HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban eti nasıl saklanır? Et nasıl dinlendirilmeli?

Kurban bayramı sona erdi ve kurbanlık sahipleri, muhtaç sahiplerine kurban eti vererek bayram ritüelini gerçekleştirdiler. Şimdi de sorulan soru şu oldu: Kurban eti nasıl saklanır? Özellikle saklama alanları kısıtlı olan vatandaşlar, kurban etini saklamak ve bozulmadan eti koruyabilmek adına pekçok farklı yol deniyorlar. Peki, uzmanlar kurban eti nasıl saklanır konusu ile ilgili ne diyorlar? Sıklıkla sorulan kurban eti saklama yöntemleri ve et nasıl dinlendirilir detayı hakkında her şey!

Kurban eti nasıl saklanır? Et nasıl dinlendirilmeli?

Kurban bayramı sonrasında saklanması gereken kurban eti, nasıl saklanacağı ile ilgili yine gündemde. Özellikle uzmanlar ve kasaplar bu sefer ortak bir ağız ile kurban etini saklayacaklar için farklı öneriler, tavsiyeler sağladı. En göze çarpan detay ise; kurban etinin nasıl değerlendirileceği ve nasıl dinlendirileceği ile ilgili oldu. Havalar ise yurt genelinde hala sıcak, dolayısıyla kurban eti nasıl saklanır sorusu, en güçlü sorulardan bir tanesi.

Özellikle bu konuyla ilgili 'kullanacağınız kadar eti, paketleyin' uyarısı var. Daha anlaşılabilir ifade ile: bir öğünde 300 gr'lık kurban eti tüketilecekse, 300'er gramlık paketler halinde kurban eti saklanmalı. Paketlemek ile ilgili de şöyle bir uyarı var; 'etleri dinlendirdikten sonra asla plastik herhangi bir materyale koymayın, saklamayın!

KURBAN ETİ BUZDOLABINDA NASIL SAKLANIR? ET NE KADAR ZAMANDA BOZULUR?

Hava almayan, dondurulmuş ve ışık almayan kurban eti dondurucuda 6 aya kadar tazeliğini koruyabilir. Elbette buzdolabının içerisinde, günlük yiyeceklerin arasında pişmeden duruyorsa en fazla 3 gün dayanır. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kasaplar Temsilcisi Rıdvan Keçeci, kurban etlerinin nasıl korunması gerektiği hakkında bilgi verdi. Kurbanda yaşanan sıkıntılardan birinin etin muhafazası olduğunu hatırlatan Keçeci, ilk kesildiği zaman etin üzerine su tutularak, etin bir saat dinlenmeye alınması gerektiğini söyledi. Etlerin metal tepside, her yanı hava alabilecek şekilde istiflenmesi gerektiğini belirten Keçeci, “Su tutulup, bir saat dinlendirildikten sonra doğranan etler kesinlikle poşetlere ve plastik leğene konulmaması gerekir. Poşet içerisinde dolaba konulan etlerin tamamı bozulur ve kullanılamaz hale gelir” dedi.

Şunu hatırlatmak gerekiyor; Kurban eti dondurucudan çıktıktan sonra çözüldüğü takdirde hemen tüketilmek, yenmek zorunda. Çözüldükten sonra tekrar dondurulması, kurban etinin bozulmasını hızlandırıp lezzetini de bozacaktır.
Temsilci Rıdvan Keçeci, yine aynı konuyla ilgili şu uyarıyı da ekledi; Etlerin metal tepside, her yanı hava alabilecek şekilde istiflenmesi gerektiğini belirten Keçeci, “Su tutulup, bir saat dinlendirildikten sonra doğranan etler kesinlikle poşetlere ve plastik leğene konulmaması gerekir. Poşet içerisinde dolaba konulan etlerin tamamı bozulur ve kullanılamaz hale gelir”

Express


En Çok Aranan Haberler