HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya’da mültecilerin sayısı 629 bine çıktı

Almanya'da yaşayan mültecilerin sayısı 2014 yılında geçen yıla göre 130 bin artarak 629 bine çıktı.

Almanya’da mültecilerin sayısı 629 bine çıktı

Mültecilerin 338 bininin iltica başvuruları kabul edilirken, bu sayısının da bir yıl öncesine oranla 44 bin artış gösterdiği belirtildi. Kölner-Stadt-Anzeiger gazetesinin haberine göre, rakamlar Federal Meclis’teki Sol Parti’nin bir soru önergesi üzerine Federal Hükümet tarafından açıklandı. Raporda, iltica başvurusu henüz sonuçlanmayan veya başvurusu ret edildiği halde herhangi bir insani nedenle sınır dışı edilmeyen 291 bin kişi bulunduğu yer aldı.Bu sayının da geçen yıl oranla 86 bin artış gösterdiğine dikkati çekildi.

TOPLAM NÜFUSUN YÜZDE BİRİ BİLE DEĞİL

Sol Parti İçişleri Uzmanı Ulla Jelpke, bu rakamların toplam nüfusun yüzde biri bile etmediğine dikkati çekerek “17 yıl önce bir milyonun üzerinde ilticacı vardı. Federal Almanya için bu insanların yük olması söz konusu olamaz” dedi. Jelpke, 2013’de 94 bin 500 olan hakkında sınırdışı kararı verilmiş insan sayısının 2014’de 113 bine çıktığını belirterek "Bu insanların çoğu eski Yugoslavya’dan, Irak’tan ve Rusya’dan. Bu sayı o kadar yüksek ki korkunç bir durum” dedi.

SADECE 68 BİN ÇALIŞMA İZNİ

Öte yandan raporda, geçen yıl AB dışından gelen yabancılardan 68 bini kişinin çalışma izni alabildiği yer aldı. Rapora göre, 12 bin 700 Hintli, 6 bin 280 Çinli ve 4 bin 942 Amerikalı çalışma izni alabildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler