelleri içeriğimizde bir araya getirdik.

Haber 2024-03-13 14:40:39

Antalya’da ikinci el otomobil bayisindeki yangın korkuttu: 3 kişi dumandan etkilendi

Antalya’da ikinci el otomobil bayisinin depo bölümünün çatısında izolasyon çalışması sırasında çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Yurthaber 2024-02-16 13:52:51

Putin en büyük rakibi Navalni'yi kutuplara sürdü! Oraya mektup bile yollamak imkansız, en büyük izolasyon

Rus lider Vladimir Putin'in karşısındaki en büyük muhalif figür Aleksey Navalni'nin Kuzey Kutup Dairesi'ndeki bir ceza kolonisine gönderildiği öğrenildi. Günlerdir kendisinden haber alınamayan Navalni'nin Sibirya'daki bir hapishanede olduğu açıklandı.

Haber 2023-12-26 12:29:38

Tadilat halindeki binada bulunan izolasyon malzemeleri yandı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde tadilat halindeki binanın 3’üncü katında bulunan izolasyon malzemelerinden çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yurthaber 11-09-23 15:29

Evinde kedi ve köpek ölüleri bulunmuştu! Yaşlı kadına Diyojen sendromu incelemesi

Muğla'da 10 Aralık günü evinde köpek ve kedi ölüsü bulunan Hikmet Akarca, çok sayıda kedi ve köpeği bahçesine gömmüş, gömemediklerini de torbalar halinde balkona koymuştu. Yaşlı kadın hakkında özellikle yalnız yaşayan yaşlılarda görülen ve aşırı ilgisizlik, apati, sosyal izolasyon ve çöp toplamaya karşı duyulan takıntı olarak bilinen 'Diyojen sendromu' üzerinde durulduğu bildirildi.

Haber 15-12-22 11:08

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu'nda konuştu: (1)

"'Hayır' diyen Rum tarafını mükafatlandırıp onları tek başına Avrupa Birliği'ne aldılar. Şu anda Avrupa Birliği oyunlarıyla bizlere ya Avrupa'ya federal çap altında gireceksiniz ya da izolasyon, tecrit ve bütün ambargolar devam edecek ve siz yok olup gideceksiniz. Öyle sanıyorlar ama yanılıyorlar" - "Çünkü bizim arkamızda sizler varsınız, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Devletler Teşkilatı var. O yüzden bizler için çok kıymetlisiniz"

Yurthaber 10-10-22 15:09

Evindeki bölmeleri izolasyon yapmak isteyenler için en iyi membran markası

Binalarda en önemli konulardan biri, yalıtım olabilir. Düzgün biçimde yalıtım yapılmayan yapılarda sürekli olarak su sızdırma ve rutubet gibi sorunlar görülür. Bu sorunları çözmenin en etkili yolları arasında sıvı veya kauçuk membran kullanımı yer alır. Yine de birçok kişi, hangi membran markasını alacağını bilemez. En iyi membran seçeneklerini sizin için araştırdık ve bir araya getirdik. İşte detaylar!

Haber 25-08-22 13:53

İzolasyon ne demek? İzolasyon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Izolasyon kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Izolasyon nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:57

İngiliz hükümeti resmen doğruladı! Şimdi de maymun çiçeği virüsü hastalığı (Monkeypox) endişesi

İngiliz hükümeti geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir bildiri ile halkı nadir görülen viral enfeksiyon olan maymun çiçeği virüsü (Monkeypox ya da Monkeypoxvirus) hastalığına karşı uyardı. Fareler gibi enfekte kemirgenler veya hayvanlardan bulaşan hastalık, İngiltere’de tespit edildi. Tespit edilen kişinin yakın zamanda Nijerya’ya gittiği ve hastalığı muhtemelen oradan kaptığı gelen bilgiler arasında. Enfekte kişi, Londra’da bir hastanede izolasyon odasında tedavi ediliyor.

Haber 11-05-22 12:33

Korkutan 'astım' uyarısı! 'Koronavirüs izolasyonu sonrası artabilir'

Koronavirüs salgını nedeniyle izolasyona giren çocuklar için yeni bir tehlike doğduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre izolasyon sürecinde doğadan uzak kalan çocukların bağışıklık sistemi gelişmiyor, bu nedenle astım vakalarının sıklığı artabilir.

Haber 03-05-22 14:13

Çin COVID’e Karşı Geleneksel İlaçlarına Başvuruyor

Şanghay’da çocukları ailelerinden ayıran COVID izolasyon politikası gevşetilirken, sokağa çıkma yasağının süresi uzatıldı. Öte yandan kentte Çinli yetkililer COVID’le mücadelede geleneksel Çin ilaçlarına başvuruyor

Haber 06-04-22 21:19

Almanya'da geri adım: Zorunlu izolasyon kalkmıyor

Almanya'da izolasyon zorunluluğunun 1 Mayıs'tan itibaren kaldırılmasına yönelik karar geri çekildi.

Haber 06-04-22 11:52

Emine Erdoğan koronavirüsü atlattı mı? Açıklama yaptı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan koronavirüsü atlattığını duyurdu. Emine Erdoğan yaptığı açıklamada ‘Bugün itibarıyla izolasyon sürecini tamamladım’ dedi.

Haber 16-02-22 12:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kendisi için dua eden vatandaşlara tek tek teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından izolasyon sürecindeyken sosyal medya üzerinden kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten ve "Dualarımız sizinle" mesajını ileten vatandaşlara tek tek teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 82 yaşındaki bir kadının dua ettiği anları da alıntılayıp "Kıymetli validenizin ellerinden öpüyor, hürmetlerimi sunuyorum. Dualarınızı hiç eksik etmeyin…" mesajını paylaştı.

Haber 09-02-22 18:48

İngiltere koronavirüste tüm kısıtlamaları kaldırmayı planlıyor! Pozitif çıkanlara izolasyon dahil...

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kısıtlamalara dair ülkelerden farklı haberler de gelmeye devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’deki kısıtlamalarla ilgili yeni planlarını duyurdu. Buna göre ülke, enfeksiyon durumunda izolasyon dahil kalan tüm yasal Kovid-19 kısıtlamalarını bu ay kaldırmayı planlıyor.

Haber 09-02-22 16:28

Fenerbahçe'de koronavirüs şoku! Kulüpten resmi açıklama geldi

Koronavirüs Fenerbahçe'yi de vurdu. Sarı-lacivertli takımda iki futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Rutin yapılan Covid-19 PCR testinde iki futbolcumuzun sonucu pozitif çıkmıştır. Oyuncularımızın sağlık durumları iyi olup tedavi ve izolasyon süreci başlamıştır." ifadelerine yer verildi.

Spor 21-01-22 14:08

Son dakika: Sağlık Bakanlığı açıkladı! Bu kriterlere uymayanlara 10 gün karantina

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı güncel karantina ve izolasyon uygulamalarına ilişkin rehber yayımladı. Güncel rehbere göre yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları gibi yüksek riskli kişilere bakım verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerden hatırlatma dozu olmamış, son 3 ay içinde hastalığı geçirmemiş veya aşısız Kovid-19 yakın temaslı kişilere 10 gün karantina uygulanacak.

Haber 14-01-22 22:22

Omicron için yedi günlük izolasyon yeterli mi?

Bilim Kurulu son aldığı kararla koronavirüs testi pozitif çıkanlar için izolasyon süresini 7 güne indirdi.

Haber 07-01-22 18:27

Son dakika... Sağlık Bakanı Koca'dan Karantina açıklaması: Yanlışlıkla yazıldı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada "Karantina" kelimesinin yanlışlıkla yazıldığını belirtti. Bakan Koca, "Metnin yazımı sırasında, “izolasyon” kelimesi yerine yanlışlıkla “karantina” kelimesi kullanılmıştır. Metindeki anlam esasen herkes için açıktır." ifadelerini kullandı.

Haber 06-01-22 13:13

Doktorlardan CDC’nin Corona Kararlarına Eleştiri

Amerikan Tıp Derneği (AMA) Washington’un karantina ve izolasyon konusundaki kılavuzunun kafa karıştırıcı olduğunu ve Covid-19’un daha fazla yayılmasına neden olabileceğini söyleyerek eleştirdi.

Haber 06-01-22 01:35

1 hafta önce G.Saray'ı elemişlerdi! Denizlispor'da koronavirüs vakaları korkunç boyutta

1 hafta önce Galatasaray'ı Ziraat Türkiye Kupası'nın dışına iten Denizlispor'da 15 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Yeşil-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, "Takımımızda yapılan PCR testleri sonucu 8 futbolcu, 2 yönetici, 2 teknik heyet ve 3 sağlık ekibi çalışanı olmak üzere toplam 15 kişinin testi pozitif çıkmış olup, izolasyon ve tedavi süreçlerine başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Spor 03-01-22 17:26

Son dakika... Fenerbahçe Başkanı Ali Koç koronavirüse yakalandı!

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Covid-19 testi pozitif çıktı. Fenerbahçe kulübü yaptığı paylaşımda, " Başkanımız Ali Koç’un Covid-19 testi pozitif sonuç vermiştir. Başkanımızın genel sağlık durumu iyi olup; izolasyon ve tedavi süreçlerine evinde devam edilmektedir." ifadelerine yer verdi.

Spor 03-01-22 10:32

Korku dolu anlar kameraya yansıdı! Alevlere aldırmadan çatıda bekledi

Kartal'da izolasyon çalışmasının yapıldığı 7 katlı binanın çatısında yangın çıktı. Çalışan işçi alevlere aldırmadan çatıda bekledi. O anlar cep telefonuna yansıdı.

Haber 02-01-22 20:10

CDC İzolasyon ve Karantina Sürelerini Kısalttı

ABD’de sağlık yetkilileri Covid-19’a yakalananların izolasyon süresini; Covid-19 vakalarıyla temasa girenlerin de karantina süresini 10 günden 5 güne indirme kararı aldı

Haber 28-12-21 02:21

Aydın'da izolasyon malzemesi çalmakla suçlanan 2 kişi tutuklandı

Aydın'da izolasyon malzemesi çalmakla suçlanan 2 kişi tutuklandı

Yurthaber 22-12-21 20:59

Son Dakika: 9 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı

9 Kasım Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 196 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 28 bin 662 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aktif vaka sayımız yaklaşık 450.126. Testi pozitif çıkmış kişilerin, şikayetleri ne düzeyde olursa olsun, hastalığın yayılmasına izin vermemek için izolasyon koşullarına kesinlikle uymaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Salgınla mücadelede başarı ortak sorumluluğa bağlı." ifadelerini kullandı.

Haber 09-11-21 21:27

Dikkat çeken açıklama: 21 yaşında giydiğiniz pantolon üzerinize olmuyorsa...

Koronavirüs pandemisiyle başlayan sosyal izolasyon hareketsiz bir yaşamı beraberinde getirdi. Sağlıklı beslenme ile birlikte alınan fazla kilolar da kaçınılmaz hale geldi. Bu durum da salgından korunmaya çalışırken başka hastalıklara karşı açık hale gelmemize neden oldu. Konu ile ilgili yapılan uyarılar devam ederken Prof. Dr. Roy Taylor'un 'pantolon' açıklaması dikkat çekti.

Haber 28-09-21 15:42

Yıllardır kurduğu hayalini gerçekleştirdi! 120 bin liralık karavanı 35 bin liraya mal etti

Sivas'ta yaşayan Nurettin Mert, pandemide oluşan boş zamanını yıllardır kurduğu hayali gerçekleştirmek için kullandı. 10 yıl önce aldığı aracı karavana çevirmeyi planlayan Mert, koronavirüste geçirdiği sosyal izolasyon döneminde kolları sıvadı. Kendi karavanını kendisi yapan Mert, piyasa değeri 120 bin lira eden aracını 35 bin liraya mal ettiğini anlattı.

Haber 27-09-21 12:03

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Rehber güncellendi: Negatif ve aşılı temaslıya karantina yok

Sağlık Bakanlığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi'nde yapılan değişiklikle tam aşılı temaslının HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacak; 5'inci gün PCR testi negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak.

Haber 17-09-21 15:02

Koronavirüs karantinası kaç gün? Temaslı izolasyon süresi kaç gün?

Koronavirüse yakalanan kişilerin karantinaya alındığı gibi bu kişilerle temas halinde olanlar da karantina sürecinden geçiyor. Karantina uygulaması virüsün yayılımını kontrol altına almak için hayata geçirildi. Başlarda 21 gün olarak uygulanan karantina süresi değişikliğe uğradı. Bunun ardından "Koronavirüs karantina süresi kaç gün?" , "Temaslılar kaç gün karantinada kalıyor?" sorularının yanıtı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Haber 08-07-21 22:21

İstanbul'da 10 katlı binada korkutan yangın

Ümraniye'de izolasyon çalışmalarının yapıldığı 10 katlı binanın çatısında yangın çıktı. Alevlerin yükseldiği yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Haber 05-07-21 18:37

Aşılama sonrası adımlar hızlanmıştı! Eski normale dönüş Mağara Sendromunu tetikledi

Mağara sendromu, koronavirüs pandemisi nedeniyle evde sosyal izolasyon sağlayan kişilerin eski normale dönüş aşamasında yaşayacağı kaygı ve korkuyu ifade ediyor. Dünya genelinde aşılamanın hızlanmasıyla normalleşme adımlarının yeni bir stres faktörü olduğuna dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog İpek Özaktaç, yeni rutinler oluşturmuş olan kişilerin pandemi öncesindeki iş ve sosyal hayatlarına geri dönmeleri konusunda zorlanabileceğini söyledi.

Haber 01-07-21 10:50

Son Dakika: Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yangın! Ekipler sevk edildi

Son dakika haberine göre Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki bir binada yürütülen izolasyon çalışmaları esnasında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Haber 01-07-21 10:38

Dünya Sağlık Örgütü: “Salgın İntiharları Tetikledi”

DSÖ yetkilileri, salgın nedeniyle küresel düzeyde intiharların arttığını, bu artışın temel nedenleri arasında salgın yüzünden yaşanan iş kayıpları, ekonomik sıkıntılar, yoğun stres, sosyal izolasyon gibi çeşitli risk faktörlerinin olduğunu bildirdi

Haber 20-06-21 00:19

Erzurum'da Kovid-19 tedbirleriyle sterilizasyonu korunan merkezde 40 hasta organ nakliyle hayata bağlandı

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk: - "Ameliyathanede, ameliyat öncesi ve sonrası tedbirleri üst düzeyde tuttuk ve izolasyon tedbirlerini artırdık, teması sıfıra indirdik, merkeze diğer personel giriş çıkışını kısıtladık. Bu sayede süreci problemsiz atlattık"

Yurthaber 15-06-21 11:15

Prof. Dr. Ceyhan'dan tedirgin eden açıklama: Yüzde 2'den 52'ye çıktı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, mutant virüs tespit edilen çocuk vakalarda 14 günden uzun süren PCR pozitifliğin, yüzde 2'den yüzde 52'ye çıktığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Bu durum çocuklara özel mi yetişkinlerde de var mı bilmiyoruz; ama personelde de buna benzer durumlar görmeye başladık. Aynı durumun yetişkinlerde de olma ihtimali çok yüksek. 10 günlük izolasyon süreleri yeterli değil. En az 14 güne çıkarılması lazım" dedi.

Haber 08-05-21 10:16

Tam kapanma öncesinde Samsun'a gelen 3 aile 56 kişiye Kovid-19 bulaştırdı

İl Sağlık Müdürü Oruç: - "Vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerinizi 10 gün boyunca izolasyon altında tutun ve görüşmelerinizi kesinlikle birlikte yapmayın. Aile içi ziyaretleri muhakkak engelleyin"

Yurthaber 06-05-21 14:19

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek'ten gurbetçilere izolasyon uyarısı

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek'ten "gurbetçilere" izolasyon uyarısı

Yurthaber 05-05-21 19:12

İstanbul'da fabrikada yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi

İstanbul Arnavutköy'de sabah saatlerinde izolasyon malzemesi üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın sonrası herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, iş yerinde hasar meydana geldi.

Haber 03-05-21 07:10

'Çay göçü' başladı, 'izolasyon' çağrısı geldi

Doğu Karadeniz’de, mayısta başlayacak çay tarımı için hasat döneminde büyük kentlerden bölgeye beklenen 100 binin üzerinde üreticinin çay göçü, hız kazandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek, “Bu kadar hızlı mutasyon geçiren virüsle birlikte mutant virüslerin göç hareketliliğiyle gelmesi yüksek ihtimal. Gelecek kişilerin kendilerini tam kapanmaya almış gibi izole etmelerini öneriyoruz” dedi.

Haber 26-04-21 14:52

Erzincan'da izolasyon kurallarını ihlal eden 5 kişi yurtta karantinaya alındı

Erzincan'da izolasyon kurallarını ihlal eden 5 kişi yurtta karantinaya alındı

Yurthaber 22-04-21 14:10

Samsun'da Kovid-19 izolasyon kurallarını ihlal eden 3 kişi hakkında işlem yapıldı

Samsun'da Kovid-19 izolasyon kurallarını ihlal eden 3 kişi hakkında işlem yapıldı

Yurthaber 10-04-21 16:09

Samsun'da izolasyon kurallarını ihlal eden 8 kişi hakkında işlem yapıldı

Samsun'da izolasyon kurallarını ihlal eden 8 kişi hakkında işlem yapıldı

Yurthaber 08-04-21 12:38

Çok yüksek riskli Samsun'da izolasyon kurallarını ihlal eden 14 kişi hakkında işlem yapıldı

"Çok yüksek riskli" Samsun'da izolasyon kurallarını ihlal eden 14 kişi hakkında işlem yapıldı

Yurthaber 07-04-21 10:36

İzolasyon kuralını ihlal eden 18 kişiye adli ve idari işlem

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 Nisan Pazartesi günü 86 bin 205 kişinin HES Kodu sorgulaması yapıldı.

Haber 06-04-21 11:46

Ali Koç kimdir? Ali koçun sağlık durumu nasıl? Koronavirüs testi pozitif çıktı

Fenerbahçe Futbol Kulübü Başkanı olan Ali Koç'un koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklaması yapıldı. Ali Koç'un şu anki sağlık durumunun iyi olduğu, izolasyon altında olduğu ve tedavi sürecine evde devam edildiği söylendi...

Magazin 06-04-21 10:16

Tavşanlı’nın Gürağaç Mahallesi karantinaya alındı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesine bağlı Gürağaç Mahallesi, korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.Tavşanlı Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde mahalledeki vatandaşların taziye ve başka nedenlerle bir araya gelerek, sosyal izolasyon tedbirlerini ihlal ettikleri ve vaka artışlarına neden oldukları tespit edilmiştir.

Yurthaber 05-04-21 22:11

Samsun’da bir günde 84 bin 251 HES kodu sorgusu yapıldı, 7 şahsa idari işlem uygulandı

Samsun’da 02 Nisan Cuma günü 84 bin 251 HES kodu sorgusu yapıldı, izolasyon kuralını ihlal eden 7 şahsa idari işlem uygulandı.02 Nisan Cuma günü korona virüs tedbirleri ve izolasyon denetimleri kapsamında şok uygulama ve denetimler yapıldı.

Haber 03-04-21 11:51