Türk Tarihi Haberleri

İslamiyet'i kabul eden ilk Türk devleti nedir, hükümdarı kimdir? İlk Müslüman Türk devleti İslamiyet'i ne zaman kabul etti?

Türkler 10. yüzyıl sonrasında bireysel, toplumsal veya devlet halinde İslamiyet'i kabul etmeye başlamıştır. Türklerin Gök Tanrı inancı ve İslamiyet arasında birçok benzer özellik bulunur. İslamiyet öncesi Türklerin Müslüman Araplarla ilk karşılaşması ise 7. yüzyıla uzanır. İslamiyet ile birlikte yaşam tarzları da değişmeye başlamış ve günümüze kadar şekillenerek gelmiştir. Peki, ilk Müslüman Türk devleti hangisidir, özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:48

Tarihte kurulmuş 16 Türk devleti ve kurucuları kimdir? Bilinen ilk Türk devletleri ve ortak özellikleri nelerdir?

Tarihte Türkler Orta Asya'da, Anadolu'da ve Avrupa'da birçok devlet kurmuş ve kuruldukları coğrafyada bulunan yerel halkı yönetmişlerdir. Kurulan Türk devletlerindeki fetih inancı ve askeri başarılar, boy veya beyliklerin devlet kurma arzusunu desteklemiştir. Asya Hun Devleti, Göktürk Devleti, Uygurlar ve Avrupa Hun Devletleri, tarihte kurulmuş ilk Türk devletleri arasında yer alır. Peki, tarihte bilinen ilk Türk devletleri hangileridir?

Egitim 10-03-2023 16:44

Yerleşik hayata geçen ilk Türk devleti hangisidir, yerleşik hayata ne zaman geçmiştir? Yerleşik hayata geçip tarımla uğraşan Türk devletleri hangileridir?

Türk toplumları geçmiş tarihlerinde göçebe hayat tarzıyla ön plana çıkmışlardır. Orta Asya'nın coğrafi koşulları ve Türklerin inanç sistemleri göçebe hayat tarzının benimsenmesinde etkili olmuştur. Diğer toplumlar zaman içinde oluşan kültürel ve siyasi etkileşimler, Türklerin yerleşik hayata geçmelerinde rol oynamıştır. Peki, Türkler ne zaman yerleşik hayata geçti?

Egitim 10-03-2023 16:44

Türk tarihi için önemli keşif! Ötüken'de efsanevi lider İlteriş Kağan’ın külliyesi bulundu

Moğolistan’ın Ötüken bölgesinde yürütülen bilimsel kazı çalışmaları sonucunda Göktürk Devleti’nin hükümdarları Bilge Kağan ve Kül Tigin’in babası İlteriş Kağan’ın külliyesi ile yazıtı keşfedildi. Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, "Ayrıca bu külliye, 'Türk' adının ilk kez geçtiği Göktürk döneminin en eski yazılı anıtı olarak kabul edilmektedir." dedi. Keşif, Türk tarihi açısında önemli kabul ediliyor.

Haber 24-08-2022 15:33

Türk Tarihi

Türk Tarihi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türk Tarihi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.