HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya hükümeti 5 aylık Türk bebeğe el koydu

Velbert kentinde yaşayan İsmail ve Müberra Oral çiftinin 5 aylık bebeği Muhammed, şiddet gördüğü iddia edilerek ailesinden alınıp koruyucu aileye verildi.

Almanya hükümeti 5 aylık Türk bebeğe el koydu

Almanya 'nın Velbert kentinde yaşayan İsmail ve Müberra Oral çiftinin 5 aylık bebeği Muhammed'in, rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede doktorların şiddet gördüğünü iddia etmesi üzerine ailesinden alınıp, koruyucu aileye verildiği bildirildi. Olaya isyan eden baba "Gençlik dairesi bizimle dalga geçti, evladımızı gasbetti etti" dedi.

Baba İsmail Oral, kendisinin umrede olduğu 17 Nisan'da 5 aylık oğlu Muhammed'in rahatsızlanması üzerine eşi Müberra Oral'ın eve ambulans çağırdığını söyledi. Ambulans gelince görevli iki kişiyle eşinin hastaneye gittiğini ifade eden Oral, hastanede ilk kontroller yapıldıktan sonra o gün oğluna başka bir müdahalede bulunulmadığını belirtti.

Doktorların eşine, " Çocuk hastanede kalsın, 5 gün sonra beyin MR'ı çekeceğiz" dediğini aktaran Oral, Muhammed'in üç hafta hastanede kaldığını ve bu süre içerisinde doktorların Muhammed'le ilgilenmediğini ve gerekli tetkikleri yapmadıklarını iddia etti.

Muhammed'in hastanede kaldığı süre içerisinde üç kez havale geçirdiğini söyleyen Oral, şöyle devam etti:

"Günlerce çocuğumun hastanede MR'ı, EKG'si çekilmiyor ve hiçbir şey yapılmıyor. 'Üç hafta sonra çocuğun kalbine ve bağırsaklarına ultrasonla bakacağız' diyorlar. 'Bakmışken böbreklerine de bakayım, sonra kafasına da bakalım' diyor doktorlar. Sonra nöroloji bölümüne bakan doktoru çağrılıyor. O da MR çekilmesi gerektiğini, kafatasının içinde kanama izi göründüğünü söylüyor. Sonra, durduk yere, 'Bu kanama siz şiddet uyguladığınız için oluştu' diyor doktor. Hastane daha sonra gençlik dairesini çağırıyor. Görevliler 5 Mayıs'ta hastaneye geliyor ve çocuğa alıyor. Üç hafta önce oğlum hastaneye ilk götürüldüğünde kanama izine rastlanmamıştı. Daha sonra böyle bir şey ortaya çıktı. "

"BİZE SUÇLUYMUŞUZ GİBİ DAVRANDILAR"

Gençlik dairesi görevlilerinin çocuğunu kendilerden koparmaya çalıştığını ifade eden Oral, "5 aylık bir çocuğa biz nasıl şiddet uygulayabiliriz. Bu söylemleri bile kabul etmiyorum, hakaret sayı" diye konuştu. Hastanedeki doktorların kendilerini oyuna getirdiğini savunan Oral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ne hastaneye ne de gençlik dairesine güveniyorum. Gençlik dairesi bize suçlu muamelesi yaptı. 22 Mayıs'ta oğlum gençlik dairesi tarafından koruyucu aileye verildi. Gençlik dairesi bizimle dalga geçti, evladımızı gasp etti. Sonra hastane de bize haksızlık yaparak oyun oynadı. Bize suçluymuşuz gibi davrandılar."

Evladına kavuşabilmek için mahkemeye başvurduklarını anlatan Oral, Türk makamlarının da kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

Eşi Müberra Oral'ın çok kötü günler geçirdiğini söyleyen İsmail Oral, kendilerini zorlayarak metanetli olmaya çalıştıklarını belirterek, "Güçlü durmamız gerekiyor. Yoksa bu sefer 'bunların psikolojileri bozuk' diye iftira atabilirler. Zaten gençlik dairesi bir bahane arıyor" ifadesini kullandı.

31 MAYIS'TA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENECEK

Oğlunun gençlik dairesince alınmasını protesto etmek amacıyla 31 Mayıs'ta saat 12.00'da Velbert'te bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyleyen Oral, bu yürüyüşle yetkililere seslerini duyurmak için katılımın yüksek olması gerektiğini, bunun için de destek beklediklerini vurguladı.

GENÇLİK DAİRELERİ ÜSLUBUNU DEĞİŞTİRMELİ

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay da "Hastane ve gençlik dairesinin suçlayıcı tutumu, raporlarda yapılan değişiklikler ve üslupları hiç hoş değil. Bu olayı protesto etmek için yürüyüş yapacağız ve mahkemede de hukuki haklarımızı arayacağız. Gençlik dairesinin tavrı provoke edici" dedi.

"Gençlik dairesinin aileyi suçluymuş gibi göstermeye hakkı yok. Bu hakkı nereden alıyorlar" diyen Altay, "Biz bunun için yürüyüş yapıyoruz. Çocuğa şiddet uygulanmadığı konusunda elimiz zaten güçlü, gereken savunmayı da yapacağız" ifadesini kullandı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler