HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD ve Rusya, kozlarını masada paylaştı!

BM Güvenlik Konseyi, Rusya’nın çağrısı üzerine ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye düzenlediği saldırı hakkında acil olarak toplandı.

ABD ve Rusya, kozlarını masada paylaştı!

ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye düzenledikleri saldırı ile alakalı, Rusya’nın acil toplanma çağrısı üzerine Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi bir araya geldi. Toplantıda söz alan BM Genel Sekreteri Antnio Guterres, BM Güvenlik Konseyi üye ülkelerin önceliğini, uluslararası güvenlik ve barışa vermesi gerektiğini söyledi. Guterres, ayrıca tüm ülkelere, kimyasal silah ve türevleri hakkında uluslararası yasalara bağlı kalınması gerektiğini hatırlattı. Dün söylediklerini tekrar eden BM Genel Sekreteri, Suriye’de çok çeşitli orduların, bir dizi silahlı grubun bulunduğunu ve bölgede tırmanışa geçen gerginliğin son bulması gerektiğini ifade etti.

ABD’nin kimyasal silah iddialarını yalanlayan BM Rusya Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede hiçbir kimyasal silah izine rastlamadığını ifade ederek, ABD, İngiltere ve Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi’nin endişelerini hiçe saydığını söyledi.

NİKKİ HALEY, RUSYA'YA YANIT VERDİ

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley toplantıda yaptığı konuşmada, "Birleşik Krallık, Fransa ve ABD intikam almak, cezalandırmak ya da güç göstermek için değil, Suriye rejimini insanlığa karşı işlediği vahşetten sorumlu tutmak ve kimyasal silahların bir daha kullanımını engellemek için harekete geçti.'' dedi.

Diplomasiye defalarca şans verdiklerini ancak Rusya'nın BMGK'de kimyasal silah kullanımını konusunda 6 kez veto hakkını kullandığını belirten Haley, şöyle konuştu:

'TRUMP'LA KONUŞTUM...'

''Suriye stratejimiz değişmedi. Ancak Suriye rejimi kimyasal silah kullanmaya devam ederek bizi harekete geçmeye zorladı. ABD Başkanı Trump ile bu sabah konuştum ve Suriye rejimi bu zehirli gazı tekrar kullanırsa ABD'nin hedefe kilitli ve yüklü olduğunu söyledi. Başkanımız kırmızı çizgisi aşıldığında bunu uygular.''

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler