Yari Otomatik Ofsayt Sistemi Haberleri

Beşiktaş ile Trabzonspor'un karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası finali, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak!

Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki Türkiye Kupası Finali, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ve yabancı VAR hakemi uygulamasının olacağını açıkladı.

Spor 2024-05-13 14:51:48

BES ve OKS'de toplam fon büyüklüğü 903 milyar lirayı aştı

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıların fon tutarı ve devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü ile Otomatik Katılım Sistemi (OKS) devlet katkısı ve katılımcı fon tutarı büyüklüğü ilk çeyrekte 903 milyar 124,3 milyon liraya yükseldi.

Finans 2024-04-10 13:12:57

Ankaragücü Galatasaray mücadelesinde maçın kaderini değiştiren ofsayt! Atılan gol sayılmayınca bir anda skor 2-0 oldu...

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekibin 11. dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ligimizde yeni kullanılmaya başlanan yarı otomatik ofsayt sisteminin de devreye girmesi alınan bu karardan dakikalar sonra Galatasaray skoru 2-0'a getirdi.

Spor 2024-02-18 19:30:00

Yarı otomatik ofsayt sistemi görenleri hayrete düşürdü! Tırnak payıyla ofsayt verildi...

Trendyol Süper Lig'in 20. hafta maçında İstanbulspor ile Konyaspor karşılaştı. Müsabaka golsüz eşitlikle biterken yaşanan ofsayt pozisyonu maçın önüne geçti.

Spor 2024-01-14 17:32:19

Süper Lig'de tarihe geçen an! İlk kez Başakşehir Alanyaspor maçında devre girdi... İşte Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi

Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Başakşehir-Alanyaspor karşılaşmasında bir ilk yaşandı. Ligin ikinci yarısı itibarıyla kullanılmaya başlanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi bu karşılaşmada ilk kez devreye girdi. İşte o anlar...

Spor 13-01-24 16:55

TFF'den tarihi hamle! Önümüzdeki haftadan itibaren tüm maçlarda yeni ofsayt sistemi kullanılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısındaki maçlarda Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin kullanılacağını duyurdu.

Spor 12-01-24 12:48

Yarı otomatik ofsayt teknolojisi Galatasaray'ı buldu! Icardi'nin attığı gol 18 kamerayla incelenip edilip iptal edildi...

Galatasaray'ın Manchester United karşısında 43. dakikada bulduğu gol ofsayt teknolojisi tarafından iptal edildi. Icardi'nin milimetrik bir şekilde ofsayta düştüğünü tespit eden sistem, sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini çekti.

Spor 29-11-23 21:49

Akaryakıtta yeni dönem! Gelir İdaresi Başkanlığı karar aldı, Darphane üretecek: 31 Aralık 2024’e kadar süre verildi

Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı, araçları otomatik olarak tanıyan ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni hayata geçiriyor. Yakıt alan araçların plakalarını otomatik olarak Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz’a işleyecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, manuel plaka girişlerine izin vermeyerek usulsüz fatura kullanımını sonlandıracak.

Finans 05-10-23 11:25

Son dakika: Galatasaray - Kopenhag maçında o teknoloji ilk kez kullanıldı! Konuk ekibin golünde...

Son dakika haberleri: Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk hafta maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karşı karşıya geldi. Sarı - kırmızılılar, oldukça etkili oynadığı ilk yarıda yediği şanssız golle devreyi 1-0 geride kapattı. Konuk ekip, 35. dakikada Elyounoussi ile 1-0'lık üstünlüğü yakalarken, golde ilk kez yarı otomatik ofsayt teknolojisi kullanıldı. İşte detaylar...

Spor 20-09-23 20:44

Kullanıcılar dikkat! Açıklama Elon Musk'tan geldi... X (eski adıyla Twitter) yakında tamamen ücretli olabilir

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, kısa süre önce Twitter olan ismini X olarak değiştiren 44 milyar dolara satın aldığı sosyal medya platformunun yakında tamamen ücretli olabileceğini söyledi. Musk, bot veya "otomatik" hesaplarla mücadele etmenin tek yolunun, X için bir ödeme sistemi geliştirilmesi olduğunu savundu.

Haber 19-09-23 09:40

Emeklilikte yeni sistem! Tarih ve detaylar tek tek belli oldu: Emeklilik yaşı 60 olarak belirlendi

Yeni tamamlayıcı emeklilik sigortası sistemi gelecek yıl yürürlüğe konacak. Otomatik Katılım Sistemi’nin (OKS) işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) kurulacak. Konuyla ilgili yasal düzenlemenin 2024 yılının dördüncü çeyreğinde çıkarılması hedefleniyor.

Finans 07-09-23 09:39

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan tarihi karar! Ligin ikinci yarısında uygulanmaya başlanacak

TFF, yaklaşık 10 M€ yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren Süper Lig'de, yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanılacağını açıkladı.

Spor 24-08-23 11:01

Türkiye futbolunda yeni dönem! Yarı otomatik ofsayt sistemi önümüzdeki sezon hayata geçiyor! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi müjdeyi verdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu başladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, önümüzdeki sezon yarı otomatik ofsayt sistemine geçileceğini açıkladı.

Spor 22-06-23 12:43

Yapı Kredi BES iptali nasıl yapılır? Yapı Kredi BES iptal formu, SMS ve iletişim

Bireysel emeklilik sistemi (BES) 2017’de çıkarılan yasayla birlikte yaygınlık kazandı. Bu yasaya göre özel sektörde çalışanlar otomatik olarak sisteme dâhil ediliyor. Bu yaygınlık beraberinde iptal isteklerinin artmasını da beraberinde getirdi. Düzenli bir geliriniz varsa üyesi olduğunuz sosyal güvenlik kurumunun yanı sıra BES üzerinden ek bir emeklilik geliri etme şansına da sahipsiniz.

Finans 11-04-23 16:54

Türk futbolunda devrim gibi karar! Artık ofsayt tartışması temelli olarak askıya alınacak....

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünya futbolunda da değişim devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin dünya futboluna monte edilmesiyle birlikte teknolojinin fırsatlarından yararlanmak için yeni adımlar atılıyor. 2022 Dünya Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi için tanıtımı yapılan 'yarı otomatik ofsayt sistemi' Türkiye Ligi'ne de geliyor.

Spor 21-03-23 11:23

HGS kredi kartı tanımlama işlemi nasıl yapılır? HGS kredi kartı otomatik ödeme talimatı nasıl verilir?

Araç sahiplerinin ve sürücülerin, ücretli olan yollarda ya da köprülerde işini kolaylaştıran HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gişelerde oluşan sıraların ve yaşanan mağduriyetlerin de önüne geçmiş bir uygulamadır. HGS kartlarına önceden yüklenen bakiyeler kullanılarak ödeme yapılabilmektedir. Bazı kullanıcılar kredi kartlarını HGS sistemine tanımlayarak ve otomatik talimat ile ödeme yapmayı tercih etmektedirler. Peki, HGS kredi kartı tanımlama işlemi nasıl yapılır?

Haber 10-03-23 16:36

BES’te dev değişiklik! Asgari ücret zammı sonrası hesaplar yeniden yapıldı: 30 bin lira fazla kazandıracak…

Asgari ücrete yapılan yüzde 54,6’lük zam sonrası birçok destek ve ödemelerde aynı oranda artış yaşandı. Bunlardan biri de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) oldu. Asgari ücret zammı ile dev bir değişikliğe gidildi. Gönüllü Bes’te aylık teşvik rakamı 3002 TL’ye yükselirken, otomatik BES ile birlikte ikiye katlanacak. Bu da BES yatırımcılarına tam 30 bin liralık ek teşvik getirecek. Toplam teşvik rakamı ise 72 bin liraya yükselecek.

Finans 28-12-22 12:00

HGS plaka güncelleme nasıl yapılır? HGS plaka değişikliği nasıl yapılır, plaka değişince HGS değişir mi?

Araç sahiplerinin köprü ve otoyol geçişlerinde belli bir ödeme yapmaları gerekmektedir. Farklı tür ve boyutlarına göre sınıflandırılmış olan bu araçlar geçmişte Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile bir dönem ödeme yaparken 2012 yılından itibaren de yerini alan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı ile ücretlerini ödemeye devam eder. Peki, HGS plaka değiştirme işlemi nereden yapılır?

Haber 09-12-22 17:16

HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir, nereye ödenir? HGS olmadan köprüden geçersem ne olur, etiket olmadan geçiş yapılır mı?

Araçlar köprü ve otoyol geçişlerinde belli bir ücret ödemek zorundadırlar. Geçişlerde alınan bu ücretler eskiden otomatik geçiş sistemi (OGS) ile alınırken 2012 yılından itibaren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile alınmaya başlanmıştır. HGS, araç sürücülerine hem hızlı bir geçiş yapmalarını sağlarken hem de temassız ödeme avantajı sunmaktadır. Köprü ve otoyol girişlerini kullanacak her araçta HGS olması zorunludur. Peki, HGS etiketi olmadan geçiş yapılırsa ne olur?

Haber 09-12-22 17:15

BES iptali nasıl yapılır? Tüm bankalar için Bireysel Emeklilik Sistemi otomatik katılım iptal formu, SMS ve iletişim numarası 2022

İşverenlerin çalışanlar için Bireysel Emeklilik Sistemi hesabı açması zorunlu hale geldi. Fakat çalışanların bu sisteme bağlı kalması şart değil. Zorunlu Bireysel emeklilik sisteminden çıkmak isteyen vatandaşlar kolayca BES iptal işlemini yapabilir. Zorunlu BES iptali yalnızca çalışanın kendi isteği halinde gerçekleşir. Peki BES iptal etme işlemi NasıL yapılır?

Finans 14-11-22 08:32
BES

OGS HGS değişimi ücretli mi? OGS'yi HGS'ye çevirme nasıl yapılır?

OGS, Otomatik Giriş Sistemi olarak adlandırılmaktadır. Genellikle şehirler arası yolculuk yapanların kullandığı sistemlerden biridir. Kullanılış amaçları trafiği ve geçiş sistemlerindeki problemleri gidermektir. OGS daha hızlı bir sistem olarak kullanılmaktadır. HGS ile birçok yönden benzerliği bulunmaktadır. OGS ve HGS geçiş ücretleri de değişkenlik göstermektedir. OGS'yi HGS'ye çevirme nasıl yapılır, OGS HGS değişimi ücretli mi?

Haber 11-11-22 16:59

Hava kirliliğini azaltmayı amaçlayan EGEDES, Tekirdağ'da uygulanmaya başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, egzoz muayenesi yaptırmayan araçların trafik akışını aksatmadan otomatik tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi kapsamında Tekirdağ'da uygulama yapıldı.

Yurthaber 04-11-22 12:34

VAR sistemi bilgilendirme toplantısı

VAR Hakemi Alper Ulusoy: ''Daha önce yardımcı hakemlik, üst düzey hakemlik yaptık ve bundan sonra gelip burada görev yapıyoruz. O yüzden maçtaki baskı, stres nasıl kaldırılabiliyorsa, burada da bunu kaldırabilecek düzeyde olmamız lazım." - "(Ofsayt çizgisi) Topun temas ettiği hangi oyuncunun hangi uzvundan çizgi alınması gerektiğini operatör arkadaşımıza iletiyoruz ve operatör de yazılımla birlikte bunu ekranlara getiriyor."

Yurthaber 20-10-22 14:41

Daha önce denendi! Futbolda devrim gibi karar! İngiltere Premier Lig, yarı otomatik ofsayt sistemine geçiyor...

Son dakika haberleri: Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünya futbolunda da değişim devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin dünya futboluna monte edilmesiyle birlikte teknolojinin faydalarından yararlanmak için yeni adımlar atılıyor. 2022 Dünya Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi için tanıtımı yapılan 'yarı otomatik ofsayt sistemi' İngiltere Premier Lig'in kapısında...

Spor 14-09-22 07:25

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni ofsayt sistemine geçildi!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon yarı otomatik ofsayt teknolojisi (SAOT) kullanılacak.

Spor 06-09-22 11:14

Araç sahiplerini ilgilendiren uygulama başladı! Otomatik tespit edecek, cezası 2 bin 815 lira...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) 81 ilde hayata geçirildi. Plaka okuma sistemi ile araçların plakaları otomatik olarak okunacak ve tespit edilen araçlara 2 bin 815 TL ceza kesilecek.

Finans 05-09-22 12:45

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Bakanlık otomatik tespit edecek, cezası 2 bin 815 lira!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) 81 ilde hayata geçirildi. Öte yandan uygulamayla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelinin sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturarak idari yaptırım uygulayabileceği belirtilirken, 2022 yılı egzoz emisyon ölçümü yaptırmama cezasının 2 bin 815 lira olarak belirlendiği hatırlatıldı.

Finans 24-08-22 14:02

Teknoloji, futbola el koyuyor! Yeni ofsayt sistemi forvetlerin korkulu rüyası olacak

Futbolda yarı otomatik ofsayt teknolojisi, Helsinki'deki UEFA Süper Kupa maçında ve önümüzdeki UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda kullanılacak.

Spor 04-08-22 09:06

Yeni kötü niyetli saldırı, Discord messenger kullanıcılarını avlıyor

Kaspersky araştırmacıları, 26 Temmuz'da açık kaynak depolarını izlemek için dahili otomatik sistemi kullanan LofyLife adlı kötü niyetli bir kampanya belirledi - Kampanya, kurbanlardan Discord jetonları ve kredi kartı bilgileri de dahil olmak üzere çeşitli bilgileri toplamak ve zaman içinde casusluk yapmak için Volt Stealer ve Lofy Stealer kötü amaçlı yazılımlarını açık kaynaklı npm deposuna yayan dört ayrı kötü amaçlı paket kullandı

Yurthaber 29-07-22 11:00

Güne kahve içmeden başlayamayanların en büyük yardımcısı olacak tam otomatik kahve makinesi modelleri

"Yorucu ve yoğun geçecek bir güne kahvesiz başlayamam." diyenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz evinizde neredeyse profesyonel bir elden çıkmış kadar lezzetli kahveler yapabileceğiniz kahve makinelerini araştırıyor olabilirsiniz. Tam otomatik sistemi olan kahve makineleri sayesinde dakikalar içinde hayalini kurduğunuz kahveye kavuşabilirsiniz. En kaliteli kahve makinelerini öğrenmek istiyorsanız sizler için seçtiğimiz birbirinden kaliteli kahve makinesi modellerine göz atabilirsiniz.

Yemek 22-07-22 12:05

Ziraat BES iptali nasıl yapılır? Ziraat Bankası BES iptal formu, SMS ve İletişim

Kısaca BES olarak bilinen Bireysel Emeklilik Sistemi, bireylerin çalışma yaşamları boyunca yaptıkları tasarrufları uzun vadede ek bir gelir haline getirmeyi amaçlayan önemli sigorta enstrümanlarından birisidir. Ancak 2017 yılında yürürlüğe giren kanunla beraber çalışanlar sisteme otomatik olarak dahil edildiği için Ziraat BES iptali birçok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer aldı.

Finans 13-07-22 17:05

Futbolda devrim gibi karar! Yeni ofsayt teknolojisine resmen geçiş yapıldı

FIFA, futbolda tıpkı VAR sistemi gibi yeni bir teknolojiyi globalleştirmeye hazırlanıyor. SAOT adı verilen "semi-automated offside technology" yani "yarı otomatik ofsayt teknolojisi" artık ofsayt tartışmalarına mahal vermeyecek. FIFA, 2022 Dünya Kupası'nda yarı otomatik ofsayt teknolojisinin kullanılacağını duyurdu.

Spor 01-07-22 11:50

Birseysel emeklilikte yeni dönem başlıyor! Hediye katkı payı gelişmesi

Bireysel emeklilik sisteminde (BES) yeni dönem başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) genelgesine göre, işveren grup emeklilik sözleşmeleri ile otomatik katılım sistemi dışındaki BES sözleşmelerine, üçüncü kişiler hediye amaçlı olarak katkı payı ödeyebilecek.

Finans 14-06-22 09:58

Son dakika: Ofsayt kuralı değişiyor! Forvetler yandı... İşte yeni uygulanacak sistem

Son dakika haberleri: Ofsayt sistemi tarihe karışıyor. FIFA, ofsayt kuralındaki hataları ve gecikmeleri en düşüğe indirmek için yeni adımlar atıyor. FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, 'Yarı otomatik VAR ofsayt teknolojisi' sisteminin 2022 Dünya Kupası'nda uygulanacağını açıkladı.

Spor 13-06-22 16:19

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden OGS açıklaması! Cihaz bedelleri iade edilecek mi?

Otoyol ve köprülerde 31 Mart'tan sonra Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) yerini Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) aldı. Bu düzenlemenin ardından gözler, OGS kullanmak için belirli bir depozito (güvence bedeli) karşılığında cihaz alan vatandaşların ödediği paraların iade edilip edilmeyeceğine çevrilmişti. Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

Finans 20-04-22 16:27

Uygulama başladı! 2 bin 815 lira cezası var: Otomatik kesiliyor

Ölçüm yaptırmayan ve emisyon değerleri standartların üstünde olan araç sahiplerine önemli uyarı geldi. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan sürücülere, 2 bin 815 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Finans 29-03-22 15:38

Trafiğe çıkanları ilgilendiriyor! Dikkat: 31 Mart'a kadar...

Köprü ve otoyollarda OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) devrinin sonuna geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre 31 Mart itibarıyla Otomatik Geçiş Sistemi OGS sona erecek. Bunun yerini HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) alacak.

Haber 16-03-22 23:36

Araç sahipleri dikkat! OGS ve HGS uyarısı: 31 Mart'ta bitiyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, artık kullanılmayacak olan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanıcılarının, 31 Mart’ta otoyol ve köprülerde başlayacak Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımları paylaştı.

Finans 08-03-22 12:51

Son dakika... Elektrik faturalarıyla ilgili önemli gelişme! Kademeli tarifeden çıkılabilecek

TRT ve enerji fonu kesintilerinin elektrik faturalarından kaldırılmasının ardından elektrik faturalarında kademeli tarife sisteme geçildi. Faturalarda kademeli ücretlendirme sistemi ile az kullanan kullanıcılar az, çok elektrik ve doğal gaz tüketenler de daha çok ücret ödeyecek. Ancak kademeli elektrik tarifesi ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Otomatik olarak uygulanan tarifeden isteyen tüketiciler çıkabilecek. İşte elektrik faturası ile ilgili gelen son dakika bilgileri…

Finans 17-01-22 10:36

Ofsayt sistemi değişiyor! Hata payı sıfıra düşürülecek

FIFA'da Baş Hakem Sorumlusu olarak görev yapan efsane hakem Pierluigi Collina, 2022 Dünya Kupası'nda kullanıma açılacak yarı otomatik sistemi hakkında bilgi verdi. Hata payının neredeyse sıfıra ineceğini açıklayan Collina yeni sistemin avantajlarından bahsetti.

Spor 29-12-21 18:54

Yeni ofsayt sistemi geliyor! İşte farkları

FIFA'nın bir süredir geliştirmekte olduğu 'Yarı Otomatik Ofsayt' sistemi, bugün Tunus-Moritanya maçı ile uygulamaya konuluyor. İşte tüm detaylar...

Spor 30-11-21 14:19

Ev alım satımında yeni dönem! Konutta değerleme sistemi değişti

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Vergide adaleti pekiştirmek için gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler yeniden değerlendirilecek. Türkiye'de ilk niteliğinde tapuya entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak. . Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Değerlemeci seçiminde sistem tekrar değişti. Artık otomatik atama yerine değerleme firması seçimi yapılabilecek" dedi.

Finans 16-11-21 12:04

Kocaer Çelik, sektöründe robotik paketleme yapan ilk firma olarak öne çıkıyor

Otomatik paketleme sistemi ardından A2 tesisinde robotik paketleme sistemine geçişte dijitalleşme, verimlilik, iş gücü ve çalışan sağlığı ve güvenliği belirleyici nokta oldu

Yurthaber 25-10-21 12:45

Gelecek sezon başlıyor! İşte ofsayt tespiti için yeni sistem

Futbolun patronları, en çok konuşulan kurallardan ofsaytı tespit etmek için yeni bir sistemi hayata geçiriyor.

Spor 15-10-21 08:36

İstanbul-İzmir Otoyolu'nu kullanacaklar dikkat: Bekleme süresi azaldı

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Hızlı Geçiş Sistemi-Otomatik Geçiş Sistemi (HGS-OGS) gişelerinde nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapan sürücülerden dolayı gişe sahalarında oluşan beklemeleri önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı.

Finans 07-07-21 11:32

FIFA, otomatik ofsayt sistemini 2022'de uygulamaya hazırlanıyor

FIFA Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger, futbolcuların ofsaytta olup olmadığını otomatik tespit edecek yeni sistemi 2022 yılında uygulayabileceklerini söyledi.

Spor 08-04-21 20:20

Selçuk’ta su tasarrufunda önemli adımlar

İzmir’in Selçuk ilçesinde, yeşil alanlarda kullanılan otomatik sulama sistemi ve Deppo Efes’te kullanılan sifonik yağmur suyu toplama sistemi ile dikkat çeken Selçuk Belediyesi, her geçen gün daha fazla önem kazanan su tasarrufu adına önemli adımlar atıyor.Selçuk ilçesindeki kent merkezinde, yaklaşık 255 bin metrekare yeşil alanın yüzde 87’sinde otomatik sulama sistemi kullanılıyor.

Yurthaber 30-03-21 11:13

Nihat Özdemir'den VAR sistemi, seyirci ve operatör açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş beIN Sports'da bir programa katıldı ve gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Nihat Özdemir, harcama limitleri, seyirci konusu ve çok tartışılan VAR sistemi ile operatörlerin ofsayt çizgileri hakkındaki iddialara açıklık getirdi. Özdemir ayrıca eski bir hakemin son günlerde gündemden düşmeye iddiası hakkında yasal yollara başvurduklarını sözlerine ekledi.

Spor 21-03-21 23:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde geliştirilen Otomatik Biyogaz Depolama Sistemi tescillendi

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk: - "Bu sistemle kırsalda komşular bir araya gelerek, evlerinin hemen yakınında ya da uzak mesafede, daha hijyenik koşullarda biyogaz üretme, depolama ve hep beraber kullanma imkanına sahip olacak"

Yurthaber 11-03-21 14:03