Zıt Anlamlar Haberleri

Asgari zıt anlamlısı nedir? Asgari kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde Türkçe kökenli ve yabancı kökenli birçok kelime bulunmaktadır. Türkçe kelime sayısı açısından oldukça zengindir. Yazılı ve sözlü anlatımda kullandığımız kelimelerin çeşitliliği sayesinde ifade etmek istediklerimizi kapsamlı bir şekilde söyleyebiliriz. Genel olarak kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlıları da cümle içinde kullanılmaktadır. Zıt anlamlı kelimeler anlatımı zenginleştirmek için destek olur. Peki, asgarinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 10:02

Artı zıt anlamlısı nedir? Artı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe geniş kurallara sahip ve kapsamlı bir dildir. Cümle kurarken kullandığımız her kelime ifade etmek istediğimiz duygu ve düşünceleri tanımlar. Dilimiz, kelime sayısı olarak oldukça zengin olduğu için anlatmak istediklerimizi net bir şekilde ifade edebiliriz. Dilimizde bulunan eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler de bize bu anlamda yardımcı olur. Cümle içinde kullanılan kelimelerin zıt anlamlısı merak edilebilir. Peki, artının zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 10:02

Armağan zıt anlamlısı nedir? Armağan kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı bakımından oldukça zengin olan bir dildir. Dilimizde, Türkçe kökenli kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler bulunmaktadır. Kelime sayısının zenginliği ile anlatmak istediklerimizi rahat bir şekilde ifade edebiliriz. Yazılı ve sözlü anlatımlarımızda kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlıları ise kapsamlı bir anlatım sunar. Peki, armağanın zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 10:02

Arkadaş zıt anlamlısı nedir? Arkadaş kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe çok uzun zamandır varlığını sürdüren ve çok kapsamlı bir dildir. Dilimiz kelime sayısı ve dil bilgisi açısından oldukça zengin bir dildir. Yazılı ve sözlü olarak ifade etmek istediğimiz duygu ve düşünceleri birçok farklı kelime ile belirtebiliriz. İfade etmek istediklerimizi eş ve zıt anlamlı sözcükler ile daha net bir şekilde anlatmak mümkündür.

Egitim 20-04-2023 10:01

Zıt Anlamlar

Zıt Anlamlar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zıt Anlamlar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Arka zıt anlamlısı nedir? Arka kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı açısından oldukça zengin bir dildir. Yazılı ve sözlü anlatımda kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlısı bulunabilir. Eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerin cümle içinde kullanımı anlatımlarda zenginliğe sebep olur. Cümle içinde kullandığımız kelimelerin birden çok zıt anlamlısı olabilir. Bunun yanında bazı kelimelerin zıt anlamlısı olmayabilir.

Egitim 20-04-2023 10:01

Araba zıt anlamlısı nedir? Araba kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz zengin bir kelime yapısı ve dil bilgisi kuralları ile oluşturulmuştur. Türkçe kökenli olan kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler de dilimizde yer almaktadır. Kelimelerin anlamdaşı olan eş anlamlı kelimeler ve karşıt anlamlısı olan zıt anlamlı kelimeler dilimizi daha zenginleştirmiştir. Birden fazla zıt anlamlısı olan kelimeler olduğu gibi, zıt anlamlısı olmayan kelimeler de dilimizde yer alabilir.

Egitim 20-04-2023 10:01

Artmak zıt anlamlısı nedir? Artmak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde yer alan kelimeler sayısal olarak oldukça fazladır. Türkçe kökenli ve farklı kökenli kelimeler, dilimizde oldukça zengin bir anlatım imkânı sunar. Bununla beraber eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler, yazılı ve sözlü anlatıma destekleyici unsurlar oluşturur. Cümle içinde kullanılan kelimelerin zıt anlamlıları zaman zaman merak edilir. Peki, artmak zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Arızalı zıt anlamlısı nedir? Arızalı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz, kelime yapısı ve kelime sayısı açısından zengindir. Yazılı ve sözlü anlatımlarımızda kullandığımız sözcükleri daha net anlatabilmek için eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerden yararlanılır. Dilimizde zıt anlamlı kelimeler oldukça yaygın yer almaktadır. Zıt anlamlı kelimeler anlatmak istediğimiz kelimenin tam karşıtını ifade eder. Peki, arızalı zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Aramak zıt anlamlısı nedir? Aramak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz, kelime sayısı ve kelimelerle ilgili kurallar açısından oldukça zengin bir dildir. Türkçe, özellikle eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler ile daha geniş kapsamlı bir anlatım sağlamaktadır. Yazılı ve sözlü anlatımda kullandığımız kelimeleri daha net ifade edebilmek için sözcüğün zıt anlamlısını bilmek oldukça önemlidir. Aramak kelimesi zıt anlamlısı merak edilen bir sözcüktür. Peki, aramak zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Aptal zıt anlamlısı nedir? Aptal kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde kelime sayısı oldukça fazladır. Türkçe kökenli kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler dilimizde sıklıkla kullanılmaktadır. Zamanla dilimize yerleşen sözcükler Türkçenin en önemli zenginliğidir. Kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlıları anlatımlarımızı zenginleştirir. Dilimizde bir kelimenin birden fazla eş ve zıt anlamlısı olabilir. Aptal kelimesi de zıt anlamlısı bulunan bir kelimedir.

Egitim 20-04-2023 09:40

Tüketici zıt anlamlısı nedir? Tüketici kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Sözlü iletişimde ya da yazılı iletişimde kullanılan her kelime farklı bir anlama gelebilir ve bu kelimelerin birden fazla anlamı karşılayabilir. Kelimelerin anlamlarını bilmek ve ona göre kullanmak dilimizi doğru kullanmaya ve kelime dağarcığının gelişmesine katkı sağlıyor. Tüketici kelimesi de günlük hayatta sık bir şekilde kullanılan ve hemen her yerde karşılaşılan kelimeler arasında yer alıyor. Peki, tüketici kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Yoksul zıt anlamlısı nedir? Yoksul kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Yoksul maddi anlamda zorluk çeken, parası olmayan ya da az olan kişileri ifade etmekte kullanılan bir sözcüktür. Yoksul, bazen tek bir kişiyi ifade ederken bazı durumlarda bir azınlığa, ülkeye ve topluluğa da denilebilir. Pek çok sözcüğün olduğu gibi yoksulun da zıt anlamlısı vardır. Kelime anlamı tam yoksulun tam tersi olan sözcük ya da sözcükler yoksulun zıt anlamlısıdır. Peki, yoksul zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 16:29

Yedek zıt anlamlısı nedir? Yedek kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe anlam bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Sözcükler, içerdikleri anlamlara göre cümle içinde kullanılabilirler. Anlam bakımından birbirleri ile ters ilişkiye sahip sözcükler bulunur. Bunlara zıt anlamlı kelimeler denir. Bir sözcüğün tersini ifade eden sözcükler genellikle birbirinin zıt anlamlısıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta her sözcüğün olumsuzu zıt anlamlısı değildir. Örneğin gelmek sözcüğünün zıt anlamlısı gelmemek değildir. Peki, yedek zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 16:26

Hastalık zıt anlamlısı nedir? Hastalık kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Diğer milletlerin dilleriyle etkileşime geçmek kaçınılmazdır fakat kendi dilimizin sadeleşmesi için özen göstermek gerekir. Dilin kendisine has özelliklerinden birisi de eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcüklerdir. Çoğunlukla organizmada birtakım değişikliklerin ortaya çıkmasıyla sağlığın bozulması durumu sonucunda gerçekleşen rahatsızlık anlamına gelen hastalık kelimesi de zıt anlamlısı bulunan sözcüklerimizden birisidir. Peki, hastalık kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:47

Güzel zıt anlamlısı nedir? Güzel kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Diller, varoluşlarından itibaren bir süreç hâlindedir. Dilimiz de bu süreçte gelişmiş, değişmiş ve başka kültürlerle de etkileşime girmiştir. Zıt anlamlı ve eş anlamlı sözcükler de dilimizin gelişmesinde, insanların kendilerini daha kolay ifade edebilmesinde önemli bir rol oynar. Çoğunlukla göze, kulağa hoş gelen, estetik kaygı güdülerek değerlendirilen bir ifadenin karşılığına gelen güzel kelimesi de zıt anlamı olan kelimelerden birisidir. Peki, güzel kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:47

Hafif zıt anlamlısı nedir? Hafif kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükleri kullanmak iletişimde ve ifadelerimizde tekrara düşmemizi engeller. Hitap yeteneğimizi güçlendirir ve aynı zamanda ifadelerimizin daha akıcı ve anlaşılır olmasını sağlar. Hafif kelimesini de hem eş anlama hem de zıt anlama sahiptir. Genelde tartıda ağırlığı az gelen anlamında kullanılsa da hafif kelimesinin bundan başka da birçok anlamı vardır. Peki, hafif sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:46

Güney zıt anlamlısı nedir? Güney zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizin kendi içerisinde birçok unsur barındırması onun zenginliğine işarettir. Bu unsurlardan olan zıt ve eş anlamlı sözcükler bizim kelime bolluğumuzu kanıtlar. Bu sayede bizler bir varlığı, maddeyi, birden çok sözcükle rahatça niteleyebiliriz. Çoğunlukla haritalarda, yolculuklarda dört ana yönden birisi olarak kullanılan güney kelimesi de zıt anlamı olan kelimelerden birisidir. Peki, güney kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:46

İlk zıt anlamlısı nedir? İlk kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimelerde iki farklı kelime aynı varlığı veya aynı durumu kast ederken zıt anlamlı kelimelerde birbirinin tam karşıtı olan varlıklar veya olaylar iki farklı kelimeyle kast edilir. Bu kavramları bilerek konuşmak bizi iyi birer dil kullanıcısı ve iyi konuşmacılar yapar. İlk kelimesini günlük yaşantımızda genel olarak zaman, sıra, yer ve önem bakımından ötekilerden önce gelen anlamlarında kullanırız. Peki, ilk kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İleri zıt anlamlısı nedir? İleri kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Varlıkları tasvir etmek için kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimelerin bazılarının zıt anlamlıları ve çoğunluğunun eş anlamlıları vardır. Eş anlamlı kadar çok olmasa da zıt anlamlısı da olan birçok kelime de vardır. İleri kelimesi de zıt anlamlısı olan bir kelimedir. Peki, günlük hayatta herhangi bir şeye göre daha ötede olan yer manasında kullandığımız ileri kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İhtiyar zıt anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Binlerce yıl öncesine dayanan dilimizin diğer eski diller gibi kendine has birçok unsuru vardır. Zıt anlamlar ve eş anlamlar da bu unsurlardandır. Zıt anlam tam karşıt olarak gözüken iki kelimeye veya duruma verilen addır. Zıtlık kesin bir çizgiyle ayrılmıştır ve zıt anlamlı kelimeler eş anlamlılar kadar çok değildir. Yine de ihtiyar kelimesi zıt anlamlısı olan bir kelimedir. Günlük kullanımda yaşlı, kocamış olan, pir (kimse) anlamına gelen ihtiyar sözcüğünün karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İçeri zıt anlamlısı nedir? İçeri kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dil konuşuldukça güncel kalır, konuşan sayısı arttıkça da kendi içinde yeni kelimeler türeterek yeni ifadeler yaratarak çoğalır. Dilin kullanıcıları bir kelimeyi tek anlamla anlatmak veya bir durumu tek sözcükle açıklamak yerine daha da zenginleştirmeyi tercih edip eş ve karşıt anlamlara denk gelecek sözcükler de oluşturmuştur. Genellikle günlük kullanımda iç yan, iç bölüm anlamlarına gelen içeri sözcüğü de karşıt anlamlısı olan sözcüklerden birisidir. Peki, içeri zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İç zıt anlamlısı nedir? İç kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlamlı kelimelerin eş anlamlı kelimeler kadar geniş bir yelpazesi yoktur. Eş anlamlı kelimeler bu yönden zıt anlamlı kelimelerden daha çoktur. Çoğunlukla birbirinin tam zıddını ifade eden kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Günlük kullanımda herhangi bir durumun, cismin veya alanın sınırları arasında bulunan bir yer, dâhil anlamına gelen iç kelimesi de zıt anlamlısı olan kelimelerden birisidir. Peki, iç kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

Helal zıt anlamlısı nedir? Helal kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Anlam olarak birbirlerinin tam karşıtlığını içeren sözcüklere zıt veya karşıt anlamlı sözcükler deriz. Helal kelimesini de günlük yaşantımızda bazı noktalarda kullanırız. Çoğunlukla dinin kurallarına aykırı olmayan, dinî bakımdan yasaklanmamış olan anlamına gelen olarak kullansak da farklı anlamları da vardır ve helal sözcüğü de karşıt anlamlısı olan sözcüklerden birisidir. Peki, helal sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:24

Genç zıt anlamlısı nedir? Genç kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birçok kelimenin eş veya zıt anlamlısı bulunur. Zıt anlamlı kelimeler herhangi bir kelimenin tersi olarak adlandırılır. Bir cümle içerisinde çeşitli zıt anlamlı kelimeler bulunabilir. Genç kelimesi dinç anlamına gelen kelimelerden biridir. Herhangi birinden bahsederken genç kelimesi kullanılabilmektedir. Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Peki, genç kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 03-02-2023 14:17

Geçici zıt anlamlısı nedir? Geçici kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birden çok kelime bulunur ve bu kelimeler anlamlarına göre değişkenlik gösterir. Her kelimenin karşıtı olarak çeşitli kelimeler kullanılır. Bu kelimelere genel olarak zıt anlamlı kelimeler denir. Zıt anlamlı kelimeler herhangi bir kelimenin tersi veya karşıtı olarak adlandırılır. Geçici kelimesinin de çeşitli zıt anlamlıları bulunur. Peki, geçici kelimesinin zıt anlamı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 14:16

Dolu zıt anlamlısı nedir? Dolu kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe oldukça zengin bir kelime hazinesine sahip olan diller arasında yer alır. Bu sebeple bazı kelimeler birden fazla anlama sahiptir. Neredeyse her kelimenin eş anlamlısı olsa da her kelimenin zıt anlamlısı olmayabilir. Dolu da birçok anlama karşılık gelen, sesteş ve zıt anlamı olan bir kelimedir. Dilimizde uzun zamandır yer edinmiş olan dolu kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 27-01-2023 16:47

Öz zıt anlamlısı nedir? Öz kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı sözcükler birbirinin yerine kullanılabilirken, zıt anlamlı kelimeler ise birbirinin karşıt anlamında kullanılabilir. Dolayısıyla Türkçede yer alan sözcüklerin eş anlamlıları ve zıt anlamlıları öğrenildiği zaman kişinin sözcük dağarcığı da genişler. Bununla birlikte pek çok Türkçe sözcüğün zıt anlamlısı yaygın olarak kullanılırken öz kelimesinin zıt anlamlısı çok sık kullanılmaz. Özellikle felsefe alanında önemli bir yer tutan öz kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 27-01-2023 16:38

Yok zıt anlamlısı nedir? Yok kelimesinin zıt anlamlısı ve cümle içinde örnek kullanım

Günlük yaşamda yok kelimesi sıklıkla tercih edilir. Dilimizde oldukça önemli bir yere sahip olan sözcükler arasında yer alan yok kelimesi pek çok cümlede kullanılır. Anlamı da oldukça geniş olan bu sözcüğün zıt anlamlısı da merak konusudur. Yok kelimesinin sözlük anlamı öğrenilerek zıt anlamlısının hangi sözcük olduğu da kolaylıkla bilinebilir. Peki yok zıt anlamlısı nedir?

Egitim 24-01-2023 23:52

Kuzey zıt anlamlısı nedir? Kuzey kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçemiz kelime çeşitliliği bakımından zengin olsa da pek çok sözcüğün zıt anlamlısı kelime yoktur. Kelimelerin birden çok kullanımının olması bu kelimenin eş anlamlı ifadelerini çoğaltsa da zıt anlamlısını çoğaltmaz. Belirli bir tanımı karşılayan isim kullanımındaki kuzey kelimesi de zıt anlama sahip bir kelimedir. Peki, yer yön bildiren kuzey kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 23-01-2023 17:20

Başlamak zıt anlamlısı nedir? Başlamak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Konuşma dilinde kullandığımız bazı kelimelerin anlamlarını, eş ve zıt anlamlılarını kullanmak anlatımımızı güçlendirir. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını öğrenmek aynı zamanda kelime bilgimizi de geliştirir. Genel olarak Türkçede birçok kelimenin eş anlamı bulunurken daha az kelimenin zıt anlamlısı bulunur. Türkçe kökenli olan başlamak kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 13-01-2023 14:27

Başarılı zıt anlamlısı nedir? Başarılı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz kelime sayısı ve dil bilgisi yönünden oldukça zengin bir dildir. Kelimelerin anlamları, eş ve zıt anlamlı sözcükleri bilmek ve öğrenmek kelime dağarcığını geliştirdiği gibi anlatımı güçlendirir. Eş anlamlılar daha geniş bir kapsama sahip olsa da zıt anlamlılar daha küçük bir alana sahiptir. Neredeyse her kelimenin zıt anlamlısı yoktur ve zıt anlamlılığın daha kesin çizgileri bulunur. Başarı kelimesine ek eklenmesiyle türetilen ve sıfat görevinde kullanılan başarılının zıt anlamı nedir?

Egitim 13-01-2023 14:25

Başarı zıt anlamlısı nedir? Başarı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime sayısı ve dil bilgisi açısından oldukça zengin olan dillerden biridir. Kendimizi farklı kelimelerle ifade etmemize imkân sunan dilimiz, dil bilgisi kuralları açısından da oldukça geniş bir birikime sahiptir. Dilimizde eş ve zıt anlamlı kelimelerin kullanımı oldukça yaygındır. Genel olarak neredeyse her kelimenin eş anlamlısı bulunsa da hemen hemen her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Başarmak kelimesinden türetilen başarı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 13-01-2023 14:24

Baş zıt anlamlısı nedir? Baş kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz dil bilgisi açısından oldukça zengin bir dil olup aynı zamanda kelime çeşitliliği olan bir dildir. Dilimizde eş anlamlı sözcükler ve zıt anlamlı sözcükler oldukça fazladır. Baş kelimesi günlük konuşma dilinde yaygın kullanılan bir sözcüktür. Baş sözcüğü de eş anlamlısı olan bir sözcüktür. Genellikle kafa anlamında kullanılsa da baş kelimesinin başka anlamları da bulunur. Birden fazla anlam karşılığı ve kullanım alanı olan baş kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 13-01-2023 14:24

Aşmak zıt anlamlısı nedir? Aşmak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Anlam olarak birbirine tam olarak karşıt olan kelimelere zıt ya da karşıt anlamlı kelimeler denir. Dilimizde birçok sözcüğün zıt anlamlısı yoktur. Kelimelerin ifade ettiği anlama göre zıt anlamlısı da değişir. Zıt anlam iki ya da daha fazla kelime arasında olan bir ilişkidir. Dilimizde en yaygın olarak bilinen zıt anlam ilişkileri arasında siyah beyaz, açık kapalı, soğuk sıcak gibi sözcükler bilinir. Geçişli bir fiil olarak kullanılan aşmak fiilinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 13-01-2023 14:13

Atılgan zıt anlamlısı nedir? Atılgan kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Birbiri ile çelişen ve birbirinin karşıtı olan anlamları içeren kelimelere zıt anlamlı ya da karşıt anlamlı kelimeler denir. Dilimizde sıkça karşılaşılan ve kelime konusunda önemli bir yere sahip olan zıt anlamlı kelimeler ile bir sözcüğün anlamı tam tersi olan kelime ile karşılaştırma yapılarak öğrenilebilir. Bir fiil olumlu ve olumsuz şekilde kullanıldığında zıt anlamlı kelime oluşturmaz. Girişken anlamında kullanılan atılgan kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 13-01-2023 14:10

Batı zıt anlamlısı nedir? Batı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde kelime sayısı çok fazladır. Dilimizde yer alan bu kelimeler farklı anlamlara gelebilir ve çok anlamlı kelimeler olabilir. Aynı kelime farklı anlamlara gelip çeşitli şekillerde cümle içinde kullanılabilir. Kelime ve anlam bilgisi yönünden çok geniş bir yapıya sahip olan dilimizde, eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler yaygın olarak kullanılır. Birbirlerinin tamamen zıt anlamını sağlayan kelimeler karşıt anlamlı sözcükler denir. Hem özel hem cins isim olan batı sözcüğünün zıt anlamı nedir?

Egitim 13-01-2023 13:59

Bardak zıt anlamlısı nedir? Bardak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime sayısı olarak oldukça zengin bir dildir. Aynı anlamı veren farklı kelimeler olduğu gibi birbirinin karşıt anlamlısı olan kelimeler de bulunmaktadır. Dilimizde eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler oldukça fazla yer almaktadır. Kullandığımız kelimenin karşıt anlamlısını ifade etmek istediğimizde, bu kelimenin zıt anlamlısını kullanmamız gerekir. Birden fazla kullanım alanı ve anlamı olan bardak kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 09-01-2023 16:37

Balık zıt anlamlısı nedir? Balık kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz geniş kelime kapasitesi ile bize çok yönlü bir ifade imkânı sunmaktadır. Türk dili hem kelime haznesi olarak hem de dil bilgisi açısından çok zengin bir dildir. İfade etmek istediğimiz düşünceleri anlatırken karşıt anlamlarına yer vermek istediğimizde kelimenin zıt anlamını kullanmamız gerekir. Zıt anlamlı kelimeler birbirlerinin tersi anlamlar taşımaktadır. Peki, hem özel hem de cins isim olarak kullanılan balık kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 09-01-2023 16:37

Barışmak zıt anlamlısı nedir? Barışmak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime ve dil bilgisi bakımından çok zengin bir dildir. Kendimizi yazılı ve sözlü olarak ifade ederken, dilimiz bize geniş bir kelime haznesi sunar. Anlam bakımından birbirlerinin karşıt anlamlarını veren sözcüklere zıt anlamlı kelimler denmektedir. İfade etmek istediğimiz kelimenin tam tersi anlamını belirtmek istediğimizde zıt anlamlı kelimeleri kullanırız. Peki, barışmak fiilinin zıt anlamı olan kelime nedir?

Egitim 09-01-2023 16:37

Anıt zıt anlamlısı nedir? Anıt kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dilinin oluşumu oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Bu oluşum sırasında farklı dillerden de etkilenerek bazı kelimeler Türkçe sözlüğüne eklenmiştir. Bunun yanı sıra da dilimizde bulunan çoğu kelime de Türkçe kökenlidir. Bunlardan biri olan anıt kelimesi geçmiş zamanlardan bu yana kullanılır. Türkçe kökenli olan anıt kelimesi Dil Devrimi zamanında türetilen kelimelerden birisidir. Abide kelimesinin karşılığı olarak türetilen anıt sözcüğünün zıt anlamı nedir?

Egitim 06-01-2023 10:27

Anımsamak zıt anlamlısı nedir? Anımsamak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe anlam ve kelime hazinesi bakımından oldukça zengin bir dildir. Türkçe sözlüğünde bazı kelimeler farklı dillerden gelen kelimelerdir. Bazı kelimeler de Türkçe kökenlidir. Anımsamak kelimesi de bunlardan biridir. Dilimizde sıklıkla kullanılan anımsamak kelimesi hem yazı hem de konuşma dilinde karşımıza çıkan, Türkçe kökenli kelimelerden birisidir. Eş anlamlı kelimeye sahip olan ve hatırlamak anlamında kullanılan anımsamak kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 06-01-2023 10:20

Anı zıt anlamlısı nedir? Anı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe oldukça zengin bir dil olarak eski tarihlerden bu yana gelişimini sürdürmüştür. Gelişimi sırasında farklı farklı ülkelerin dillerinden etkilenmiştir. Bu dillerden bazı kelimeler dilimize geçmiş ve hâlen kullanılmaktadır. Fakat bazı kelimeler de Türkçe kökenlidir. Anı kelimesi Türkçe kökenli kelimelerden birisidir. Eş anlamlı kelimeye sahip olan ve hatıranın karşılığı olarak kullanılan anı kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 06-01-2023 10:18

Ana zıt anlamlısı nedir? Ana kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dili oldukça eski zamanlardan beri oluşumunu sürdürmeye devam etmektedir. Bu süreçte birçok farklı dillerden etkilenmiştir. Başka dillerden gelen kelimeler Türkçe sözlüğüne eklenmiş ve hâlen de kullanılmaktadır. Fakat bazı kelimeler de Türkçe kökenlidir. Bu kelimelerden biri olan ana günümüzde sık sık kullanılmaktadır. Peki, ana kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 06-01-2023 09:49

Alçak zıt anlamlısı nedir? Alçak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede kelime haznesi oldukça geniştir. Bu bağlamda kelimelerin eş anlamlıları, zıt anlamlıları olabilir ve kelimeler sesteş özellikler gösterebilir. Zıt anlamlı kelimeler iki kelime arasındaki anlam karşıtlığı bağını gösterir. Türkçede genellikle nitelik ve nicelik bildiren sözcüklerde zıt anlamlı karşılığı bulunduğu söylenebilir. Zıt anlamlıların ayrımı eş anlamlı kelimelere göre daha dardır. Bir uzaklık göstergesi olarak da kullanılan alçak kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 06-01-2023 09:48

Acele zıt anlamlısı nedir? Acele kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde başka kültürlerden gelen çok sayıda sözcük bulunur. Dilimizde bulunan sözcüklerin bazılarının zıt anlamı vardır. Mana açısından birbirlerine karşıt olan sözcükler zıt anlamlı olarak kabul edilir. Günlük konuşma dilinde zıt anlamlı kelimelerin kullanımı epey yaygındır. Dilimizde bazı kelimelerin zıt anlamlıları yani karşıt anlamlı olan kelimeleri bulunur. Peki, acele kelimesinin karşıt anlamlısı olan kelimeler nedir?

Egitim 23-12-2022 16:29