Israf Haberleri

İsrafa karşı Türkiye de harekete geçiyor! Çalışmalar başladı, proje hazırlandı

Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan israfa karşı Türkiye'de de harekete geçiliyor. Her yıl yüz binlere ton gıda çöpe giderken ülkeler buna karşı önlemler almaya başladı. Son kullanma tarihi yaklaşan gıdaların indirimli satışı gibi uygulamalar bunlara örnek olurken Türkiye'de de Meclis'in konu üzerinde çalışmalar başlattığı ve projenin altyapısında sona gelindiği öğrenildi. Öte yandan düzenlemenin hayata geçmesi sonrası uymayanlara para cezası gelmesi de bekleniyor.

Finans 11-11-2022 08:19

Banvit BRF, gıda israfının önlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor

Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz: - "Dünyada bu kadar çok insanın sağlıklı bir gıdaya erişememesinin en önemli nedenlerinden birisi gıda israfı. Oysa bu israfın sadece 4'te birinin önüne geçilmesi, açlık çeken yaklaşık 830 milyon insanın beslenmesine yetiyor"

Yurthaber 29-09-2022 09:29

Elazığ'da Gıdanı Koru Mutfak Atölyesi etkinliği düzenlendi

Katılımcılar şef eşliğinde atık sebze kabuklarının suyuyla risotto hazırladı - Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Güngören: - "Pandeminin bize verdiği imkanlar ölçüsünde gerek ülkemizde gerekse bölge ülkelerinde gıda kayıp ve israfıyla mücadeleyi görev olarak üstlendik ve halkımızın da desteğiyle bu konuda farkındalık oluşturacağız"

Yurthaber 12-09-2022 20:56

Diğer Haber Etiketleri

Israf

İsraf Hakkındaki Haberler Mynet'te. İsraf Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.