Israf Haberleri

Bayat ekmek köftesi tarifi: Bayat ekmek köftesi nasıl yapılır?

İsraf karşıtı kültürümüz sayesinde zengin Türk mutfağı daha da zenginleşmiştir. Örneğin, bayatlayan ekmeklerden çeşitli tarifler üretilmiştir. Birbirinden lezzetli bu tariflerden biri de bayat ekmek köftesi tarifidir. Bayat ekmek köftesinin yapımı ise son derece kolaydır. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-05-20 22:22:41

Özgür Özel duyurdu! CHP'nin kazandığı belediyelerde başlayacak: Türkiye'de yeni bir çağ açacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti olarak gelecek hafta kazandıkları belediyelerde uygulamaya koymak üzere "israf ve tasarruf genelgesi" yayımlayacaklarını belirterek, diğer partilere de örnek olmasını isteyeceklerini söyledi. Özel genelgeyle ilgili, "Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-04-27 16:46:02

Ünlü şef Refika Birgül çöp konteynerlerine girdi! 1 trilyon dolarlık israf: 214 ülke arasında Türkiye bakın kaçıncı sırada…

Dünyada yıllık 1 trilyon dolarlık gıda israfı yapılırken, Türkiye 214 ülke arasında en çok gıda israf eden 15’inci sırada yer alıyor. Tüm bunlara dikkat çekmek isteyen ünlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz ve poşet poşet ekmeğe kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve israfı önleme çağrısı yaptı.

Finans 2024-04-22 09:34:43

Avokadoların uzun süre kararmaması için basit tüyoyu paylaştı! Asla israf etmeyeceksiniz

Avokado, sağlığa olan faydaları ve çok yönlülüğü nedeniyle popüler bir meyvedir, ancak oldukça çabuk bozulabilirler. Bir beslenme uzmanı onları daha uzun süre taze tutmak için basit bir tüyo paylaştı.

Kadin 2024-04-15 07:35:24

O ilçede belediye başkanı 'İsraf haramdır' deyip harekete geçti! Artık makam aracı kullanılmayacak... Hepsini satışa çıkardı

Hatay’ın Defne ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde sandıktan zaferle çıkarak göreve başlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, ’israf haramdır’ anlayışıyla kurumda kullanılan 5 makam aracını satma kararı aldı ve kendinden önceki başkanın kullandığı kiralık lüks makam aracını iade etti. Özgün, "Görev sürem boyunca kendi aracıma bineceğim, belediye başkan yardımcılarımız ya da herhangi birimdeki personel makam aracına binmeyecek. Tasarrufa gitmek gerekiyor" dedi.

Haber 11-04-24 11:07

Ramazan öncesi esnaftan 'israf' uyarısı: 'Başta ekmek ve pide olmak üzere...'

TESK Genel Başkanı Palandöken tüketicilere "ramazanda israf yapılmaması" konusunda uyarıda bulunarak, "Bu dönemde başta ekmek ve pide olmak üzere, gıda israfından mümkün olduğunca kaçınmalıyız" dedi.

Finans 09-03-24 12:12

Kalanları çöpe atmayın! Akşam kalan yemeklerle yapabileceğiniz leziz tarifler

Yemek artıkları, çoğu zaman çöpe atılan ve israf edilen değerli malzemelerdir. Ancak akşam kalan yemekleri değerlendirerek leziz tarifler hazırlamak, hem ekonomik hem de sürdürülebilir bir yaklaşımı temsil eder.

Yemek 12-02-24 23:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'fetret dönemi' açıklaması gündem olmuştu! İmamoğlu'ndan yanıt: 'Sizi büyük bir bunalıma soktuk'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'fetret dönemi' açıklamasına yanıt verdi. İmamoğlu dün katıldığı programda Erdoğan'ın sözleriyle ilgili olarak "O bakımdan, bu sözün orada söylenmesini kınıyorum. Çünkü, sizin fetret döneminizi yıkıp, israf döneminizi ortadan kaldıran bizler, anlıyorum ki sizi büyük bir bunalıma soktuk. O bunalım hala devam ediyor" dedi.

Haber 19-06-23 07:53

Dünya Bankası: Sübvansiyonlara harcanan trilyonlar iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olabilir

Dünya Bankası, tarım, balıkçılık ve fosil yakıtlara sağlanan sübvansiyonlar için trilyonlarca doların israf edildiğini, bunun iklim değişikliğiyle mücadelede kullanılabileceğini bildirdi.

Finans 15-06-23 19:44

Biden'ın başını çok ağrıtacak! ABD, tarihinin en büyük dolandırıcılığı ile sarsıldı: Herkesin erişebileceği sonsuz para havuzu...

Tüm dünyayı adeta kasıp kavuran pandemi döneminde dolandırıcılar boş durmadı, Kovid-19 için biriken yardım fonundan dudak uçuklatan miktarda para çalındı! "ABD tarihinin en büyük dolandırıcılığı" olarak nitelendirilen olayda Kovid-19 yardım fonundan 280 milyar dolardan fazla para çalındı. Ayrıca 123 milyar dolardan fazla paranın ise israf edildiği ortaya çıktı.

Haber 15-06-23 09:18

'Sonsuz bir para havuzu vardı' Ölülerin sosyal güvenlik numaralarıyla... ABD tarihinin en büyük dolandırıcılığı O ülke bu olayla çalkalanıyor

ABD’de, salgın döneminde Kovid-19 yardım fonundan 280 milyar dolardan fazla paranın çalındığı, 123 milyar dolardan fazla paranın da israf edildiği bildirildi. Yetkililer, dolandırıcıların hapishanelerdeki mahkumların ve ölülerin sosyal güvenlik numaralarını kullanarak işsizlik yardımları aldığını açıkladı. Ülke gündemini çalkalayan olayla ilgili "Bu, benzeri görülmemiş miktarda bir dolandırıcılık." ifadeleri kullanıldı.

Haber 14-06-23 20:22

RESİMLİ CUMA MESAJLARI: 5 Mayıs 2023 anne, baba ve sevgiliye WhatsApp'tan gönderebileceğiniz yazılı ve resimli cuma mesajları BURADA!

Cuma mesajları resimli, yazılı, kısa, yeni, kalpli, farklı seçeneklerinden biri veya birkaçında karar kılarak paylaşımda bulunmak isteyen kişiler tarafından inceleniyor. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü hutbe konusunu "İsraf: Tüketirken Tükenmek" olarak belirledi. Yazılı, kısa, yeni, kalpli, farklı ve resimli cuma mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte en yeni, güzel ve resimli Cuma mesajları....

Haber 05-05-23 12:08

CUMA HUTBESİ KONUSU 5 Mayıs 2023: Diyanet'ten 'israf' konulu cuma hutbesi

Cuma hutbesi konusu geçtiğimiz gün açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hutbe, WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü konu başlığını "İsraf: Tüketirken Tükenmek" olarak belirledi. İşte 5 Mayıs 2023 Cuma hutbesi konusu...

Haber 05-05-23 12:06

Bu yiyecekler yeniden ısıtıldığında zehre dönüşüyor! Sürekli yapılan ölümcül olabilecek hataya dikkat

Evde hazırladığımız yiyeceklerin kalanını israf etmek yerine buzdolabına kaldırmak ve bu yiyecekleri ısıtarak tekrardan yiyebilmek oldukça pratik olabiliyor. Ancak birçok yiyeceğe yapılabilen bu ısıtma işlemi bazı yiyeceklerin zehre dönüşmesine yol açabiliyor. Uzmanlar aşağıda yer alan riski gıdaların ısıtılması hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 05-05-23 09:16

Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı tartışmalara yol açtı! İnce'den dikkat çeken paylaşım: 'Seccadeye ayakkabı ile basmak...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan paylaşılan ve bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafıyla ilgili bir açıklama da Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den geldi. İnce yaptığı paylaşımda "Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi; İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır" ifadelerini kullandı.

Haber 01-04-23 10:56

Bayat ekmekleri atmayın! Fırında ekmek pizza tarifi

Bütün bir ekmeği bitirmek her zaman mümkün olmuyor. Kalan ekmek yemeyi sevmeyenler ama bayat ekmekleri de israf etmek istemeyenler bayat ekmekle yapılacak tarifleri arıyor. Fırında ekmek pizzası tarifi bu durumda yardımınıza koşuyor. Fırında ekmek pizza nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 31-03-23 17:25

ASKİ'den Ankaralılara su tasarrufu çağrısı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, küresel iklim değişikliklerinin bir sonucu olarak yaşanan kuraklığa işaret ederek, "Suyumuzu her zamankinden daha temkinli, özenli, israf etmeden kullanalım." çağrısında bulundu.

Yurthaber 20-01-23 15:08

İsraf etmek istemediği için kendi sütünü içiyor! Anne sütünün tadını anlatınca sosyal medyada gündem oldu

Jemie Lim isimli bir kadın anne sütünü israf etmek istemediğini açıkladı ve tek bir damlanın boşa gitmemesi için sütünü devamlı olarak paketlendiğini söyledi. Lim’in ilginç yöntemlerinden biri ise anne sütünü israf etmemek için kendi sütünü içmesi oldu. Singapurlu kadın anne sütünü içerken yaptığı paylaşımlarla TikTok’un ilgisini çekti.

Trend 27-12-22 08:32

Savurgan eş anlamlısı nedir? Savurgan kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Sıklıkla kullanılan kelimelerden biri savurgan kelimesidir. Günlük hayatta savurgan sözcüğünün anlamı sahip olduğu para ya da değerli şeyleri koruyup biriktirmeyen, israf eden kişileri tanımlarken kullanılır. Savurgan kelimesiyle aynı anlamı taşıyan ancak savurganla farklı yazılan eş anlamlı kelimeler bulunur. Bu kelimeler farklı olsalar da anlamları savurganla aynı olduğu için cümle içinde savurgan yerine kullanılabilir. Savurganın eş anlamlısı nedir?

Egitim 08-11-22 13:13

Bir devir sona eriyor! 'Karar aldık' diyerek duyurdular: Serpme kahvaltı yerine seçme kahvaltı...

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ülke genelinde yıllık serpme kahvaltı nedeniyle 100 milyar liralık israf yaşandığını ve ürünlerin yarısının çöpe gittiğini belirterek, “Serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı aldık" dedi.

Finans 31-10-22 12:14

4. Uluslararası Parlamenterler Konferansı İstanbul'da panellerle devam ediyor

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider: - "Günümüzde küresel düzeyde 1.3 milyar ton gıdanın israf edildiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan dünya üzerindeki 828 milyon insanın da son derece trajik bir biçimde açlıkla mücadele etmekte olduğunu biliyoruz"

Yurthaber 18-10-22 14:58

Bayat ekmekleri sakın atmayın: Ekmek üstü pizza tarifi! Ekmek pizzası nasıl yapılır?

Birçok kişi bayat ekmekleri yiyemediği için çöpe atıyor. Bu durum oldukça fazla ekmeğin israf edilmesine neden oluyor. Bayat ekmekleri değerlendirecek tarifler arıyorsanız bayat ekmekten yapılan pizza tarifi tam size göre! Ekmek üstü pizza tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 16-10-22 10:42

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Siirt'te hutbe irat etti:

"Müslüman, her alanda kamu hakkına riayet etmelidir. Rüşvet, stokçuluk ve karaborsacılıktan uzak durur. Müslüman, kamu hizmetini sorumluluğu ağır bir emanet olarak görür" - "Müslüman, işine özen gösterir, devlet malını gözü gibi korur, asla israf etmez ve devlet malını gasbetmez. Hizmet sunduğu insanlara karşı anlayışlı ve sabırlı davranır. Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmaz"

Yurthaber 14-10-22 13:43

Bakan Kurum: Sıfır Atık Projemiz tüm dünyaya çok önemli mesajlar vermektedir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Birleşmiş Milletler geçtiğimiz yıl yayınladığı raporda, dünya genelinde 931 milyon ton gıdanın israf edildiğini söylüyor. Dünyanın geleceğini tehdit eden bu israfa 'dur' demek için küresel bir çevre seferberliği yürütüyoruz ve aslında bu kapsamda yaptığımız Sıfır Atık projemiz tüm dünyaya çok önemli mesajlar vermektedir." dedi.

Finans 03-10-22 15:21

Bakan Kurum, Balıkesir'deDünya Habitat Günü programında konuştu:

"Birleşmiş Milletler geçtiğimiz yıl yayınladığı raporda, dünya genelinde 931 milyon ton gıdanın israf edildiğini söylüyor. Dünyanın geleceğini tehdit eden bu israfa 'dur' demek için küresel bir çevre seferberliği yürütüyoruz ve aslında bu kapsamda yaptığımız Sıfır Atık Projemiz tüm dünyaya çok önemli mesajlar vermektedir"

Yurthaber 03-10-22 13:05

Sabri Ülker Vakfı'nın araştırması gıda israfının boyutlarını ortaya koydu

Sabri Ülker Vakfı'nın, "Tüketicinin Ekmek İsraf Araştırması-TİA 2022" çalışması, Türkiye'de gıda israfının nedenleriyle ilgili en güncel verileri içeriyor - Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı ve Gıdanı Koru Kampanyası Koordinatörü Zeynep Özkan: - "Gıda israfına yönelik her türlü farkındalık projesi çok önemli. FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde, gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak ve gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek için Gıdanı Koru ulusal kampanyamız devam ediyor"

Yurthaber 29-09-22 16:51

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam İzcileri Dostluk Kampı'nda konuştu:

"Sizleri bu programa katıldığınız için tebrik ediyorum. Anne ve babalarımızı tebrik ediyorum. Çünkü siz güzel ahlak peşinde koşan gençlersiniz. Güzel ahlaka katkı sağlayan faaliyetlerden birisi de izciliktir. İsrafın her çeşidi haramdır. Bu yüzden diyoruz ki sıfır atık, sıfır israf. Helalle meşgul olalım, haramların her çeşidinden uzak duralım"

Yurthaber 05-08-22 17:45

İzmir'de Tarımsal Emtia Borsaları Piyasalarının Önemi Çalıştayı düzenlendi

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: - "Nasıl ki iklim krizinin etkilerini yavaşlatmak için karbon ayak izi salınımı hesaplanıyor, bunu aşan şirketler ve ülkeler bir bedel ödüyorsa, israfı önlemek için de benzer adımlar atılabilir" - "İsraf edilen gıda miktarına göre uygulanacak mali yaptırımlardan elde edilecek gelir, dünya üzerinde açlığın bitirilmesi için kullanılabilir"

Yurthaber 01-08-22 13:56

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanı Özer: - "Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 1 yıllık bir proje de bu yıl başlatacağız. Eğitim sistemimizdeki tüm okulları çevre dostu okul yapacağız" - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: - "'Sıfır atık, sıfır israf' sloganıyla başlattığımız hareket, asırlar sonra çocuklarımızın yolunu aydınlatacak bir rehber olacak"

Yurthaber 06-06-22 16:05

81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü Kızılcahamam'dan başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: - "Tüm vatandaşlarımızdan beklentimiz, evden başlamak suretiyle, artık kaynaklarımızın sonsuz olmadığı bilinciyle her adımımızı israf etmeyecek şekilde, tasarrufa dayalı atmak" - "Bu dünya hepimizin, başka dünya yok. O yüzden ortak evimiz, dünyamız için hep birlikte mücadele etmeye davet ediyorum"

Yurthaber 05-06-22 14:00

İsraf ne demek? İsraf kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Israf kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Israf kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:10

İsraf etmek ne demek? İsraf etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Israf etmek ifadesi de bunlardan biridir. Israf etmek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:36

Erzincan'daki Göyne Barajı yağışlarla doldu

Son yıllardaki kuraklık nedeniyle tarlaların sulanmasında yetersiz kalan Göyne Barajı'nda doluluk, bu sene kış ve ilkbahar mevsimindeki yağışlarla yüzde 100'e ulaştı - Ziraat mühendisi Mesut Aksaray: - "Bir yıl bereketli bir yağış yaşadığımız için su kaynaklarımızı israf etmememiz gerekiyor. Su kaynaklarımız milli kaynaktır, bu kaynaklarımızı tasarruflu kullanmak zorundayız"

Yurthaber 28-04-22 14:17

Tuzlu yemeği ziyan etmeyin: Tuzu çok gelen yemekleri kurtarma yöntemleri

El kazasıyla ya da farklı sebeplerden fazla kaçan tuz, yemekleri yenmeyecek duruma getirebiliyor. Böyle durumlarda yemeği çöpe atıp israf etmek yerine küçük tüyolarla tuzunu dengeleyebilirsiniz. Patates, küp şeker, süt ve sirke gibi elinizin altında bulunan malzemeler yardımınıza koşuyor. Detaylara bir göz atalım.

Yemek 28-02-22 15:38
tuz

Kararmaya yüz tutan muzları lezzetle harmanlayıp değerlendirin: Muz topları tarifi

Bazen alınan muzlar zamanında tüketilmez, kararmaya yüz tutar. Muzları öyle olgunlaşmış haliyle yemek de pek lezzetli gelmeyebilir, çöpe atmaya da eliniz gitmez. "Ne yapsam da hem lezzetle yesem hem de israf olmasa?" diye düşünenler için lezzetli bir tarif önerimiz var, üstelik fırın derdi olmadan! Misafiriniz gelecek olursa kahve yanı atıştırmalık olarak da ideal bir tarif!

Yemek 22-02-22 10:52

Ahmet Necdet Sezer kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Şu an ne yapıyor? Türkiye'nin 10. cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ülke için ne yaptı?

Ahmet Necdet Sezer, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklama sonrası Twitter'da trend topic oldu. Ahmet Necdet Sezer'in israf olmasın diye Çankaya Köşkü’nün lambalarını söndürdüğünü ifade eden Ahmet Hakan'ın sözleri sonrası Ahmet Necdet Sezer kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Şu an ne yapıyor? Türkiye'nin 10. cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ülke için ne yaptı? soru ve konu başlıkları araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...

Haber 12-02-22 12:03

Tantunicide skandal görüntü! İş yeri çalışanı konuştu: Yapmıyoruz

Kadıköy'de yüzlerce kişinin yemek yediği bir tantunicide çekilen görüntüler tepkiye neden oldu. İşletme sahibi, çöpe atılan yiyecekler 'israf oluyor' diye çalışanları azarlıyor, çöpleri karıştırıp biberleri tek tek toplatıyor. Üstelik bir video da çekerek bu biberlerin, hatta etlerin, yeniden servis edilmesini istiyor. Görüntülerin çekildiği tantunicide çalışan tantuni ustası, "Biz yıkayıp koymuyoruz geri. Çöpten toplamak yok. Personele göstermek için çekmiş videoyu" diye konuştu. İşte detaylar!

Haber 15-01-22 12:31

SON DAKİKA! İstanbul Kadıköy'deki tantunicide skandal görüntüler! Çöpten biber turşusu toplattırdı

Son dakika: Fındıkta kulaç atan, ekmek hamuruyla top oynayan, süt kazanında sütle yıkanan kişiler hala hafızalardaki yerini korurken gıda skandallarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Kadıköy'de, her gün yüzlerce kişinin yemek yediği bir tantunicide çöpe atılan biberler tekrar yenilmek üzere çöpten çıkartıldı. Çöpteki biberleri toplayan çalışanlar, çöpteki etleri bile alırken, işletmecinin ''İsraf oluyor, bunlar ısırılmamış bile tekrar yıkacağız. Niye çöpe atalım?'' dediği duyuluyor.

Haber 14-01-22 12:16

Bakanlıktan flaş hamle: Bu ürünler indirimli satılsın

Bakanlıktan gıdanın israf olmadan tüketiciyle buluşmasını sağlayan hamle geldi. Tarım Bakanlığı marketlerde son tüketim tarihi yaklaşan gıdaya indirim yapılması önerisi geldi. Tarım Bakanlığı 'Gıda Satış Noktalarında Gıda İsrafı ile Mücadele Kılavuzu' yayımladı. Kılavuzda Müşteri tarafından satın alım konusunda çekince uyandıran meyve ve sebzelere reyon indirimi uygulanabileceği belirtildi. İndirim ile satılamayan ürünlerin ise ihtiyaç sahiplerine ücretsiz verilebileceği ifade edildi.

Finans 14-01-22 09:15

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Yaşar Okuyan'a yanıt: Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın kendisine yönelik "Senin bindiğin araba kaç lira? İsraf diyorsun" sözlerine yanıt verdi. Erbaş, tepkiler nedeniyle halen eski başkan Mehmet Görmez'in makam aracını kullandığını belirterek "Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz" dedi.

Haber 26-12-21 10:01

Kemal Kılıçdaroğlu, Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Buluşmalarına katıldı:

"Muhtarlara bütçe verilmeli. Ben genelde bir şey yapılmalı dediğim zaman hiç kimseye sorulmayan soru bana sorulur, 'Parayı nereden bulacaksın?' diye. Unutmayın. Bu kardeşiniz 27,5 yıl devlette, maliyede çalıştı. Para nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nerede harcanır, israf nasıl önlenir 27,5 yıl benim bütün görevim buydu."

Yurthaber 23-12-21 16:19

Gönüllü öğrenciler yurttaki fazla yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Kayseri'deki Pertevniyal Sultan Kız Yurdu'nda kalan 4 öğrenci, yemekhanedeki fazla yemekleri "Komşum Projesi" kapsamında her gün ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor - Gönüllü öğrencilerden Fatma Nur Gülkan: - "Kalan yemekleri biz götürmesek çöpe gidecek, israf olacak. Bunun vicdani sorumluluğu bize güç veriyor"

Yurthaber 05-12-21 12:19

İşe yaramadığı yer yok! Demlenmiş çayın farklı kullanım alanları

Çay, Türk toplumunun en çok tükettiği içeceklerin başında geliyor. Peki, çayınızı içtikten sonra posasını veya demlik poşetini çöpe mi atıyorsunuz? Demlenmiş çayın birbirinden farklı kullanım alanları çay posasını israf etmenizi önlüyor. Saçtan cilde, güneş yanığından bitki bakımına birçok farklı alanda demlenmiş çayı kullanabilirsiniz. Hadi detaylara bakalım!

Haber 26-11-21 11:57

Kış saati uygulamasına uzman yorumu: Ne tasarruf ne israf sağlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'in, İBB Başkanı İmamoğlu'nun sabit saat uygulamasından vazgeçilmesi çağrısına cevaben 6 milyar dolar tasarruf sağlandığı açıklamasıyla kış saati uygulaması tekrar tartışılıyor. Cambridge Üniversitesi'nden Dr. Küfeoğlu'na göre bu uygulamayla ne tasarruf ne israf sağlanıyor; o yüzden sosyal ve psikolojik etmenlere bakılmalı.

Haber 22-11-21 16:32

Bakan Kurum, depozito uygulamasının detaylarını açıkladı:

"Depozito uygulamasına da 2022 ocak ayı ile başlayıp, haziran ayında da fiilen uygulamaya geçmiş olacağız" - "İlk önce metal cam ve pet şişelerin, bu ürünlerin sisteme dahil edilmesi için çalışmalarımızı başlattık" - "Tüm Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz, atıklarımızı ayrıştıralım, geri dönüştürülebilecek atıklarımızı geri dönüşüme gönderelim, israf etmeyelim"

Yurthaber 13-11-21 20:08

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Tunç, Dünya Gıda Günü Sempozyumunda konuştu:

"Gıda üretimi ve güvenliği önemli konuların başında yer almaktadır. Ülkemizi gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek en büyük hedefimizdir" - "Her yıl toplam 1,3 milyar ton gıda maalesef çöpe atılarak israf ediliyor. İsraf edilen bu gıdaların yüzde 40'ı yenilebilir durumda. Bu rakamlar ne yazık ki her geçen gün daha da artmakta. Bugün dünyada 850 milyondan fazla insan açlıkla mücadele ediyor"

Yurthaber 14-10-21 14:13

Ticaret Bakanı Muş’tan “bilinçli tüketim” çağrısı:

"İslam ülkeleri olarak açlık ve yoksulluk içinde yaşayan Müslümanlardan hepimiz sorumluyuz. İsraf ederek değil, bilinçli olarak tüketmeliyiz"

Yurthaber 29-07-21 17:52

Sağlık Bakanı Koca'dan BioNTech açıklaması: İsraf olur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşılarının açıldıktan sonra 6 saat içinde kullanılması gerektiğini hatırlatarak, aksi halde israf olduğunu belirtti.

Haber 11-06-21 10:30

Kovid-19 salgını döneminde çevre kirliliğinde artış gözlemlendiği uyarısı

OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir: - "Tek kullanımlık plastik şişe, kağıt bardak yerine matara, termos ya da kavanoz kullanmalıyız. Naylon poşet yerine bez çanta, evdeki çöpleri aynı yere atmak yerine onları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmalıyız" - "Üret, kullan ve at' düzenine son vermeliyiz. İsraf etmek yerine elimizdeki kaynakları doğru kullanmayı öğrenmeliyiz"

Yurthaber 04-06-21 16:18