HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnsanların yüzde 38'i flört uygulamalarını hiç kullanmadı! İşte şaşırtan sebebi

Yapılan bir çalışmaya göre, insanların yüzde 38'i dolandırıcılar tarafından kandırılma endişesi taşıdığı için flört uygulamaları kullanmaktan korkuyor.

İnsanların yüzde 38'i flört uygulamalarını hiç kullanmadı! İşte şaşırtan sebebi

Kaspersky'dan yapılan açıklamaya göre, milyonlarca kişi, bir partner bulmak için çevrimiçi arkadaşlık uygulamalarını veya sosyal ağ sitelerini kullanıyor. Ancak bu esnada birçok insan aradığı aşkı bulmak yerine, onları para için kandırmaya çalışan dolandırıcılarla karşılaşabiliyor. Dolandırıcıların flört hizmetlerine olan ilgisi, bu platformlardaki insanların kişisel bir bağlantı aradıklarını bilmelerinden ve bundan faydalanmak istemelerinden kaynaklanıyor.

BAŞKA BİRİYMİŞ GİBİ DAVRANANLARIN ORANI FAZLA

Flört uygulamalarında karşılaşılan tüm farklı sorunlar arasında kullanıcılar, en çok başka biriymiş gibi davranarak kandırmak ile yüzde 51, kötü niyetli bağlantılar veya ekler ile yüzde 21 ve kimlik hırsızlığıyla yüzde 17 oranında karşılaştı. Türkiye’deki kullanıcılar ise en çok yüzde 53 oranıyla başka biriymiş gibi davranan kişilere rastladığını belirtiyor.

Bu tür uygulamalarda saldırıdan kaçınmayı başaranların yüzde 50’si sahte görünen şüpheli profile sahip dolandırıcıyı tespit edebildiler. Saldırıya uğrayanlar bu sırada son derece dikkatli davrandılar ve yüzde 49’u potansiyel flörtlerine asla para göndermediler ve yüzde 47’si ise şüpheli mesajlara dikkat ettiler. Ankete katılanların neredeyse beşte biri (yüzde 21), dolandırıcı video görüşmesi düzenlemeyi reddettiğinde bu durumu şüpheli buldu.

KİŞİSEL VERİ ENDİŞESİ

Açıklamaya göre, gizlilik eksikliği, flört uygulamaları için de ciddi bir sorun oluyor. Ankete katılanların yüzde 26'sı kişisel verilerinin çevrimiçi ortamda dolaştırılacağından endişe duyuyor. Ayrıca, kullanıcıların yüzde 19'u kişisel bilgilerini daha gizli hale getirmek istedikleri için flört hizmetlerini sildi.

YÜZDE 38'İ KULLANMAKTAN KORKUYOR

Özellikle ankete katılanların yüzde 38'i dolandırıcılar tarafından kandırılma endişesi taşıdığı için söz konusu uygulamaları kullanmaktan korkuyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 29 oldu. Ayrıca insanların yüzde 34'ü genellikle flört uygulamalarında insanlara güvenmiyor. Ancak, ankete katılanların yalnızca yüzde 15'i siber suçlular tarafından hedef alındı ve dolandırıcılarla iletişim kuran yüzde 31'i saldırıdan kaçınmayı başardı.

ÖNEMLİ UYARI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı David Jacoby, "Çevrimiçi flört riskli bir macera olarak algılanabilir, çünkü tanışmanın başlangıcında birbiriniz hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Bununla birlikte bazı işaretlere dikkat etmek, tetikte kalmanıza ve dijital eşinizin davranışına dikkat etmenize yardımcı olabilir. Çevrimiçi randevunun ilk veya ikinci gününde sizden para veya kişisel bilgiler isterlerse, iletişim kurmaya devam etmenin güvenli olup olmadığını değerlendirin. Ek olarak güvenlik önlemleri, çevrimiçi flört deneyiminizi güvenli ve eğlenceli tutmanın yararlı bir yolu olabilir." ifadelerini kullandı.

İnternette flört ederken dolandırıcılardan kaçınmaya yardımcı olmak için şunları öneriliyor:

"Ev adresiniz veya iş yeriniz gibi hassas bilgilerin kamuya açıklanmadığından emin olmak için sosyal medya hesaplarınızda ve flört uygulamalarınızda gizlilik ayarınızı iki kez kontrol edin.
Küçük bir kontrol yaparak doxing riskini azaltabilirsiniz. Google aramanızı kendiniz yapın. Hakkınızda bilgi bulmaya çalıştığınızı, nelerin sizin işinize yarayabileceğini hayal edin. Bulduğunuz verilere şaşırma ihtimaliniz yüksek. Birden çok cihazda gelişmiş koruma sunan etkili bir güvenlik çözümü kullanın. Telefon numaranızı veya mesajlaşma uygulaması bağlantınızı paylaşmayın. Flört uygulamasının yerleşik mesaj platformlarını kullanmak daha güvenlidir ve sohbet ettiğiniz kişiye güvenebileceğinizden emin olana kadar bu platformda kalmanız akıllıca olacaktır."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler