HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelleri kaldıran webdizi Gökkuşağı

Türkiye'nin ilk işaret dilli internet dizisi Gökkuşağı Sebastiyan.com’da yayın hayatına başladı.

Engelleri kaldıran webdizi Gökkuşağı

Türkiye'nin ilk ve en büyük webdizisi platformu olan Sebastiyan.com, yeniliklerine devam ediyor. Ülkemizde ilk defa bir webdizisi işaret dilli olarak da yayınlanacak.

GÖKKUŞAĞI’NI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İşitme engelli arkadaşlarımıza ulaşmak, onlarında sıklıkla kullandıkları internet ortamında daha çok farkındalık yaratmak istedik diyen Gökkuşağı Genel Yönetmeni Samet Karaman, bu konuda kendilerine destek olan Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu’na ve federasyon başkanı Ercüment Tanrıverdi'ye teşekkür ediyor.

Bu projenin örnek olmasını ve internet ortamında işaret dilinin sunumunun artmasını istediklerini belirten Samet Karaman, dizileri hakkında şunları söyledi: "Dizimizde Gökkuşağını zaten bir mutluluklar ütopyası olarak görüyoruz. Bu ütopyaya inanmış fakat kandırılmış , geride kalmış, sınırlandırılmış, bir şeyler kazanmak için çokça çalışmak zorunda bırakılmış fakat eli hep boş kalmış bir neslin hikayesini absürt komedi olarak anlatmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Ne kadar çok kişiyi tebessüm ettirebilirsek ütopyamıza yaklaşmış hissediyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler