HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya Türkiye’den gelen silah taleplerini askıya aldı

Ankara-Berlin hattında gerilim sürerken, Almanya’dan kritik bir hamle geldi. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, bir panelde yaptığı konuşmada Berlin Yönetimi’nin yaşanan insan hakları ihlâlleri nedeniyle Türkiye’den gelen tüm önemli silah ihracat taleplerini askıya aldığını duyurdu. Geçtiğimiz hafta da ABD Senatosu Tahsisat Komisyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına silah satışının yasaklanmasını öngören tasarıyı onaylamıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ülkesinin Türkiye’ye yönelik tüm silah ihracatını askıya aldığını açıkladı.

Reuters’ın haberine göre; Gabriel’in bu açıklaması iki Alman çiftin Türkiye’de siyasi gerekçelerle gözaltına alındığına yönelik iddiaların hemen ardından geldi.

Gabriel, ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın düzenlediği panelde yaptığı konuşmada yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bizden istediği tüm önemli silah taleplerini askıya aldık, bunlar az sayıda değil” ifadelerini kullandı.

Gabriel, NATO müttefikinin istemesi durumunda silah göndermekle yükümlü olduklarını ancak bunun şu anda imkansız olduğunu ve neredeyse bütün silah ihracatının dondurulduğunu belirtti.

Gabriel bu duruma birkaç istisnanın olduğunu kaydetti. Alman dışişleri bakanı, ülkesinin kararının uluslararası anlaşmalara bağlı olduğunu ve askeri araç sevkiyatının silah ambargosundan etkilenmeyeceğini söyledi.

Geçen günlerde de ABD Senatosu Tahsisat Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarına silah satışının yasaklanmasını öngören tasarıyı onaylamıştı.


En Çok Aranan Haberler