HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 gün boyunca kaplandan kaçtılar sonunda...

Endonezya'da bir milli parkta kaplanlardan korunmak için ağaca tırmanan beş kişi beş gün sonra kurtarıldı.

5 gün boyunca kaplandan kaçtılar sonunda...

Sumatra adasındaki Leuser Dağı Milli Parkı'nda hayvan terbiyecilerinin müdahalesi ile kaplanların uzaklaştırılması üzerine, polis ve kurtarma ekiplerinin olay yerine girdikleri belirtildi.

Altı kişiden oluşan grubun Perşembe günü Milli parkta bir kaplan yavrusunu yanlışlıkla öldürmesi üzerine çok sayıda kaplanın olay yerine gelerek grubu sıkıştırdığı, ilk saldırıda bir kişinin öldüğü bildiriliyor.

Park müdürü Andi Basrul, kurtarılan ekibin en yakın köye götürüldüğünü açıkladı.

Kaplanların saldırısına uğrayan grubun, cep telefonları vasıtasıyla yakındaki köylülerden yardım istediği, ancak Perşembe günü olay yerine yaklaşan köylülerin, etrafı çevreleyen dört büyük Sumatra kaplanını görerek geri çekildiği belirtildi.

Milli park, Kuzey Sumatra ile Aceh eyaletleri arasında sekiz bin kilometre kareye yakın bir alanı kaplıyor.

Park yakınlarındaki bir köyden gelen altı kişilik grubun, yemek amacıyla geyik avına çıktığı, ancak kurdukları kapana yanlışlıkla bir yavru kaplanın yakalanması ve yaralanması üzerine diğer kaplanların olay yerine geldiği belirtiliyor.

Kaplanların ilk saldırısında 28 yaşındaki bir köylünün öldüğü bildirildi.

Etraflarını çeviren kaplanlardan korunmak üzere beş gün boyunca ağaça tırmanmış halde bekleyen beş köylünün açlık nedeniyle zayıf düştüğü kaydedildi.

Kaplanların en küçük cinsini oluşturan ve nesli tükenmek üzere olan hayvanlar listesinde yer alan Sumatra kaplanları, sadece Endonezya'ya bağlı bu adada bulunuyor.

Orman tahribatı ve avlanma nedeniyle bu kaplanların sayısının 350'ye kadar düştüğü bildiriliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler