HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD, Suriye'de savaşın eşiğine geldiği Rusya'ya yeni yaptırımlar getireceğini açıkladı. Daha önceki siyasi ve ekonomik yaptırımlara Rusya sert karşılık vermiş, iki ülke soğuk savaştan sonraki en sert gerilimleri yaşamıştı.

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, bugün basına yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye’ye düzenlediği operasyon hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Donald Trump’ın operasyon sonrası "Görev başarı ile tamamlandı” sözleri hakkında Haley, bu terimin hem siyasi hem de askeri olarak karşılığı olduğunu belirtti. Trump’ın askeri anlamdaki karşılığı kullandığını söyleyen Haley, bu terimin askeri literatürde “belirli olan bir görevi” tamamlamak olduğunu ifade etti.

"Suriye’de yapacaklarımız henüz bitmedi" diyen Haley, Esad rejiminin tekrar kimyasal silah kullanması halinde ABD’nin harekete geçmek için hazır olduğunu söyledi.

Trump ve ABD Savunma Bakanlığından operasyonun devamlılığı hakkında gelen iki farklı açıklamayı netleştiren Haley, ABD’nin tavrını tamamen Esad rejiminin hamlelerine göre belirleyeceğini söyledi.

HALLEY: YENİ YAPTIRIMLAR GELİYOR

ABD'nin BM temsilcisi Nikki Haley, hedefler tamamlanana kadar Suriye'den çekilmeyeceklerini söyledi. Haley, ABD'nin hedeflerini ise DEAŞ'ı mağlubiyete uğratmak, kimyasal silahların kullanılmamasını garantiye almak ve İran'ın neler yaptığını takip etmek olarak açıkladı.

Halley, bu amaçla yeni bir yaptırım paketi açıklayacaklarını belirterek "Rusya'ya yeni yaptırımlarım gerekçesi Suriye'ye destek vermesi" dedi.

RUSYA, TRİLYONLARCA DOLAR ZARAR ETTİ

ABD'nin Rusya'ya Kırım'ın işgalinden sonra uygulamaya başladığı yaptırımlar çerçevesinde bugüne kadar toplamda 439 kurum ve 206 kişi listeye alındı. Ülke ekonomisi, düşen petrol gelirleri ve rubledeki değer kaybıyla çökerken, GSYH 2015 yılında 1,366 trilyon ve 2016 yılında 1,283 trilyon dolara geriledi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler