HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'ABD Avrupa'da nükleer gücünü artırıyor' iddiasına Rusya'dan tehditli yanıt

Alman televizyon kanalı ZDF'nin yayınladığı “ABD Almanya’ya B61 tipi yeni nükleer bombalar taşımaya başlayacak” haberine Moskova’dan tepki geldi.

'ABD Avrupa'da nükleer gücünü artırıyor' iddiasına Rusya'dan tehditli yanıt

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, böyle bir girişimin karşılık bulacağı uyarısında bulundu.

Peskov düzenlediği basın toplantısında "Elbette bu, Avrupa kıtasına doğru atılmış, tanisyonu yükseltecek sonuçları olacak büyük bir adım olur” dedi.

'Dengeleri bozabilir'

Peskov, "Maalesef bu planın gerçekleşmesi -ki kararlı olarak bunu gerçekleştirmeye yöneliyorlar- Avrupa'daki stratejik dengeyi bozacak bir ihlal yaratabilir. Bu durum, hiç kuşkusuz Rusya'nın karşı adımlar atmasını ve karşı önlemler almasını gerektirir” diye konuştu.

Devlet kontrolündeki TV kanalı Russian Today, Almanya'nın batısındaki Rhineland-Palatinate'de bulunan ABD üssünün 2007'den bu yana nükleer silahların bulunduğu tek üs olduğunu iddia etti.

Rusya'nın nükleer kapasitesi

Putin Haziran ayında yaptığı açıklamalarda 40'tan fazla yeni ve son teknoloji nükleer başlıklı balistik füzenin ordu envanterine ekleneceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı, yeni füzelerin 'en gelişmiş füze kalkanı sistemlerini dahi aşabilecek teknik donanıma sahip olacağını' söylemişti.

Kremlin'in o adımına Washington'dan tepki gelmiş ve Savunma Bakanı yardımcısı Robert Work, "Kimsenin nükleer güç konusunda avantaj elde etmesine göz yummayız. Rusya ateşle oynuyor" demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler