HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman politikacıya bıçaklı saldırı

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Reker, bıçaklı saldırıda ağır yaralandı.

Almanya'nın Köln kentinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Henriette Reker bıçaklı saldırıya uğradı. Boynundan aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Henriette Reker, Üniversite Kliniğinde tedavi altına alındı.

CDU ve Yeşiller başta olmak üzere çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşunun çatı adayı Reker, yarın yapılacak seçimler öncesinde Braunsfeld semtinde son seçim çalışmasını yürütüyordu. Henriette Reker ekibiyle birlikte çalışma yaptığı sırada saat 09.04'de, 44 yaşında olduğu öğrenilen bıçaklı bir kişi gruba saldırdı. Saldırıda Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Henriette Reker'in dışında biri ağır 4 kişi daha yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırgan saldırıdan önce, “Mesih'i kurtaracağım. Burada olan her şey yanlış. Sizi böyle insanlardan kurtaracağım” diye bağırdı.

Saldırgan olaydan sonra direnmeden polise teslim oldu. Köln polisinin saldırıyla ilgili soruşturması çok yönlü sürüyor. Henriette Reker'in yarınki seçimde en büyük rakibi olan SPD'li Jochen Ott, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, seçim çalışmasını sonlandırdığını açıkladı.

Köln Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Henriette Reker, adaylığını açıkladıktan sonra Yeşiller Partisi Milletvekili Arif Ünal ile birlikte Türk basın mensuplarıyla bir araya gelmiş, sorularımızı yanıtlamıştı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler