HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD ile İsrail arasında "Mesih" gerginliği

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon’un bir İsrail gazetesinde John Kerry’ye yönelik sarf ettiği sözlere ABD yönetimi tepki gösterdi.

ABD ile İsrail arasında "Mesih" gerginliği

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinde çıkan habere göre Moşe Yalon, John Kerry’nin Ortadoğu’daki barış görüşmeleri konusunda sarf ettiği sözlerini uygunsuz ve çılgınca bulduğunu belirtti. Daha önce de barış görüşmeleri için bir dizi öneriler sunan John Kerry’nin açıklamaları sonrası Yalon, Kerry’yi saplantılı, Mesihvari ve değersiz bulduğunu belirterek Kerry’nin planını reddettiğini açıkladı. Haberde ayrıca Yalon’un, “Bizi kurtarabilecek tek şey John Kerry’nin Nobel Ödülü’nü kazanması ve bizi rahat bırakmasıdır” sözlerine yer verildi.

ABD’DEN SERT YANIT VE JET ÖZÜR

Olay sonrası ABD’li makamlar Yalon’un açıklamalarını kınayarak bu sözleri ‘saldırgan ve yakışıksız’ bulduklarını açıkladı. Daha sonra İsrail Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Kerry’nin barış görüşmelerindeki çabasının takdirle karşılandığına dair ikinci bir bildiri yayınlandı. Açıklamada, “Savunma Bakanı’nın Dışişleri Bakanı’nı suçlama gibi bir amacı yoktu. Eğer Dışişleri Bakanı yapılan açıklama sonrası kırıldıysa Savunma Bakanımız kendisinden özür diliyor” denildi.

Eski bir ordu komutanı olan ve Netanyahu’nun yakın bir müttefiki olan Yalon geçtiğimiz yıl göreve gelmişti.(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler