Dondurulmus Karides Haberleri

Tekirdağ'da küçük tekne balıkçıları kıyıya karidesle döndü

Tekirdağ'da küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı için uygulanan av yasağının sona ermesinin ardından Marmara Denizi'ne ağ attı.

Yurthaber 2023-02-01 15:02:47

Orijanalinin tadını unutturur! Zuhal Topal'la Yemekteyiz karides mantı tarifi! Karides mantı nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında bugün karides mantı yapılıyor. Sevilerek tüketilen karideslerin mantı versiyonunu yiyenler bu tarifi daha önce denemedikleri için pişman oluyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz izleyicileri enfes karides mantı nasıl yapılır merak ediyor. İşte karides mantı tarifi...

Yemek 2023-01-19 17:17:04

Airfryer karides tarifi sadece 4 malzemeyle hemen hazır: Airfryer'da karides nasıl yapılır?

Deniz ürünleri neredeyse herkesin damak tadına uyan pek çok farklı tarife sahip. Deniz ürünlerinin içinde balıktan sonra belki de en çok tercih edilen karidesi kısa bir sürede hazırlayarak balık sofralarınıza güzel bir meze ya da balık yancısı olarak hazırlayabilirsiniz. Airfryer’da kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz ve sadece 4 malzemeli olan karides tarifini mutlaka deneyin!

Yemek 2022-12-30 17:33:01

Airfryer deniz mahsulü köftesi tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da deniz mahsulü köftesi nasıl yapılır?

Köfte yemekleri hemen hemen tüm mutfaklarda yerini almış ve sıkça tercih edilen, kolay yapımı sayesinde de oldukça sık tüketilen yemeklerden birisidir. Köfte genellikle kırmızı et ya da tavuk eti kıymasından yapılsa da köfteye farklı bir lezzet katmak için deniz mahsulleriyle de güzel bir köfte hazırlayabilirsiniz. Balık köftesinden farklı olarak deniz mahsulü köftesi karides, kalamar gibi deniz ürünleriyle yapılır.

Yemek 2022-12-23 16:46:12

Masterchef Kadayıflı karides nasıl yapılır? Kadayıflı karides tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 28 Ağustos Pazar günü eleme yapıldı. Yarışmacı adaylardan kadayıflı karides yapmaları istendi. İzleyiciler internette “Kadayıflı karides nasıl yapılır?” diye araştırmalar yaptı. İşte kadayıflı karides yapımı…

Yemek 29-08-22 09:38

Balıkesir'de işlenen karides ve salyangozlar 37 ülkeye satılıyor

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman: - "Bunlar talebi açık olan ürünlerdir. Dolayısıyla sürdürülebilir avcılık şeklinde devam ettirmek gerekiyor. Toplayıcıların bilinçli davranmasını istiyoruz, elimizden geldiğince onlara eğitimler veriyoruz"

Yurthaber 15-08-22 11:05

Türkiye'de yakalanan kurbağalar Avrupa'ya ihraç ediliyor! 1960'lardan beri...

Türkiye'nin önde gelen deniz ürünleri şirketi, 1960'larda Fransa ile başladığı kurbağa ihracatını, 60 yılı aşkın zamandır sürdürüyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 15 tesiste faaliyetlerinin sürdüren, üretimlerinin yüzde 70'ini ihraç eden şirket, orkinos, çipura, levrek, alabalık, Türk somonu, su kurbağası, deniz salyangozu, karides ve yengeç gibi ürünlerin yetiştiriciliğini de yapıyor.

Finans 12-08-22 12:24

Kayseri'de 4 bin yıl önce pastırmanın atası kurutulmuş et tüketiliyordu

Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde çıkarılan tabletleri inceleyen Hollanda Leiden Üniversitesi Asuroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Jan Gerrit Dercksen, iki tüccarın aralarında yazıştığı kil tablette kurutulmuş et, karides ve balık gibi yiyeceklerin adına rastladı - Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu: - "Ekmeği nasıl kurutup galeta ya da peksimet gibi yanlarına alıyorlarsa eti de kurutup saklıyorlar"

Yurthaber 11-08-22 11:22

Yunanistan'ın tercihi Saros ahtapotu

Saros Körfezi'nde avlanan ahtapot, karides ve kalamar, başta Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor

Yurthaber 11-08-22 11:01

Karides ağı ne demek? Karides ağı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Karides ağı şeklindedir. Peki, Karides ağı ne demek?

Egitim 23-05-22 20:22

Karides ne demek? Karides kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta kullanmasak da hafızamızda yer eden pek çok kelime vardır. Televizyondan, internetten ya da günlük hayatta duyduğumuzda dikkatimizi çeken bu kelimelerin anlamları zaman zaman merak uyandırabilir. İnternette aratarak ulaşılan kelime anlamları Türk Dil Kurumu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda yayımlanmıştır. Karides kelimesi de detaylı bir şekilde incelenen sözcükler arasındadır. Karides ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:19

Mutfağına yenilikçi bir tat katmak isteyenlere: Deniz mahsullü kolay pizza

Hem pizza hem deniz ürünleri yemeyi sevenleri mest edecek bir tarifimiz var! Karides ve midyenin pizza ile birleşip ortaya çıkardığı şahane lezzet sizi kendine hayran bırakacak! Çok uzun süre mayalanma gerektirmeyen pratik hamuru sayesinde pizza lezzetine hemen ulaşabileceksiniz. O şahane lezzetle tanışmaya hazırsanız sizi mutfağa alalım.

Yemek 23-02-22 10:23

Tekirdağ'da karides tezgahları süslüyor

Tekirdağ'da "karides" tezgahları süslüyor

Yurthaber 16-02-22 15:03

Tekirdağ'daki küçük tekne balıkçıları karides peşinde

Tekirdağ'daki küçük tekne balıkçıları "karides" peşinde

Yurthaber 11-02-22 11:50

Yasak kalktı! Kilogramı 60 liradan satılıyor

Tekirdağ'da av yasağının sona ermesinin ardından sabah denize açılan küçük tekne balıkçıları kıyıya bol karidesle döndü. Karides tezgahlarda kilogramı 60 liradan satılıyor.

Finans 01-02-22 17:55

Tekirdağ'da karides küçük tekne balıkçılarının yüzünü güldürdü

Tekirdağ'da "karides" küçük tekne balıkçılarının yüzünü güldürdü

Yurthaber 01-02-22 13:44

Barbunya Laksa nasıl yapılır? Barbunya Laksa malzemeleri neler?

Somer Şef'in imza tabağı olan barbunya laksa, farklı lezzet arayanların denemesi gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Barbunya laksa birçok malzemeden hazırlanıyor. Barbunya laksa yapımı için gerekli olan malzemelerden bir kısmı barbun, kırmızı soğan, yıldız anason, jumbo karides, barbunun kafası ve iskeletidir. İşte barbunya laksa tarifi ve malzemeleri...

Yemek 03-11-21 00:34

Kadayıflı karides tarifi nasıl yapılır? MasterChef kadayıflı karides tarifi ve malzemeleri...

Kadayıflı karides tarifi ve malzemeleri MasterChef Türkiye izleyicisi tarafından sorgulanıyor. MasterChef’in eleme gecesinde, eleme adaylarının yapacağı kadayıflı karides, Somer Şef’in özel tarifleri arasında yer aldı. Peki Kadayıflı karides tarifi nasıl yapılır? MasterChef kadayıflı karides tarifi ve malzemeleri...

Yemek 25-10-21 04:07

Kırmızı karides güveç nasıl yapılır? Kırmızı karides güveç malzemeleri neler?

Kırmızı karides güveç, Akdeniz Bölgesinin yöresel yemekleri arasında yer alır. Deniz ürünleri sevenlerin sofrasında sıklıkla yer alan kırmızı karides güveçi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Güveç tarifinde çimçim ya da jumbo karides kullanarak yemeğinizin lezzetini artırabilirsiniz. İşte kırmızı karides güveç tarifi ve malzemeleri...

Yemek 20-10-21 23:37

Hatay'da ağlara takılan jumbo karides balıkçıların yüzünü güldürüyor

Hatay Su Ürünleri Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bilen: - "Balıkçılar mahsulün iyi olacağı inancındalar. Jumbo karides bundan sonra daha çok çıkacak" - Balıkçı Hakan Onaylı: - "Boyutuna göre değişiyor ama ortalama 160 lira civarında gidiyor. Çok bol da çıkmaya başladı"

Yurthaber 26-09-21 11:04

Midye, karides, yengeç, kalamar, ıstakoz yemek haram mı? Diyanet'ten açıklama!

Diyanet tarafından yayınlanan fetva sonrası midye, karides, yengeç ve kalamar gibi deniz ürünleri yemenin haram olup olmadığı merak ediliyor. Midye, kalamar, yengeç, ıstakoz ve karides gibi pek çok deniz canlısının haram olup olmaması mezheplere göre de değişiklik gösterebiliyor. Şafii ve Hanefi mezhebine göre haram ve helallik durumu araştırılıyor. Peki midye, karides, yengeç, kalamar, ıstakoz yemek haram mı? İşte Diyanet'in açıklamaları...

Haber 28-08-21 23:56

Sosyal medyada gündem olmuştu! Midye, karides, yengeç yemek haram mı? Diyanet'ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, "Kur'an ve sünnette yenilmeyecek olan hayvanlarla ilgili bir liste verilme yönüne gidilmemiş, domuz gibi ismi belirtilerek yasaklananların yanında diğer hayvanlar için ilke ve ölçüler konulmakla yetinilmiştir." dedi. Haçkalı, "Tartışmaya konu olan kısa fetvada ise sadece mezheplerin görüşlerine atıfta bulunulmuştur" açıklamasında bulundu.

Haber 28-08-21 16:49

Midye, kalamar ve karides yemek haram mı? Diyanet açıkladı! Karides haram mı, helal mi?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yayınlanan fetva sonrası midye, kalamar ve karides yemenin haram olup olmadığı merak ediliyor. Midye, kalamar, yengeç, ıstakoz ve karides gibi pek çok deniz canlısının haram olup olmaması mezheplere göre de değişiklik gösterebiliyor. Peki midye, kalamar ve karides yemek haram mı? İşte Diyanet'in açıklamaları...

Haber 26-08-21 16:00

Midye, karides, kalamar yemek haram mı? Diyanet'ten dikkat çeken fetva

Diyanet'e bağlı Din İşleri Yüksek Kurulunun internet sitesinde yer alan bir fetvada, midye, karides, ıstakoz ve kalamar gibi deniz ürünleriyle ilgili, balık sınıfına girmediği için helal olmadığı belirtildi.

Haber 26-08-21 14:35

Surf and turf nedir? Surf and turf tarifi ve malzemeleri neler, nasıl yapılır?

Çokça merak edilen tariflerden olan deniz ürünleri ve kırmızı eti birleştiren Surf and turf, bir ana yemektir . Istakoz, karides, kalamardan herhangi birinin buharda pişirilmiş hali olan bu yemeğin tarifi ve malzemeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Surf and turf nedir? Surf and turf tarifi ve malzemeleri neler, nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Yemek 03-08-21 01:52

Karides güveç tarifi nasıl yapılır? Tereyağında karides tarifi ile şeflere taş çıkartın

Deniz ürünleri içinde en çok sevilen seçeneklerden biri de karides güveçtir. Karides güveç tarifinin zor ve meşakkatli olduğu düşünülse de uygulama adımları takip edildiğinde düşünüldüğünden daha pratik şekilde hazırlandığı görülebilir. Karides güveç tarifi tereyağı ile de hazırlanabilir. İki şekilde de tadına doyulmaz lezzetiyle tercih edilebilen karidesli güveç tarifini Deniz Ürünleri Uzmanı İlker Ercan sizler için anlattı.

Yemek 07-07-21 14:44

Burcu Kara kimdir? Burcu Kara kaç yaşında, nereli ve evli mi? Burcu Kara hakkında bilgiler..

Burcu Kara bugün Arda ile Omuz Omuza programına konuk oluyor. Arda Türkmen ile birlikte Külahta Dinamit Karides yapacaklar. Pazar günlerinin sevilen yapımları arasında yer alan program Kanal D'de yayınlanıyor. Sinema ve dizi oyuncusu Kara, Eskişehir'de okuduğu sıralarda yerel kanallarda sunuculuk yapmıştır. Burcu Kara kimdir? Burcu Kara kaç yaşında, nereli ve evli mi? Burcu Kara hakkında bilgiler..

Magazin 04-04-21 16:37

Kestane mantarlı acılı karides! Öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak

Bol vitaminli ıspanak, bağışıklık sistemini güçlendiren mantar ve büyük oranda D vitamini kaynağı olan karidesin buluştuğu bu yemek, size sağlıklı bir öğün sunuyor. Kestane mantarlı acılı karidesi videolu anlatımla izleyip kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 02-04-21 16:59

Karides hobisinden yılda 1 milyon Euro gelir hedefliyor

Antalya'da karides hobisini meslek edinen eski turist rehberi Timur Eker, 5 katına çıkardığı üretim kapasitesiyle Avrupa'ya açılıyor. Yılda 1 milyon karidesi, anlaşma imzaladığı 8 Avrupa ülkesine göndermeye hazırlanan Eker, yılda 1 milyon Euro gelir hedefliyor.

Finans 20-03-21 09:09

Karidesli Çin eriştesi nasıl yapılır? Uzak doğu kültürünü evinize taşıyın

Çin makarnası ya da noodle olarak duymaya alıştığımız Çin eriştesini karidesle eşsiz bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Uzak doğu yemek kültürünü merak edenlerin evinde rahatça hazırlayabileceği karidesli Çin makarnası (eriştesi) tarifini mutfağınızda hazırlayabilmeniz için ihtiyacınız olanlar biber, soğan, soya sosu, karides, Çin eriştesi ve biraz yağ.

Yemek 28-01-21 15:12

Kadayıflı karides nasıl yapılır? Masterchef Somer Şef’in kadayıflı karides tarifi! 10 Eylül Masterchef kadayıflı karides yemeği!

10 Eylül 2020 Perşembe günü Masterchef yarışmasının son bölümünde jüri üyeleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya mutfakta hünerlerini sergiledi. Yarışmacılara Masterclass’ta deniz kabuklularıyla ilgili eğitim veren şefler kendi tariflerini paylaşmayı da ihmal etmedi.

Haber 11-09-20 12:02

Tereyağında Ayrı Güveçte Ayrı Bir Lezzet: Karides Tarifi

Karides, Kuzey Amerika kıyıları ve Avrupa denizlerinde yaşayan kabuklu bir canlıdır. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan karidesler, pembe, gri, kahverengi ve sarımsı renklerde bulunurlar. Yıl içerisinde donmuş ya da taze olarak tüketilebilir olması da tercih edilir deniz canlıları arasında yer almasını sağlar.

Yemek 25-08-20 16:23

İl Tarım Müdürü Saylak, karides üretimini yerinde inceledi

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, ekonomik değeri yüksek, verimli ve kaliteli alternatif tür karides üretimi gerçekleştiren tesisleri Milas’ta ziyaret etti.Tesis sahiplerinden bilgi alan Saylak yaptığı açıklamada, “Muğla’ da 2019 yılında gerçekleşen toplam 128 bin ton su ürünleri üretiminin 75 Bin tonu ihraç edilmiş, bu ihracattan 373,5 milyon dolar gelir sağlanmıştır.

Yurthaber 07-07-20 12:31

Parmakları ısırtan aperatif: Acılı kremalı karides tarifi

Denizden babam çıksa yerim diyenlere muhteşem bir karides tarifi! Hem de acılı. Üstüne bir de kremayla inanılmaz bir lezzet sizleri bekliyor. Gelin bu tarifte yaratacağımız mükemmelliğin tadına beraber varalım.

Yemek 01-07-20 12:19

Dünyadaki 'ilk koronavirüs vakası' o kişi mi?

Dünyayı etkisi altına alan yeni koronavirüs (Kovid-19) salgınının çıkış noktasına dair son haberler, ilk hastanın Çin’in Vuhan kentinden bir karides satıcısı olabileceğini işaret ediyor.

Haber 30-03-20 16:38

Dünya mutfaklarını birleştiren şehir İstanbul

Tarih boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapmanın yanı sıra farklı kültürlerin sahip olduğu mutfakları da bir araya getiren İstanbul, önemli gastronomi şehirleri arasında yer alıyor - Master şef ve ziraat mühendisi Deniz Orhon: - "Biz yemekseverler, yemek bilim ve kültürüyle ilgilenenler, gastronomi sevdalıları, hepimiz İstanbul mutfağının daha etkin ve daha baskın bir şekilde gözükmesini, gastroturizme hizmet etmesini istiyoruz. Napolyon, 'Dünya tek bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu.' demiş. Biz de diyoruz ki dünya sınırları olmayan tek bir global devlet olsaydı, mutfağının ismi İstanbul mutfağı olurdu" - Yemek kültürü araştırmacısı ve özel şef Kutsi Akıllı: - "İstanbul'da bir imparatorluk mutfağı var bir de halk mutfağı var. Bu inanılmaz bir zenginlik. Önemli olan bizim bu zenginliği bilinçli olarak kullanmamız, insanlara tanıtmamız, gastroturizmde kullanmamızdır" - Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay: - "Eski dönemin mutfağında paskalyalar, zeytinyağlılar, mezeler Balat, Galata ve Pera bölgesinin olmazsa olmaz lezzetleridir. Ermeni, Rum ve Yahudi vatandaşlarımızdan kalma sakatatların ön planda olduğu deniz mahsulleri hatta karides gibi deniz mahsulleri vazgeçilmezlerdendi"

Haber 26-11-19 11:19

İskenderun Körfezi'nin değerli canlısı 'jumbo karides' 160 liradan satılıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, balıkçılar pazarında uzun yıllardır balık satan Nihat Güneş, körfezin en değerli canlısı olan jumbo karidesin kilosunun 160 liradan satıldığını belirtti.

Haber 20-11-19 12:47

İskenderun Körfezi'nin değerli canlısı 'jumbo karides' 160 liradan satılıyor

HATAY'ın İskenderun ilçesinde, balıkçılar pazarında uzun yıllardır balık satan Nihat Güneş, körfezin en değerli canlısı olan jumbo karidesin kilosunun 160 liradan satıldığını belirtti.

Haber 20-11-19 10:41

Balık fiyatları el yakıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesi balıkhanede balık fiyatlarındaki artış el yakıyor.Fethiye balıkhanesinde çeşitli balıklar tezgahları süslerken özellikle Karadeniz’de çoktan Hamsi başlığı Ege’de kilosu 25 tl de tezgahlarda yerini aldı.Tezgahları dolaşan vatandaşlar başlığın çok pahalı olduğunu dile getiriken,balık satıcıları balık fiyatlarının hava şartlarına göre değişim olduğunu belirttiler.Fethiye balık pazarında hamsi 25, istavrit 25,deniz levreği 70, sardalya 20, yaladırma 50, beyaz sokarca 35, beyaz palamut tane 40, deniz kefali 30,karides 60, çumra 35, karagöz 50 TL’den satışa sunuldu.

Yurthaber 14-11-19 15:38

Zabıta ekiplerinden yasa dışı deniz ürünleri operasyonu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, İstanbul’dan Muğla’ya yasa dışı yollarla getirilmek istenen ve bir işletmede satılması planlanan yaklaşık200 kilo ağırlığında ve 15 bin TL değerinde olduğu tahmin edilen deniz ürünlerine el koydu.İl genelinde halk sağlığını ilgilendiren konularda denetimlerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Bodrum otogarında yasa dışı yollarla Muğla’ya getirilen 200 kilo ağırlığındaki deniz ürününü ele geçirildi.Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Bodrum Şube Müdürlüğü ekiplerine gelen ihbar üzerine İstanbul’dan Muğla’nın Bodrum ilçe otogarına gelen bir otobüs firmasında T.A.’ya ait olduğu tespit edilen çöp poşetine sarılı köpük kutu indirildiği tespit edildi.Ürünlerin sahibi olduğu T.A.’nın da izni alınarak burada yapılan incelemeler sonucunda köpük içerisinde, kötü koku yayan, kutu diplerinde erimiş gıda ürünlerinden sızan organik madde kalıntılarının olduğu kalamar, soman füme, pagasisus fileto, midye, levrek balığı, karides, etiketsiz plastik kutularda işlenmiş ürün ve ıstakoz olmak üzere yaklaşık 200 kilogram ağırlığında deniz ürünü ele geçirildi.Ele geçirilen deniz ürünleri tutanak altına alınarak gerekli yasal işlemlerinin yapılması için Bodrum İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri teslim edildi.

Yurthaber 16-10-19 11:30

Ekmeğini gelgitten kazananların adası: Zanzibar

Hint Okyanusu'nun kıyısında yer alan Tanzanya'nın yarı özerk adası Zanzibar'ın, büyük bölümü yoksullukla mücadele eden halkı, turizm ve baharat ticaretinin yanı sıra her gün gerçekleşen gelgitin etkisiyle zenginleşen balıkçılıkla geçinmeye çalışıyor - Faunasında "King fish", "Jack fish", tuna, somon, karides, ıstakoz, yengeç ve ahtapot gibi yüzlerce canlının bulunduğu ada, mercan kayalıkları, eşsiz denizi ve kumsalıyla dikkati çekiyor - Balıkçı Hossem Abdullah: - "Gelgit bu ülkenin bir gerçeği. Bizim sıra dışı bu olayı seyretmekten ziyade ondan faydalanarak para kazanma amacımız var. Çünkü Zanzibar'da halkın çoğu fakir. Temel geçimini sağlayacak bir işleri bile yok" - Tur direktörü Khamis Rashid: - "Nungwi'de deniz safarisi ile akvaryum balıklarını doğal ortamında görme imkanınız var. İsterseniz gelgitin etkisiyle renklenen balık avı turlarına katılıp sıra dışı bir serüven yaşayabilirsiniz"

Haber 13-10-19 11:42

Bu köpek sahibinin sırtında yüzüyor

Ege Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Didim ilçesinde sahibinin sırtında yüzden 'Karides' isimli köpek dikkat çekti.

Trend 11-06-19 08:04

Denizden FETÖ’nün yayınları çıktı

Balıkesir’in Marmara ilçesi açıklarında bir balıkçının ağına içerisinde FETÖ’ye ait yayınların olduğu çanta takıldı.Marmara adası açıklarında balıkçılık yapan S.E, karides avladığı esnada, karidesleri çıkarmaya yarayan algarna takımına siyah renkli büyük bir çantanın takılmış olduğunu fark etti.

Yurthaber 26-02-19 19:55

Antalya Körfezi'ndeki balık türleri değişiyor! 'İşgalci’ Kızıldeniz türleri geliyor

Antalya Körfezi’nde biyolojik işgal olduğunu savunan Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, orfoz, lagos ve grida gibi Antalya’ya özgü balık türlerinin azalarak, yerlerini 'Kızıldeniz işgalcisi’ balon balığı, aslan balığı, kardinal balığı ve egzotik karides türlerine bıraktığını söyledi.

Trend 31-01-19 07:34

Antalya'yı işgal ediyorlar! 'Mutlaka önlem alınmalı' uyarısı

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Körfezi'nde biyolojik işgal olduğunu savundu. Prof. Dr. Gökoğlu, orfoz, lagos ve grida gibi Antalya'ya özgü balık türlerinin azalarak, yerlerini 'Kızıldeniz işgalcisi' balon balığı, aslan balığı, kardinal balığı ve egzotik karides türlerine bıraktığını söyledi.

Trend 30-01-19 14:13

Marmara Ereğlisi'nde balıkçı teknesi battı

 TEKİRDAĞ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde karides avına çıkan balıkçı teknesi motor bölümünden su alması sonucu battı.

Haber 18-12-18 19:19

Karides Güveç

Sünen peyniri, domatesli biberli enfes sosuyla balık sofralarının vazgeçilmezi olan Karides Güveç, eşsiz lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Bu özel tarifi mutlaka deneyin!

Yemek 26-09-18 15:23

Turist rehberi, akvaryum hobisiyle ihracatçı oldu

ANTALYA'da, eski turist rehberi Timur Eker, beslemek için satın aldığı akvaryum canlısı 'cüce karides' ve 'cüce kerevit' sayısı hızla artınca ticarete girdi.

Finans 16-09-18 12:28