HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da Türk annenin feryadı: Kızımı verin

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde oturan Aysel Becker, 15 yıl önce doğum sonrası girdiği depresyondan kurtuluncaya kadar kızını Alman bakıcı aileye verdikten sonra alamadı.

Almanya'da Türk annenin feryadı: Kızımı verin

Kendisine "Rahatsızlığın geçene kadar yardım edeceğiz" denilerek çocuğunun alındığını belirten Becker, kızını geri alamadığını söyledi. Aysel Becker, Düsseldorf'daki Eyalet Parlamentosu önünde çadır kuran Umut Yıldızı Derneği'nden yardım istedi. Aysel Becker başından geçenleri şöyle anlattı:

"Kızımı doğurduktan sonra doğum depresyonuna yakalandım. Bu depresyondan kurtulmam uzun zaman aldı. Değişik hastanelerde ilaç ve terapi şeklinde çeşitli tedaviler gördüm. Eşim ile birimizin çalışması gerekiyordu ve kızımızı bırakabileceğimiz hiç kimsemiz yoktu. Bir Alman aile bulduk ve ben iyileşip ayaklarımın üzerinde duruncaya kadar yardım edeceklerini söyledi. Bu, 'Bakıcı aile' olarak uygun olmadıkları halde biz istediğimiz için oldu. Kızıma bakabilecek hale gelip kızımı istediğimde ise sözlerinde durmadılar ve kızımı vermediler."

"KIZIM KATOLİK OLDU"

Alman ailenin çocuklarını Katolik olarak yetiştirildiğini belirten Aysel Becker sözlerine şöyle devam etti:

"Kızım Katolik oldu ve sürekli Katolik kilisesine gidiyor. Kızımın olduğu bölgede Türkler ve Müslümanlar yok. Türkler'den ve Müslümanlar'dan, özellikle de benden nefret ediyor. Ona anlattıklarına göre güya ben erkek çocuk istemişim, kız çocuğum olunca akli dengemi kaybedip öyle hastalanmışım. Onu resmen çöpe atmışım ve onlar sahip çıkmış. Bunları kızıma böyle anlattıkları için çocuğum benden nefret ediyor. Psikolojisinin düzgün olduğunu zannetmiyorum karnesinden gördüğümüz spor ve müzik gibi çok basit derslerden bile çok düşük notlar alıyor."

KOKUSU BURNUMDA TÜTÜYOR

Alman asıllı eşinin sonradan İslamiyeti seçtiğini ve bu duruma onun da çok üzüldüğünü belirten Becker, şöyle devam etti:

"Doğacak çocuğumuzun kız olacağını aylar öncesinden biliyorduk, bundan dolayı çok memnunduk. Kızımı çok özlüyorum, kokusu hala burnumda tütüyor. En son gördüğüm halini hatırlıyorum ve fotoğraflarına bakıyorum. Doktorun tavsiyesiyle odasını topladık ve yok ettik. Günümüzde gençlik daireleri sudan bahanelerle çocukları ailelerinden alıyor. içbir suçumuzu bulamadılar ve buna rağmen çocuğumuzu geri vermiyorlar."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler