Mercek Bulutu Ne Anlama Geliyor Haberleri

Güneş patlaması nedir, neden olur? Güneş patlaması Dünya'yı nasıl etkiler?

Güneş patlamasının ne anlama geldiği ve etkileri, sosyal medya kullanıcılarının merak edip araştırdığı konular içerisinde yer almaktadır. Güneş'in yüzeyinde ortaya çıkan şiddetli patlamalara "Güneş patlaması" adı verilmektedir. Bu kapsamda en çok araştırılan konu ise güneş patlamalarının etkileridir. Peki, güneş patlamasının etkileri nelerdir? Güneş patlaması Dünya'yı nasıl etkiler?

Haber 2024-05-21 22:31:33

Ne telefon çalıyor ne ofise müşteri geliyor! Konut satışları dibe vurdu: Emlakçılardan '400 bin dolar' çağrısı

Ev fiyatlarında son dönemde artış olmamasına rağmen konut satışlarında yaşanan düşüş sektörde panik havasına yol açtı. Emlak sektörü temsilcileri, "Ne telefonumuz çalıyor ne ofisimize müşteri giriyor" diyerek duruma isyan ederken hükümete, yabancıya konut satış şartlarında bir düzenleme yapılması çağrısında bulundular. “Önümüzdeki günlerde çok daha kötü ve çok daha içinden çıkılamayacak duruma düşürebilir” dediler.

Finans 2024-05-20 11:54:26

Esra Ezmeci ne diyeceğini bilemedi... 'Hocaya gittik böyle söyledi' dedi açık açık anlattı! 'Karım gözümün önünde başka bir adamla...'

Klinik psikolog ve yazar Esra Ezmeci'nin Beyaz TV'de yayınlanan 'Yeni Baştan' programı konukları ve işlediği konularla sık sık gündeme geliyor. Programa bu defa Yusuf Bey'in anlattıkları damga vurdu. Çocukları ile yıllardır görüşmediğini söyleyen Yusuf Bey'in eşiyle ilgili anlattıkları ağızları açık bıraktı. Esra Ezmeci duyduklarına inanamadı...

Magazin 2024-05-16 10:20:21

Doğum oranları rekor seviyeye düştü: TÜİK verileri bize ne söylüyor?

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı doğum istatistiklerine göre Türkiye’de toplam doğurganlık hızı kayıtlara geçen en düşük seviyeye geriledi. Peki bu veriler, demografik gidişat için ne anlama geliyor?

Yurthaber 2024-05-16 07:55:32

Diğer Haber Etiketleri

güneş patlaması Güneş konut satışları ele söyledi Esra Ezmeci tüik İstanbul survivor istihdam müsadere zeytinyağı peynir kırmızı et 200 tl gbt Akaryakıt lökosit eritrosit matbaa nasıl yazılır tdk kombin ldh sedimantasyon trigliserid Altın gram altın altın fiyatları yasak İslam Memiş NFT nft nasıl yapılır nft ne demek android Pınar yaşında Metin Akpınar sosyal medya Diyarbakır yol IBAN Maliye KDV vergi idrar hastalık hava durumu meteoroloji meteoroloji genel müdürlüğü mazbata mazbata ne demek yerel seçimler Belediye başkanı vibe vibe ne demek vibe nedir Nümeroloji spiritüel sayılar saudade saudade anlamı saudade ne demek fotoğraf albümü Instagram cringe cringe ne demek manipüle manipüle etmek manipüle ne demek manipüle etmek ne demek date ne demek date ilk buluşma randevu seçim sonuçları istanbul seçim sonuçları Ekrem İmamoğlu Murat Kurum Seçim 2024 ekmek somun ekmek Otomobil Araç Otogaz Zam benzin motorin Petrol ne kadar zekat zekat farz mı zekat anlamı zekat farz mıdır zekat hesaplama zekat hesaplama diyanet zekat kardeşe verilir mi zekat kimlere düşer zekat kimlere farzdır zekat kimlere verilir zekat kimlere verilmez zekat miktarı zekat nasıl verilir zekat nasıl hesaplanır zekat ne demek zekat ne kadar Ramazan Sahur sahur nedir sahur ne demek sahur ne zaman fidye fidye kimlere verilir fidye kimlere verilmez fidye ne demek fidye nedir fidye ne kadar emekli emekli maaşı seyyanen zam meclis Lütfü Savaş fatih portakal Hatay flört Z kuşağı alara Göz sosyal medya bağımlılığı ilik ghosting sevgi ilişki sorunları

Survivor Yunanistan'da Türk yarışmacılar da yarıştı! Ne yaptın Acun abi?

Survivor Türkiye son dönemin en çok konuşulan yarışmalarından olurken Survivor Yunanistan da sosyal medyada zaman zaman gündeme geliyor. Son olarak Yunanistan'ın yarışmasında Türk oyuncular da yer alınca sosyal medyada Acun Ilıcalı'ya sitem gecikmedi.

Kulis 15-05-24 11:49

Kamuda işe alıma yeni sistem: Şartlar tamamen değişti, Meclis’e geliyor… Ne kadar emekli o kadar istihdam!

Açıklanan kamu tasarruf paketi kapsamında kamuda istihdamda yeni bir dönem başladığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Buna göre kamuda istihdama emeklilik şartı getirildi. 3 yıl boyunca sadece emekli olan personel kadar istihdam sağlanacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Finans 13-05-24 14:38

Müsadere nedir, ne anlama gelir? Müsadere sistemi

Türkçedeki birçok kelime hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde hem de farklı alanlarda kullanılabilir. Türk Dil Kurumu’nda zor alım olarak tanımlanan müsadere kelimesi de bu tür kelimelerden biridir. Arapça kökenli olan bu kelime hukuk alanında kullanılır.

Haber 12-05-24 16:05

Ne et, ne zeytinyağı ne peynir... 200 TL 15 yılda böyle eridi! Rekor seviyede düşüş!

En büyük kâğıt para olan 200 TL'nin alım gücü dolaşıma girdiği 2009 yılından bu yana rekor seviyede düştü. 200 TL'nin satın alım gücü 2024'te 2.74 TL'te karşılık geliyor. 200 TL ile markete gidildiğinde ne et, ne peynir, ne de zeytinyağı alınabiliyor.

Finans 10-05-24 08:31

GBT nedir, ne anlama gelir? GBT’de neler çıkar? GBT açılımı

Devletlerin, ülkelerin, halkın güvenliğini sağlamak ve mevcut güvenliği korumak gibi amaçlara yönelik olarak oluşturduğu ve geliştirdiği güvenlik önlemleri ve güvenlik sistemleri vardır. Ülkemizde bu kamu hizmetleri İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterir.

Haber 10-05-24 02:02
gbt

Son dakika: AKARYAKITA İNDİRİM geliyor! Benzin ve motorinde kararlar peş peşe geldi: Önce indirim sonra tek fiyat (6 Mayıs Pazartesi güncel benzin-mazot-LPG fiyatı)

Son dakika haberleri… Benzin ve motorin fiyatları EPDK kararı ile 15 Mayıs sonrasında tek tarife dönemine geçiyor. Ancak öncesinde araç sahiplerini sevindirecek bir başka gelişme daha yaşandı. Akatyakıt fiyatları yarın gece yarısından itibaren değişecek. Çifte indirim yolda. 6 Mayıs 2024 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı, motorin litre fiyatı ve otogaz fiyatı kaç para? İşte detaylar…

Finans 06-05-24 08:36

Lökosit nedir? Lökosit yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Lökositler, yani yaygın adıyla beyaz kan hücreleri, vücudumuzun savunma sistemlerinin önemli bir parçasıdır ve çeşitli enfeksiyonlarla savaşmada kilit rol oynarlar. Ancak, beyaz kan hücreleri sadece enfeksiyonlarla savaşmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlayan önemli işlevlere de sahiptirler. Peki, lökosit değeri kaç olmalıdır?

Haber 30-04-24 21:51

Eritrosit (RBC) nedir? Eritrosit (RBC) yüksekliği ve Eritrosit (RBC) düşüklüğü ne anlama gelir?

Eritrositler, bilinen diğer adıyla kırmızı kan hücreleri vücudumuzdaki hayati bir role sahiptirler. Aslında, kırmızı kan hücreleri, vücudumuzun her köşesine oksijen taşıyan ana araçlardır. Eritrositlerin ana görevi, akciğerlerden alınan oksijeni vücudun diğer dokularına taşımaktır. Peki, eritrosit nedir, düşüklüğü ve yüksekliği ne anlama gelir?

Haber 30-04-24 21:44

Matbaa nasıl yazılır? Matbaa mı matba mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Pek çok insanın bildiği matbaa sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği sıklıkla karıştırılmaktadır. Bunun nedeni ise matbaa kelimesinin Arapçadan dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir sözcük olmasıdır. Bu noktada bu kelimeye yönelik hatalı bilgilerin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, matbaa nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:18

Kombin nasıl yazılır? Kombin mi konbin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günümüzde pek çok insanın aşina olduğu kombin sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği karıştırılabilir. Bunun nedeni ise kombin sözcüğünün İngilizceden dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir kelime olmasıdır. Dolayısıyla bu tür kelimelere yönelik bilgi eksikliklerinin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, kombin nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:11

LDH (Laktat dehidrogenaz) nedir? LDH düşüklüğü ve yüksekliği

Laktat dehidrogenaz (LDH), hücrelerde bulunan bir enzimdir ve hücre metabolizmasında önemli bir rol oynar. Bu enzim hücrelerdeki enerji üretiminde anahtar bir rol oynayan birçok biyokimyasal reaksiyonda yer alır. Aynı zamanda, hücre hasarı veya hastalıkların belirteçlerinden biri olarak da kullanılabilir. Peki, LDL yükseliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Haber 30-04-24 16:51
ldh

Sedimantasyon nedir, kaç olmalı? Sedimantasyon yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Sedimantasyon özellikle romatizmal hastalıklar gibi kronik inflamatuar durumların izlenmesinde ve teşhisinde kullanılır. Romatizmal hastalıkların aktivitesi genellikle sedimantasyon hızının artmasıyla ilişkilidir. Ayrıca enfeksiyonların varlığını belirlemek ve enfeksiyonun tedaviye yanıtını izlemek için de kullanılabilir. Peki, sendimantasyon nedir?

Haber 29-04-24 12:46

Trigliserid nedir? Trigliserid yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir, neden olur?

Trigliserid vücudumuzun enerji depolama formu olan yağların ana yapı taşıdır. Normal seviyelerde olması önemlidir, ancak yüksek seviyelerde bulunması kalp sağlığını etkileyebilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek ve düzenli doktor kontrolü yaparak trigliserid seviyeleri kontrol altında tutulabilir.

Haber 29-04-24 11:11

İslam Memiş, Altın için beklenen müjde geldi! diyerek duyurdu! Makas kapanacak, daha ucuza alabileceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in altın ithalatına yönelik sözleri gündem oldu. Altın fiyatları altın ithalatı yasağının kaldırılmasının ardından nasıl etkilenecek? Yasağın kaldırılması ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Finans 28-04-24 11:06

NFT nedir, nasıl üretilir? NFT ne işe yarar, ne anlama gelir?

Dijital ilerleme süreci, içerisinde yer aldığımız döneme damgasını vururken, insan hayatına yeni terimler eklemeye ve dünyayı dönüştürmeye de devam etmektedir. Bu değişimle birlikte NFT’nin açılımı, tanımı, nasıl üretildiği gibi pek çok soru, merak edilen konulardan yer almaktadır. Peki, NFT nedir ve ne işe yarar? NFT nasıl üretilir?

Haber 23-04-24 22:28

Fastboot nedir, fastboot nasıl kapatılır?

Fastboot teriminin ne anlama geldiği akıllı telefon kullanan kişilerin özellikle de Xiaomi, Redmi kullanıcılarının bilmesi gereken konulardan biridir. Cihazın işletim sistemini daha detaylı kullanmaya olanak sağlayan fastboot ya da fastboot mode nedir ve nasıl kapatılır soruları da sıklıkla araştırılan bir konulardır. Özellikle Android kullanıcılarının telefonlarını daha işlevsel kullanması için önemlidir. Peki fastboot nedir ve fastboot nasıl kapatılır?

Haber 23-04-24 22:17

'2. bölüm geliyor' Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu açtı ağzını yumdu gözünü 'O koca koca ünlüler var ya... Siz bu kadına bir sürü işler yaptırmışsınız'

Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşen, Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, son olarak sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla dikkatleri üzerine çekti. Videoda "Fragmanı geçtik, 1. bölümü de geçtik, 2. bölüm geliyor" diyen Nebioğlu "Bu kadına o koca koca adamlar ne yaptıysa ortaya çıkacak. Sadece ilişki değil, siz bu kadına bir sürü işler yaptırmışsınız" ifadelerini kullandı.

Magazin 20-04-24 12:40

Görenlerin aklı almıyor 'Elektrik direkleri yolun ortasında' Ne otobüs ne de servis girebiliyor 'Acayip bir yapı ortaya çıktı'

Diyarbakır'da 1 ay önce yapımına başlanan caddedeki çalışmada elektrik direkleri, yolun ortasında kaldı. Otomobillerin manevralarla ilerlediği, minibüs ve otobüslerin ise giremediği yolun tamamlanmasını isteyen Muhtar Ramazan Akçiçek “Bu caddenin girişi var, çıkışı yok. En sona giden arabalar geri dönmek zorunda kalıyorlar. Bu kadar masraf boşuna yapıldı. Burada yaşayan kişiler ve çocuklar her gün 1 kilometre yol yürüyüp otobüse binmek durumunda kalıyorlar. Ne otobüs ne de servis geliyor” dedi.

Haber 19-04-24 14:38

Maliye harekete geçti! IBAN ödemeleri mercek altında: KDV ve ağır vergi cezası geliyor, mahkemeye sevk edilebilirsiniz!

Maliye, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında harekete geçti. IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düşüldü. Kiralık IBAN kullanan işletmeler vergi dairesine çağrılmaya başlandı.

Finans 16-04-24 10:42

Tuvalette belirti gösteriyor! Bu 3 renk acilen doktora gitmenizi işaret ediyor

İdrarın değişen renklerini ve bunların gerçekte ne anlama geldiğini araştıran bir uzman, her zaman sifonu çekmeden önce idrarınızın rengine bakmanız gerektiğini tavsiye etti. Bu sayede bazı hastalıkları erken teşhis edebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 15-04-24 08:49

Afrika sıcakları geldi, kavrulacağız! İstanbul, Ankara, İzmir için rakam verildi: İşte Türkiye'ye giriş yapacağı tarih

Yaz bu sene erkenden geliyor, hem de fena kavuracak! 16 Nisan Salı akşamı ve 17 Nisan için yapılan hava durumu uyarısına göre Afrika sıcaklarıyla adeta yanacağız. Yaz gelmeden ikinci kez 30 ve üstü sıcaklık dereceleri görülecek iller açıklandı. Peki Afrika sıcakları ne zaman geliyor, bugün (15 Nisan Pazartesi) hava durumu nasıl? İşte son meteoroloji uyarılarıyla hava durumu raporu...

Haber 15-04-24 07:55

Mercek altına alınınca altın paylaşımları durmuştu! Nevra Bilem bayramda eşinden bakın ne hediye aldı

Sosyal medyada lüks hayatını paylaşan ve fenomen haline gelen Dilan Polat'tan sonra fenomen Nevra Bilem de mercek altına alınmıştı. Hakkında şikayet yağan Nevra Bilem bayramda eşinin elini öptü. Eşten Bilem'e altın hediyesi gelince yorumlar da gecikmedi.

Magazin 11-04-24 11:09

Mazbata nedir? Mazbata ne işe yarar?

Seçimlerin sona ermesinin ardından seçim gündeminin devamı olarak mazbata veya mazbatalar konuşulmaya başlanır. Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından en yüksek oy alan adaya veya adaylara verilen mazbatanın ne anlama geldiği merak edilmektedir. Peki, mazbata ne demek ve mazbatanın önemi nedir?

Haber 07-04-24 17:35

Vibe nedir, vibe ne demek? Vibe ne anlama gelir?

Sosyal medya platformları kendi jargonunu, kültürünü ve benzersiz terimlerini oluşturmuştur. Bu dijital dünyayı daha iyi anlayıp kullanmak isteyen kişiler için bu kültüre ait terimlerin ne anlama geldiğini bilmek son derece önemlidir. Sosyal medyada sıklıkla görülen kelimelerden biri de vibe sözcüğüdür. Peki, vibe ne anlama gelir?

Haber 02-04-24 22:39

777 nedir, '777 aldım kabul ettim' ne demek? 777 ne anlama gelir?

Son zamanlarda sosyal medyada ortaya çıkan ve çok fazla karşılaşılan yeni terimlerden birisi de “777 aldım kabul ettim”dir. 777 sayısının anlamını bilmeyenler bu sayıyı gördüklerinde "777 ne demek?" sorusunun yanıtını aramaktadır. Sosyal medyada sıklıkla görülen '777 aldım kabul ettim' paylaşımlarından çok fazla espri de yapılmaktadır. Peki, 777 ne anlama gelir?

Haber 02-04-24 22:38

Saudade nedir, saudade ne demek? Saudade ne anlama gelir?

Saudade, Türkçede kullanıldığı pek görülmeyen yabancı dil kökenli bir kelimedir. Bu sebeple kelimenin anlamı Türk toplumunda herkes tarafından bilinmemektedir. Kelimenin tam bir Türkçe karşılığı olmasa da saudade'nin duygusal bir durumu ifade ettiği, bu nedenle anlamının da duygusal derinliğini incelemek önemlidir. Peki, saudade ne anlama gelir?

Haber 02-04-24 22:36

Dump nedir, dump ne demek? Dump ne anlama gelir?

Günümüzde sosyal medya kullanımın artmasıyla birlikte dilimize pek çok farklı sözcük ilave edilmiştir. Bu noktada günlük hayatta birçok yabancı kelimenin ve deyimin kullanıldığı görülür. Bu nedenle dump gibi sözcüklerin anlamları çoğu zaman bilinmemektedir. Kelime anlamından farklı olarak kullanılan dump sözcüğünün ne demek olduğu sıklıkla araştırılır. Peki, dump ne anlama gelir?

Haber 02-04-24 22:35

Cringe nedir, cringe ne demek? Cringe ne anlama gelir, Türkçesi nedir?

Son zamanlarda sosyal medya platformlarından çok fazla görülen yeni kelimelerden birisi de cringe’dir. Bilhassa Z kuşağının çok fazla kullandığı cringe kelimesinin anlamını bilmeyenler bu kelime ile karşılaştıklarında "Cringe ne demek?" sorusunu kendilerine sorar. Peki, cringe nedir?

Haber 02-04-24 22:33

Manipüle nedir, manipüle ne demek? Manipüle etmek ne anlama gelir?

Modern çağın başlamasıyla birlikte diller arasındaki kelime aktarımları da günümüzde oldukça yaygın görülen bir unsurdur. Bilhassa Fransızcadan ve İngilizce kelimeler, son dönemin dilimize en çok geçen yabancı kelimeleri arasında bulunmaktadır. Hayatın pek çok noktasında sıklıkla manipüle kelimesiyle karşılaşılmaktadır. Peki, manipüle ne demek?

Haber 02-04-24 22:32

Date nedir, date ne demek? Date çıkmak ne anlama gelir?

Sosyal medya ve Z kuşağının da etkisiyle dilimize pek çok farklı kelime ilave edilmiştir. Günümüzde, ilişkiler ve flört konularından konuşulduğunda sıklıkla duyulan bir kelime olan "date" henüz duymayan pek çok kişi için hala bir merak konusudur. ‘Date’ sözcüğünün ne anlama geldiğini merak edenler date’in anlamını araştırmaktadır. Peki, date nedir?

Haber 02-04-24 22:29

İstanbul seçim sonuçları canlı... Geri sayım başladı, İstanbul seçim sonuçları ne olacak? Murat Kurum mu İmamoğlu mu önde?

İstanbul seçim sonuçları CANLI! Mayıs ayından sonra bir kez daha sandık başına gidiyoruz. Pazar günkü yerel seçim için artık saatler kaldı. En çok merak edilen şehirlerin başında şüphesiz İstanbul geliyor! İstanbul'da yarışın Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor. Canlı İstanbul seçim sonuçlarını Mynet'ten anlık olarak takip edebileceksiniz.

Haber 30-03-24 22:42

Ekmeğin üzeri neden çizilir? Ekmeğin üzerindeki çizgi ne anlama gelir? Ekmeğin üzerindeki çizginin anlamı

Ekmeklerin üzerindeki çizgi herkesin dikkatini çekmiştir. Bazı kişiler bu çizgilerin görsel amaçla çizildiğini düşünür. Bazı kişiler ise bu çiziği, ekmeğin yapımında gerekli bir unsur olarak açıklar. Peki, ekmeğin üzeri neden çizilir?

Yemek 21-03-24 23:03

Akaryakıtta peş peşe zam! Benzin ve motorinin ardından bu kez otogaz... (21 Mart akaryakıt fiyatları)

Son dakika: Araç sürücülerini üzecek haber! Petrol fiyatlarında artış ve döviz kurlarındaki yükseliş sonrası bir zam daha geliyor. Akaryakıtta tabela bugün değişmişken bir zam haberi de otogazdan geldi. Peki 21 Mart 2024 Perşembe güncel benzin mazot fiyatı, ne kadar kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları ve haberin detayları…

Finans 21-03-24 13:44

Araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıt fiyatları yine değişiyor! Motorin ve benzine zam geliyor (19 Mart Salı güncel benzin-motorin fiyatları)

Son dakika: Geçtiğimiz hafta çifte zamla araç sahiplerini üzen akaryakıt fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Döviz kuru peş peşe rekor kırarken petrol fiyatlarında da artış yaşandı. Motorin ve benzine zam bekleniyor. Peki 19 Mart 2024 Salı güncel benzin, motorin ne kadar, kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları...

Finans 19-03-24 09:23

Zekât hesaplama 2024: Zekât nasıl hesaplanır? 2024 Diyanet zekât hesaplama

Zekât din bilimi terimi olan ve Arapçadan dilimize ödünçlenen bir sözcüktür. Bu din bilimi terimi İslam’ın 5 şartından birini temsil eder. Zengin bir kimsenin sahip olduğu mallar dinen zenginlik ölçütünü karşılamakta ise bu kişinin zekât vermesi gerektiği bilinir. Bu kapsamda zekâtın ne anlama geldiğiyle birlikte kimlere verilebildiği, nasıl hesaplandığı ve ödendiği gibi hususlara değinilmelidir. Böylece sahip olunan mallardan hangi oranda zekât verilmesi gerektiği anlaşılacaktır.

Finans 17-03-24 17:16

Neden sahur denir, sahur kelimesi ne anlama gelir? Sahur hangi saatler arasında yapılır?

Oruç tutacak kişiler gün içerisinde belli bir zaman dilimi süresince, iftara kadar herhangi bir şey yiyip içmez. Oruç tutmak isteyenlere dini açıdan ve sağlık açısından verilen tavsiyeler içinde ise sahura kalkmak yer alır. Böylece kişinin gün içinde sorun yaşamaması ve gün içerisindeki faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi amaçlanır. Peki, sahur ne anlama gelir?

Haber 15-03-24 02:17

Fidye 2024: 2024 fidye ne kadar? 1 günlük oruç fidyesi kaç TL? Diyanet 2024 Ramazan fidyesi miktarı

Ramazanda fitre ve fidye gibi bağışların kaç TL olduğu ve kimlere ödendiği gibi hususlar çok sayıda kişi tarafından araştırılır. Bu kapsamda Diyanet’in vatandaşlara sunduğu güncel bilgiler çerçevesinde oruç fidyesinin ne anlama geldiği, kaç TL olarak hesaplandığı açıklanmalıdır. Durumu iyi olup sağlık problemleri gibi nedenlerden dolayı oruç tutamayan kişiler kaza etmedikleri günler için fidye bağışlamalıdır. Bu tutarın 2024 için belirlenen güncel miktarı ise fitre ile aynıdır.

Finans 14-03-24 18:59

Refah payı da listede! Emeklilere destek paketi Meclis'e geliyor: İşte gündemdeki 7 başlık

Seyyanen zam gündemdeyken milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenleme Meclis gündemine geliyor. Nisan başında açılması beklenen Meclis'te emekli düzenlemesine öncelik verilmesi bekleniyor. Emeklilere destek paketinin içeriğinde ne var? İşte 7 başlıkta emekli destek paketi...

Finans 08-03-24 10:13

Lütfü Savaş ne diyeceğini bilemedi! Hatay'daki depremzede kadından tepki: Ben cenazelerimi gömerken sen neredeydin?

Yerel seçimlerde CHP tarafından Hatay'da yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş, depremzede bir kadının tepkisiyle karşılaştı. Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşları ziyaret eden Savaş, depremzede kadın "Ben bir yıldan beri burada Lütfü Savaş'ı bekliyorum. Neredeydi Lütfü Savaş? Ben cenazelerimi gömerken sen neredeydin?" dedi. Söz konusu görüntüleri yorumlayan gazeteci Fatih Portakal da Savaş'la birlikte Murat Kurum'a da tepki gösterdi. Portakal "Geçmişleri onların peşinden geliyor" dedi.

Haber 05-03-24 09:17

Cloaking nedir, Cloaking ne demek? İlişkide Cloaking ne anlama gelir?

Günümüz ilişkilerini tam olarak tanımlayabilmek için neredeyse pek çok insan bir sözlüğe ihtiyaç duymaktadır. Zira, gün geçtikçe modern ilişki terimlerine bir yenisi daha eklenmektedir. Dijital medya araçlarından ortaya çıkan bu kavramlar özellikle Z ve Y kuşağı tarafından bilinen kavramlardır. Sosyal ilişkileri derinlemesine anlamak için bu kavramları bilmek son derece önemlidir. Modern ilişki terimlerinden biri de cloaking’dir. Peki cloaking nedir? İlişkide cloaking ne anlama gelir?

Kadin 04-03-24 17:27

Phubbing nedir, phubbing ne demek? Modern ilişki terimlerinden phubbing ne anlama gelir?

Telefon ekranına uzun süre bakarak dijital ortamda vakit geçirmek, günümüzün en büyük sorunlarından biri hâline gelmiştir. Öyle ki kişiler artık yüz yüze değil, telefonları aracılığı ile sosyalleşmektedir. Bu noktada aile ilişkileri, arkadaşlık ve romantik ilişkilere yeterince vakit ayırmayınca ilişkiler zarar görmektedir. Bireylerin üretkenliğini de olumsuz etkileyen bu durum tüm dünyada oldukça yaygındır. Peki modern ilişki terimlerinden phubbing nedir?

Kadin 04-03-24 17:25

Orbiting nedir, orbiting ne demek? İlişkide orbiting ne anlama gelir?

Z kuşağı öncesinde doğanların günümüzün karmaşık ilişkilerini anlayabilmek için neredeyse bir sözlüğe ihtiyacı olmaktadır. Zira, her geçen gün modern ilişki terimlerine bir yenisi eklenmektedir. Dijital ortamdaki iletişiminden doğan bu kavramlar, Z ve Y kuşağı tarafından bilinen ve kullanılan kavramlardır. Romantik ilişkileri tanımlamak adına bu kavramları bilmek oldukça önemli bir hâle gelmiştir. Modern ilişki terimlerinden biri de orbiting’dir. Peki orbiting nedir, orbiting ne demek?

Kadin 04-03-24 17:24

Haunting nedir, haunting ne demek? İlişkide haunting ne anlama gelir?

Günümüz ilişkilerini tam olarak tanımlayabilmek için Z kuşağı öncesinde doğanların neredeyse bir sözlüğe ihtiyacı olur. Zira, gün geçtikçe modern ilişki kavramlarına bir yenisi eklenmektedir. Sosyal medya iletişiminden doğan bu kavramlar Z ve Y kuşağı tarafından bilinen ve kullanılan kavramlar hâline gelmiştir. Sosyal ilişkilerde ne yaşandığını anlamak için bu kavramları bilmek oldukça önemlidir. Modern ilişki terimlerinden biri de haunting’dir. Peki haunting nedir?

Kadin 04-03-24 17:23

Submarining nedir, submarining ne demek? İlişkide submarining ne anlama gelir?

Günümüz modern ilişkilerini doğru anlayabilmek için neredeyse bir sözlüğe ihtiyaç duyulmaktadır. Zira, modern ilişki terimlerine her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Sosyal medyanın iletişimi etkisi altında kalan bu kelimeler Z ve Y kuşağı arasında oldukça popüler hâle gelmiştir. İnsan ilişkilerinde ne yaşadığını anlamak ve ortak bir deneyim olduğunu fark edebilmek için bu kelimeleri öğrenmek önemlidir. Modern ilişki terimlerinden biri de submarining’dir. Peki submarining nedir?

Kadin 04-03-24 17:22

Zombieing nedir, zombieing ne demek? İlişkide zombieing ne anlama gelir?

İçinde bulunulan dönemde ilişkileri doğru tanımlamak için adeta bir sözlüğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun sebebi, modern ilişki terimlerinin her geçen gün artış göstermesidir. Sosyal medyadan bir hayli etkilenen bu kavramlar Z ve Y kuşağı arasında oldukça popülerdir. İlişkilerin içerisinde neye maruz kalındığını anlamak ve ortak bir deneyim olduğunu fark edebilmek için bu kelimeleri öğrenmek önemlidir. Modern ilişki terimlerinden biri de zombieing’dir. Peki zombieing nedir?

Kadin 04-03-24 17:21