Geçen yıl ağustos ayında Begonvil Restaurant’ın işletmecisi Tahsin Berk ile Bodrum’da evlenen ünlü şarkıcı Zeynep Casalini, önceki gece anne oldu.
Milliyet'in haberine göre Bodrum Universal Hospital’da gece 01.00 sıralarında doğum yapan Casalini, sağlıklı bir kız bebeği dünyaya getirdi. Usta oyuncu Deniz Türkali ile İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini’nin kızı olan Zeynep Casalini, bebeğine bir Türk, bir de İtalyan ismi vereceğini söyledi. Bebeğin İtalyan ismini Dafne olarak belirleyen çift, Türk ismine ise henüz karar vermediklerini söyledi. Bebeğin kilosunu ve boyunu ölçtürmediklerini söyleyen Tahsin Berk, “Bebeğimiz çok sağlıklı, her şey normal.
İnanmayacaksınız ama kilosunu ve boyunu ölçtürmedik. 3 kilo civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Boyunu göz kararı ölçtük, 50 cm. civarı... Biz bebeğimize alışılmış bir sürü şey yaptırmıyoruz. Mesela aşı yaptırmıyoruz, ilaç da verdirmiyoruz. Bebeğimize çok az müdahale olsun istiyoruz. Bir takım şeylere yavaş yavaş alışsın istiyoruz. Aşılara falan genel olarak karşıyız. Çok zorunlu olmayan şeyleri yaptırmıyoruz” dedi.
‘En önemlisi bebeği beslemek’
İlk kızı Ceren’i 19 sene önce dünyaya getirdiğini belirten 41 yaşındaki Casalini, şunları söyledi:?“19 yıl sonra yeniden anne oldum. Şahane bir duygu... Doğumun bir kısmını suda yaptım ama sonra sancılar artınca beni doğumhaneye aldılar. Normal doğum yaptım. Sezeryanla doğum bebeğin bağışıklığını zayıflatıyor. O yüzden her şey doğal ve normal olsun istedim. Öyle de oldu. Eşimin belirttiği gibi çok gerekli olmayan aşıları yaptırmayacağız. Mesela ateşi çıkıp iyileşebileceği hastalıklarla ilgili aşıları yaptırmayacağız. Çok önemli olan çocuk felci, verem ve menenjit gibi birkaç aşı yaptıracağız, o kadar.Bir kere bebeği çok iyi beslemek gerek, en önemlisi o... Onun dışında çeşitli ülkelerin aşı politikalarına baktım. Bunlar tamamen anne - babaya kalmış şeyler... Belki İstanbul’da olsam bu kadar ‘Onu yapmam, bunu yapmam’ demeyebilirdim ama Bodrum çok farklı.”
Yeni doğana aşıya neden karşı çıkılıyor?
Dünya uzun süredir yeni doğan bebeklere aşı uygulamasını tartışıyor. Amerikalı Doktor Harris Coulter 90’lı yıllarda yazdığı “Karanlıkta bir Vuruş” adlı kitabında kendisinin ve kendisi gibi düşünen bilim insanları ve ebeveynlerin aşıya neden karşı çıktıklarını açıklamıştı. Coulter ve onun gibi düşünenlerin aşıya karşı çıkışlarının birinci nedeni, çocukluk hastalıklarını geçirmenin doğal gelişim için gerekli olduğuna inanmaları. İkinci olarak hastalığa neden olan virüslerin aşı yolu ile öldürülmesinin ekolojik düzene zarar vereceğine inanılıyor. Her ne kadar hastalıklara neden olan tüm virüslerin doğada ne gibi roller üstlendikleri tam olarak bilinmese de, ekolojik zincir gereği soylarının tükenmesinin zararlı olabileceği düşünülüyor. Üçüncü ve en etkili neden ise bazı doktorlar ve ebeveynlerin ilacın yan etkilerinin uzun vadede çocuğun gelişimini olumsuz etkilediğine inanmaları.