Dar Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında konuştu! 'Türkiye tek bir bloğa sıkıştırılamaz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizi kimsenin dar kalıplarına hapsetmesine izin vermeyiz. Biz ne Batı için Doğu'ya sırtımızı döneriz, ne de Doğu için yaparız" dedi. Açıklamasının devamında Erdoğan "Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz" dedi.

Haber 2024-07-16 18:00:52

Mehmet Şimşek yeni vergilerin kimleri kapsayacağını açıkladı: Düzenleme Meclis’te! İşte madde madde değişiklikler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısı hakkında merak edilen soruya yanıt verdi. Bakan Şimşek, vergide yeni düzenlemelerin dar gelirli vatandaşları kapsamadığını dile getirdi. Vergi paketinde yer alan maddeler de belli oldu. Düzenleme kapsamında küresel ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacak. Yurt dışına çıkış harcı artırılacak. İşte detaylar...

Finans 2024-07-16 14:50:00

Gram altın, ons altın… İslam Memiş, ‘Dananın kuyruğu yarın kopacak’ diye uyardı: Piyasalarda haftanın en önemli günü…

Altın fiyatları bugün dar bir bant aralığında işlem görüyor. Piyasalarda ise tüm gözler ABD'de. Fed Başkanı Powell dünün ardından bugün de piyasaya kritik mesajlar verecek. Yarın ise haftanın en önemli günü. ABD enflasyon verisi açıklanıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 'dananın kuyruğu yarın kopacak' diyerek yatırımcıları uyardı. İşte 10 Temmuz Çarşamba Kapalıçarşı gram altın, çeyrek altın fiyatları ile altın grafiği ekranı...

Finans 2024-07-10 08:59:20

Düşük kredi faizi, vergi indirimi, ucuz konut… 3 bakanlık birden çalışmalara başladı: Sosyal yardımlara yeni düzen geliyor

Emekliye sadece enflasyon zammı verme ve asgari ücretliye zam yapmama kararı alan hükümetin refah artırıcı adımları belli oldu. Dar gelirli emekli ve asgari ücretli için sosyal yardımlar konusunda yeni bir düzenlemeye gidilecek. 3 bakanlık ortaklaşa çalışma yaparken AK Partili isimler detayları anlattı. Bu kapsamda üç çocuktan sonra vergi indirimi ile bu kişilere ucuz kredi sağlanacak. Ayrıca ucuz konut için de düğmeye basılıyor.

Finans 2024-06-29 07:22:53

Bahşişe yüzde 10 vergi alınsın önerisine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan tepki

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), bahşişlerden yüzde 10 vergi alınmasına yönelik öneri sunumuna tepki gösterdi. Demirtaş, bahşiş alanların dar gelir grubunda olduğunu hatırlatarak, "Ekonomi Bakanlığının ekstra vergiyi dar gelirlilerde aramayı bırakması lazım" düşüncesini dile getirdi.

Finans 20-06-24 16:03

Asgari ücret, emekli zammı gündemdeyken Prof. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken çıkış! 'Başlamalı... '

SSK, Bağkur, memur emeklileri, memurlar, çalışanlar... Bir aydan az bir süre kala gündemde asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeleri var. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da zamlar öncesi, "Türkiye'nin Tasarruf etmesi gerekli. Ama bu tasarruf dar gelirliden, emekliden, işçiden, memurdan, çiftçiden başlayamaz." değerlendirmesini yaptı.

Finans 13-06-24 08:34

Doğal gaz desteği geliyor! Kulisler bunu konuşuyor: Özel bir çalışma yapılacak

Doğal gaz desteğinin sona ermesiyle zam gelip gelmeyeceği merak edilirken kulislerde dar gelirliye doğal gaz desteği çıktı. Hazırlanan torba yasalardan birine göre dar gelirliye doğal gaz desteği geliyor. Böylece dar gelirli faturasının belli bir kısmını ödeyecek.

Finans 09-06-24 23:05

Marmara için tsunami ve 7,5 büyüklüğünde deprem uyarısı! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 20 dakika içinde gelir, 300 metreye kadar ilerler

Deprem uzmanı Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok Marmara için konuşulacak açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Prof. Dr. Ercan, hem 7,5 büyüklüğünde deprem hem de tsunami uyarısında bulundu. Ercan, "Depremden 4 ile 20 dakika içinde kıyılara varır. Dar ağızlı koylar, girintiler sakıncalıdır" ifadelerine yer verdi.

Haber 24-04-24 10:19

Daha önce böylesini görmediniz! Taksi dar yola girdi... İki duvar arasında sıkışıp kaldı

Sosyal medyada yayılan bir kaza görüntüsü gündem oldu. İzleyenleri şaşkına çeviren ve Ankara'da kaydedilen görüntülerde bir taksinin girdiği dar yolda iki duvar arasında sıkışıp kaldığı görüldü.

Haber 13-04-24 16:25

Beden pozitifliği savunucusu Ariella Nyssa en büyük korkusunun dar kıyafetler olduğunu söyledi! Sınırlarını aşan fenomen tarzıyla beğeni topladı

Sosyal medyada yaratılan kusursuz güzellik anlayışına kafa tutarak kadınların kendi bedenlerinde mutlu olması gerektiğini savunarak fenomene dönüşen Ariella Nyssa, en büyük korkusunun dar kıyafetler giymek olduğunu söyledi. Vücut hatlarını belli eden beyaz dar bir kıyafetle poz vererek korkularının üzerine gittiğini ifade eden fenomen isim, "Korkuyordum ama çok güzel" dedi.

Trend 09-04-24 10:05

Uçakların koltukları kalçasına dar gelince çareyi kendi uçağını satın almakta buldu! Artık iki bilet almak zorunda kalmayacağım

Kalça ölçüleri nedeniyle sosyal medyanın dikkatini çeken Gracie Bon bu kez ilginç bir açıklamada bulundu. Daha önceki sosyal medya paylaşımlarında sıklıkla yolcu uçaklarının koltuklarına kalça ölçüleri nedeniyle sığmamasından şikayet eden Bon, sorununa kendisine ait bir uçak satın alarak çözüm bulduğunu söyledi.

Trend 04-04-24 10:50

Beden pozitifliğini savunan sosyal medya fenomeni Ariella Nyssa kadınlara seslendi! İstediğinizi giyin

Sosyal medyadan beden pozitifliği ve vücut olumlamalarına yönelik olarak yaptığı paylaşımları sayesinde kısa sürede kullanıcıların ilgisini çeken Ariella Nyssa vücut hatlarını belli eden beyaz dar elbisesiyle kamera karşısına geçerek kadınlara 'istediğinizi giyin' mesajını verdi. Fenomen ismin paylaşımı kısa sürede ilgi çekti.

Trend 26-03-24 14:46

Kaç tane yapay zekâ vardır? Yapay genel zekâ (AGI), dar yapay Zekâ (ANI) ve süper yapay zekâ (ASI) nedir?

Teknoloji genel olarak ekonomiden kültüre, sanattan eğlenceye, iletişimden ulaşıma kadar birçok farklı alanda önemli izler bırakmış ve bırakmaya da devam eden, insanların hayatlarını kolaylaştıran fırsatlar bütünü olarak tanımlanabilir. Teknolojinin insanlara sunduğu pek çok farklı uygulama mevcuttur. Bu uygulamalardan biri de yapay zekâ modelleridir. Peki, kaç tane yapay zekâ vardır, yapay genel zekâ (AGI), dar yapay zekâ (ANI) ve süper yapay zekâ (ASI) nedir?

Haber 25-03-24 17:53

İhtiyaç kredisi faizleri uçuşa geçti! Geri ödemeler dar gelirli için neredeyse imkansız oldu! Mevduat faizleri ve taşıt kredisi de değişti…

Merkez Bankası faiz artışını yaptı ve bankalardan da jet hızıyla güncelleme geldi. Hem mevduat faizleri arttı hem de ihtiyaç kredilerinin faizlerinde rekor kırıldı. 12 ay vadeli 100 bin liralık ihtiyaç kredisinin geri ödemesi bakın ne kadara çıktı? Mevduat faizlerinde de oranlar değişti 1 milyon liranın aylık getirisi 50 bin liraya yaklaştı. İşte detaylar…

Finans 23-03-24 08:05

Marmaris Belediyesi’nden dayanışma örneği

Ramazan’da Marmaris Belediyesi yine ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor. Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da dar gelirli ailelere erzak yardımı yapıldı.

Yurthaber 11-03-24 11:35

EFT dahil tüm para transferleri tek tek inceleniyor! Haberiniz bile olmadan banka hesabınız kiralanmış olabilir: Danıştay’dan milyonları ilgilendiren karar

Banka hesabını başkasına kullandıranlar dikkat! Bazılarının haberi bile yok… Danıştay konuya ilişkin dikkat çeken karara imza attı. Öğrenciler, işsizler, ev hanımları, emekliler gibi dar gelirli vatandaşları hedef alıyorlardı. Banka hesaplarındaki havale ve EFT başta olmak üzere tüm para transferleri tek tek inceleniyor. İşte haberin detayları…

Finans 07-03-24 14:51
EFT

İBB'den dar gelirli emeklilere kentsel dönüşümü desteği: İnşaat maliyetinin yüzde 65'i karşılanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dar gelirli emeklilerine kentsel dönüşümde destek olacaklarını söyledi.

Finans 29-02-24 12:02

İstanbul’da kamyon 10 araca çarpıp direği devrildi: O anlar kamerada

Şişli’de bir kamyon normal araçların bile girmekte sıkıntı yaşadığı dar sokaklara girip yaklaşık 10 araca çarpıp aydınlatma direğini devirdi.

Yurthaber 21-02-24 10:02

Mehmet Şimşek'ten kira fiyatları açıklaması! Oran vererek anlattı: Yeni sosyal konut projesinin müjdesini verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını bildirdi.

Finans 12-02-24 11:58

Gardırobunuzu elden geçirmeniz gerekecek! Yanlış kıyafetler selüliti arttırıyor... O yöntem geçirmek yerine daha da kötüleştiriyor

Selülitten nasıl kurtulunur? Selülit nasıl gider? Pek çok kadın bacaklarındaki bu portakal kabuğu görünümünden şikayetçi. Ancak kadınlar arasında selüliti azaltma yolları olarak konuşulan bazı yöntemler, selüliti iyileştirmek yerine daha da kötüleştirebiliyor. Uzmanlara göre bunlardan bir tanesi de dar kot pantolonlar. Uzmanların verdiği o önemli bilgiler sonrasında gardırobunuzu elden geçirmeniz gerekebilir.

Kadin 05-02-24 10:40

Yarıyıl tatiline gidemeyen üniversite öğrencileri için askıda bilet uygulaması

Edirne’de, yarıyıl tatilinde ailelerinin yanına gidemeyen dar gelirli öğrenciler için askıda bilet uygulaması başlatıldı.

Yurthaber 24-01-24 09:55

Sosyal medya fenomeni Apollonia Llewellyn'in bluzu göğüslerine dar geldi! Derin dekoltesi bile yeterli olmadı... Bir gören bir daha baktı

Sosyal medyada 'Barbi' lakabını kullanarak sık sık paylaşımlar yapan fenomen isim Apollonia Llewellyn bu kez hayranlarının karşısına beyaz bluz ve pantolondan oluşan bir takımla çıktı. Fenomen ismin bluzunun göğüs kupu dar gelirken pozu hayranlarının ilgisini topladı. Sosyal medya kullanıcıları fenomen ismin paylaşımına 'Resmen taşmış' yorumunu yaptı.

Trend 16-01-24 14:47

Gaziantep'te dar gelirli 1500 ailenin evine doğal gaz tesisatı kuruldu

Yüksek hava kirliliği tespit edilen 23 mahallede ısınma sistemlerinin kömürden doğal gaza dönüştürülmesiyle kirlilik azaldı.

Yurthaber 16-01-24 11:52

Şişli'de dar alan uygulaması gerçekleştirildi

Şişli'de, polis tarafından yapılan dar alan uygulamasında aranan zanlılar yakalandı, bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Yurthaber 16-01-24 07:49

Vicdanları yaralayan haber! Otizmli çocuğu olan komşusunun kapısına sopayla dayandı: Sen erkeksin ben tek başımayım

Kocaeli'nde yaşanan olay vicdanları bir kez daha derinden yaraladı. Otizmli çocuklarının tedavisi için Almanya'dan gelen aileye, komşuları dünyayı dar etti. Üst üste yaşanan gerginliklerin ardından şikayetçi kadın elinde beyzbol sopasıyla ailenin kapısına dayandı. İşte sonrasında yaşananlar...

Haber 11-01-24 12:14

Sokaklarda yarı çıplak dolaşınca gözaltına alınmıştı! Melisa Yaren Aydınalp Armağan Çağlayan'a katıldı... Sözleri tepki çekti

Bağdat Caddesi’nde bikini giyip, protesto gösterisi yapan Melisa Yaren Aydınalp, Armağan Çağlayan'a konuk oldu ve sözleriyle sosyal medyada tepki çekti. "Vücudumu ve vücudumu görmeyi seviyorum. Bu sebeple daha dar ya da daha açık kıyafetler giymek hoşuma gidiyor" diyen genç kadına ilk tepki de Demet Akalın'dan geldi.

Magazin 04-01-24 15:10

Dar sokaklardaki yangınlara daha kolay müdahale edilecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesine dar sokaklarda daha kolay şekilde manevra yapabilecek 3 adet yangına ilk müdahale aracı ile 1 adet pikap katıldı.

Yurthaber 04-01-24 14:10

Ünlü şarkıcı Kesha’nın banyo selfie’si gündem oldu: Pantolonunu indirip paylaştı

Yaptığı paylaşımlarla sık sık gündem olan ABD’li şarkıcı Kesha, sosyal medya hesabından paylaştığı son paylaşımla yine gündem oldu. Ünlü şarkıcı vücudunu saran siyah dar tek parça streç body suit giydiği bir selfie’yi sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşım kısa sürede gündem oldu.

Magazin 01-01-24 17:59

Son dakika | Dar gelirli kesime yönelik adımlar gündemde! Merkez Bankası PPK'yi yayımladı: Yeni tedbirler alınabilecek

Son dakika haberi: Merkez Bankası ekonomideki yol haritasına ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Buna göre önümüzdeki dönemde finansal koşulların sıkılaşmasından etkilenen dar gelirli kesime yönelik adımların hayata geçmesi gündemde. Ayrıca MB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Meclisteki sunumları devam edecek.

Finans 29-12-23 10:12

Bu fiyata jean mi kaldı? diyeceksiniz! İşte 500 TL altı jean modelleri

Günümüzde uygun fiyatlı kaliteli giyim ürünleri bulmak giderek zorlaşıyor olsa da endişelenmeyin çünkü tarzınıza renk katacak, uygun fiyatlı jean pantolonlardan oluşan bir seçki hazırladık. Bejden griye, dar paçadan wide leg kalıba kadar her zevke uygun tasarımlarla dolu bu koleksiyon, şıklığı bütçenize uygun fiyatlarla sunuyor. Uygun fiyatlarının yanında kaliteli içeriğiyle hem konforu hem de şıklığı aynı anda sağlayan pantolonlara birlikte daha yakından bir göz atalım.

Haber 26-12-23 14:23

Ona kış bir türlü gelmedi! Kalıbı dar bikinisiyle şov yaptı... Sosyal medya fenomeni Apollonia Llewellyn çok konuşuldu

Sosyal medyadan yaptığı birbirinden cesur paylaşımları sayesinde yarım milyonu aşkın takipçiye ulaşan Apollonia Llewellyn'e bir türlü kış gelmedi. Fenomen isim yine deniz ve kumun tadını çıkarttığı bir pozunu paylaşarak hayranlarının beğenisini topladı. Fenomen ismin paylaşımı kısa sürede hayranlarından tam not aldı.

Trend 05-12-23 13:15

Pantolonların paça boyuna en uygun ayakkabı hangisi? Kombinlerinizi güçlendirecek stil tüyoları

Dar kesim jeanlerinizin, bol paça kotlarınızın ya da İspanyol paça pantolonlarınızın altına uygun ayakkabı ya da bot seçmekte zorlanıyor musunuz? Yanıtınız "Evet!" ise doğru yerdesiniz. Pantolonlarınızın paça boyuna en uygun ayakkabı seçimine dair kafanızdaki soruları çözmeye geldik! Kombinlerinizi çok daha havalı gösterecek, stil tüyolarını keşfetmeye hazır mısınız?

Kadin 28-11-23 15:55

Rumeli Hisarı'na nasıl gidilir? Rumeli Hisarı nerede?

Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalan tarihi yapılardan biri de Rumeli Hisarı’dır. Rumeli Hisarı Fatih Sultan Mehmet’in padişah olduğu zamanlarda yaptırılmıştır. Aslında bir kaledir ve İstanbul Boğazı’nın en dar olarak belirlenen kısmında yer alır. Tam karşısında 1. Bayezid’in yaptırdığı Anadolu Hisarı bulunur. Kalenin üç büyük kulesi, on üç küçük kulesi ve bir ortanca kulesi vardır.

Haber 25-11-23 13:43

MAÇ SONUCU: A Milli Takımımız, Berlin'de Almanya'yı devirdi! Ay-Yıldızlılar, rakibine sahayı dar etti

Son dakika haberleri: Almanya ile A Milli Takımımız, düzenlenen özel maçta karşı karşıya geldi. EURO 2024'e katılmayı garantileyen kırmızı - beyazlılar, finalin oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan müsabakada rakibini mağlup etti. Ay-Yıldızlı ekibimiz, maçta 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen geri dönmeyi başardı ve Almanya'yı 3-2 yendi. İşte karşılaşmadan detaylar...

Spor 19-11-23 00:45

Sevgilisinin kocasının eve gelmesiyle ne yapacağını bilemedi! Pencerenin dibine saklandı... Tüm gece öylece bekledi

İsmi açıklanmayan evli bir kadının sevgilisi, kocasının eve gelmesi üzerine yakalanmamak için ilginç bir yola başvurdu. Kocasının yatak odasına girmeden önce 7. kattaki dairenin penceresinden dışarı çıkan adam iki klima arasındaki dar bir çıkıntıya saklandı. Tüm gece burada çaresizce bekleyen adamı aldatılan eşin ertesi gün haber verdiği itfaiye ekipleri kurtardı.

Trend 09-11-23 11:32

Resmen illallah dedirtecekler! Kasım ayında dikkat edin, bu burçlar başınıza iş açabilir

Astrolojinin, insanların kişilikleri, eğilimleri ve davranışları üzerinde etkili olduğuna inanılmaktadır. Astrologlar Kasım ayında 4 burca dikkat edilmesi yönünde uyardı. Yapılan açıklamaya göre bu burçlar kasım ayında çevresindekilere dünyayı dar edebilir.

Kadin 30-10-23 11:47

Eski sevgilisini unutamayan takıntılı burçlar belli oldu! You'nun saplantılı aşığı Joe Golberg solda sıfır kalır

Aşk bazı kişiler için karmaşık, kimisine göre de çocuk oyuncağıdır. Kalbe söz geçmez ama partner seçiminde dikkatli olmak da gerekir. Astrologlar eski aşklarını saplantı yapma potansiyeli olan burçları açıkladı. Onlar, You'nun saplantılı aşığı Joe Golberg gibi takıntılı oldukları kişiye dünyayı dar ediyorlar. İşte eski sevgilisini unutamayan en takıntılı burçlar...

Kadin 16-10-23 14:18

Yürüyen ceset sendromuna dikkat! Bu belirtiler onlara dünyayı dar ediyor

Yürüyen ceset sendromu hastaların öldüklerine ya da artık var olmadıklarına inandıkları bir durumdur. Uzmanlar hastalığın, 1880 yılında Jules Cotard tarafından tanımlandığını belirtip uyarıda bulunuyor. İşte, yürüyen ceset sendromunun belirtileri...

Haber 05-10-23 09:13

Sosyal medya fenomeni Shilpa Sethi kalçasını büyüttü! Dar pantolonun desenleri dikkatleri çekti... Bir gören bir daha baktı

Sosyal medyada yaptırdığı kalça büyütme operasyonundan sonra birbirinden cesur paylaşımlara imza atan Shilpa Sethi yine geleneğini bozmadı. Fenomen isim kalabalık bir cadde yürürken diğer insanların kalçasını gördüklerinde verdikleri tepkiyi sosyal medya hesabından paylaştı. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü Sethi'yi kıyafet seçiminden dolayı eleştirdi.

Trend 04-10-23 11:20

MAÇ SONUCU: Galatasaray, Manchester United'a Old Trafford'u dar etti! Aslan, iki kez geriye düştüğü maçtan galibiyetle ayrıldı...

Son dakika haberleri: UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci hafta maçında İngiltere ekibi Manchester United ile temsilcimiz Galatasaray karşı karşıya geldi. Old Trafford'da oynanan müsabaka, büyük bir heyecana sahne oldu. Sarı - kırmızılılar, iki kez geriye düştüğü karşılaşmada pes etmedi ve sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Aslan, böylelikle grubundaki ilk 3 puanıyla da tanışmış oldu. İşte detaylar...

Spor 03-10-23 23:56

Kütahya’da polisin Dar Alan Uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen Dar Alan Uygulamasında 3 şahsın üzerinde 2.33 gram metamfetamin ele geçirildi.

Yurthaber 03-10-23 14:07

İş yeri TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ iş yeri başvuru şartları nelerdir?

TOKİ, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak hizmet verir. Amacı, dar ya da orta gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmesi için destek olmaktır. Çeşitli kuralları bulunan TOKİ başvuruları iş yeri ya da konut sahibi olmak için ayrı kriterlere sahiptir.

Haber 12-09-23 01:47

Orta Vadeli Planda flaş konut ve emeklilik detayı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretimine başlanıyor. Kamu bankaları ilk kez ev alacaklara düşük kredi kullandıracak. Bireysel emeklilikte tamamlayıcı uzun süreli bakım sigortası geliyor. İşte detaylar...

Finans 08-09-23 10:08

Yapımında böceklerden esinlenildi! Yeteneğiyle görenleri şaşkına çeviriyor

Böceklerden esinlenen CLARI isimli bir robot görenleri şaşırttı. CLARI, dar boşluklardan geçebilmek için kendini daha ince hale getirebilme yeteneğine sahip. Robot bu yeteneği sayesinde enkazda mahsur kalanları arama konusunda iyi olabilir ve hayat kurtarabilir.

Haber 04-09-23 12:52

İstanbul’da kritik toplantı! 3 yıllık yol haritasında son rötuş: Orta Vadeli Program bu hafta açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar önceki gün İstanbul'da bir araya gelerek Türkiye ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Son rötuşları yapılan, 3 yıllık ekonomi haritasını ortaya koyacak Orta Vadeli Program (OVP) bu hafta açıklanacak. Gelir eşitsizliğinin azaltılmasını, dar gelirlinin korunmasını esas alan OVP’yle ekonomi yönetiminin atacağı adımlar takvime bağlanacak.

Finans 04-09-23 07:20

Kıyafeti uygunsuz bulunca sosyal medyanın hedefi oldu! “İç çamaşırı giymeye zahmet etmemiş”

TikTok’ta yaptığı paylaşımlarla dikkatleri çeken Jennifer, vücudunu saran dar bir kıyafetle Disneyland’a gitmeye karar verdi. Paris’teki Disneyland’ı ziyaret eden Jennifer, kıyafetiyle sosyal medyanın tepkisini çekti. Kıyafeti uygunsuz bulunan Jennifer eleştiri oklarının hedefi oldu.

Trend 02-09-23 15:20

En narsist burçlar belli oldu! Aman dikkat kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar

Astrologlar, bazı burçların kendilerini önemli gördükleri ve her zaman ilk sıraya koymaya yatkın oldukları konusunda hem fikir. Benmerkezci kişiler hayatlarındaki kişilere zaman zaman dünyayı dar edebiliyor. İşte narsist olmalarıyla bilinen o burçlar…

Kadin 11-08-23 14:13

Merkez Bankası dolaşımdaki para miktarına ilişkin veriyi açıkladı: Haziran’da yüzde 64,1’lik büyüme

Geniş para arzı M3, Haziran ayında yıllık yüzde 70,5 büyüdü. dolaşımdaki para ve vadesiz mevduatlardan oluşan en dar para arzı maktarı ise Haziran ayında yıllık yüzde 64,1 oranında büyüdü.

Finans 31-07-23 15:02

Ücretsiz izin süresi nedir? Ücretsiz izin en fazla kaç gün olur?

4857 Sayılı İş Yasası gereğince hem çalışanların hem de işverenlerin ücretsiz izin talep etme hakları bulunur. İşverenler iş yükü azaldığında ya da ekonomik açıdan dar boğaza düştüklerinde çalışanlarından ücretsiz izne çıkmalarını isteyebilir. Aynı şekilde çalışanlarda belli başlı nedenler sunarak firma sahiplerinden bu izni talep edebilir. Burada bilinmesi gereken en önemli nokta iznin süresidir. Peki, ücretsiz izin süresi nedir, en fazla kaç gün olur?

Haber 24-06-23 19:32