KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neden Kilo Almaya Devam Ettiğinizin 9 Bilimsel Nedeni

    Yarım milyondan fazla insan obeziteyle savaşırken suçlanması gereken tek şey fast food ya da abur cubur değil; kilo almaya yol açan pek çok farklı neden var. Kilo almanın bilimsel sebeplerine gelin birlikte bakalım

    1. Aile yemeklerinden kaçmak

    Kilo alma

    Araştırmalar gösteriyor ki aile yemekleri bizi kilo almaktan ya da obeziteden koruyor. Sebebi ise oldukça ilginç; bir araya gelmek ve aile üyeleriyle duygusal bağlar kurmak sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmemizi sağlıyor. Bir araştırmanın sonucunda şöyle bir şey bulunmuş: haftada en az üç kez ailesiyle yemek yiyen çocuklar, ailesiyle yemek yemeyen çocuklara göre %24 oranında daha sağlıklı besleniyor.

    2. Doğum yılı

    Kilo alma

    1942 yılından sonra doğanlar, bu maddeye dikkat edin! Araştırmalara göre obezite riskiniz doğum yılınıza göre değişiyor. 1942 yılından sonra doğan bireylerde obeziteye eğilimli mutasyon görülme sıklığı daha yüksek.

    3. Restoranlarda dinlediğiniz klasik müzik

    Kilo alma

    Yine bir araştırmaya göre klasik müzik çalan restoranlarda insanlar daha çok yiyecek ve daha çok kahve tüketiyor. Hem kalorilerden hem paradan kısmak istiyorsanız aklınızda olması gereken bir şey.

    4. Gece çalışmak

    Kilo alma

    İnsan vücudu ışık olmadığında uyumak ve ışık olduğunda beslenmek üzerine programlanmıştır. Gece çalışmak insanın psikolojik döngüsünü bozduğundan günlük enerji yakımında düşüşe sebep olarak kilo aldırır. Üzgünüz ama gece çalışıyorsanız daha az yemek yemek zorundasınız.

    5. Çok az uyumak

    Kilo alma

    Az uyumanın kilo almaya sebep olduğu çoktan kanıtlandı. Bunun açıklaması ise şu: uyku metabolizma ve enerji yakımında oldukça etkili. Yeteri kadar uyumadığımızda vücudumuz güçsüz düşüyor ve metabolizmamız bunu dengelemek için daha çok enerjiye, yani daha çok yemeğe ihtiyaç duyuyor.

    6. Çevre kirliliği

    Kilo alma

    Çevremizdeki zararlı maddelerden bazılarına maruz kalmak obezite riskini arttırıyor. Bunun sebebi ise bu maddelerden bazılarının yağ dokumuz üzerinde birikmesi. Bu maddeler et, yağlı balık gibi yağ bakımından zengin yiyeceklerden vücudumuza geçiyor.

    7. Çok televizyon izlemek

    Kilo alma

    Televizyon karşısında günde iki saatten fazla vakit geçirmek obezite riskini %23 arttırıyor. Televizyon karşısında uyumak da aynı şekilde. Bir araştırmaya göre uyurken televizyonun yapay ışığına maruz kalmak metabolizmamızı düzenleyen melatonin hormonunun seviyesini düşürüyor. Bu düşüş de obezite ve dyiabet gibi pek çok hastalığa sebep oluyor.

    8. Stres, depresyon, anksiyete

    Kilo alma

    Post-travmatik stres bozukluğundan muzdarip kadınlar daha hızlı kilo alıyor ve obeziteye daha yatkın oluyorlar. Bu kötü haberdi, şimdi iyi habere geçelim: bu bozukluğun semptonlarında düşüş görülmeye başlandığında obezite riski de düşüyor. Diğer yandan insanların yarısından çoğunun stresle başa çıkma yöntemi yemek yemek. Tabii yağ ve şeker bakımından oldukça zengin yiyecekler oluyor bunlar. Bu durumun bilimsel açıklaması ile bu tip yiyeceklerin beyindeki ödül bölgesi üzerinde etkisi olması.

    9. "Az yağlı" yiyecekler tüketmek

    Kilo alma

    Başka bir araştırmaya göre tam yağlı sütler obezite riskini azaltırken az yağlı, düşük kalorili ürünler riski arttırıyor. Araştırmalar "az yağlı" etiketiyle satılan ürünlerin, normallerinden daha kalorili olduğunu gösteriyor.

    Kaynak

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler