HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anneden Trump'a o... yanıtı

Donald Trump, ırkçılığı ve kendisini protesto amaçlı milli marş sırasında diz çöken ABD'li sporcuların yöneticilerine ‘Bu o... çocuklarını kovun’ diye seslendi. Oyunculardan Colin Kaepernick'in annesi Twitter hesabı üzerinden Trump'a cevap verdi.

Anneden Trump'a o... yanıtı

ABD Başkanı Donald Trump’ın sporcuları hedef alan açıklamalarına karşı protestolar ülkedeki üç önemli spor ligine yayıldı.

BBC’nin haberine göre, Trump, Cuma günü Alabama’da taraftarlarına seslendiği mitingde, “Siz de futbol takımı sahiplerinin, bayrağa saygısızlık yapan oyunculara, ‘O o….. çocuğunu sahadan atın hemen… Kovuldu’ demesini duymak istemez misiniz?” şeklinde seslendi. Bunun üzerine Colin Kaepernick’ın annesi, Twitter hesabı üzerinden Trump’ın bu çıkışına yanıt vererek, “Bu beni sanırım gururlu bir o….. yapıyor” dedi.

Hızını alamayan Donald Trump, Amerikan Futbol Ligi (NFL) organizatörlerinin, milli marş sırasında protestoda bulunan oyuncuları kovması gerektiğini söylemesinin üzerine, Pazar günü yaptığı açıklamada şu sözlerle NFL’i boykot çağrısı yaptı:

“Eğer NFL hayranları, oyuncular ülkeye ve bayrağı saygısızlık etmeyi bırakana kadar maçlara gitmeyi bırakırsa, değişimin hızlandığını görecekler. Ya kovun ya da uzaklaştırın!”

Bu açıklamalara aynı saatlerde İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan NFL maçında ise daha geniş kapsamlı bir protesto düzenlendi. Wembley’de oynanan karşılaşma öncesi, Amerikan milli marşı sırasında oyuncuların büyük kısmı diz çökerek protesto etti. Diz çökme protestosu ünlü Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick tarafından 2016 yılında ırk kökenli olayları protesto etmek amacıyla yapılmıştı.

‘BU OYUNCULARI KOVUN!’

Donald Trump’ın “bu oyuncuları kovun” diyerek çağrı yaptığı NFL takımlarından Jacksonville Jaguars’ın sahibi Shahid Khan da Londra’daki karşılaşmada oyuncular ile birlikte protestoya katıldı.

STEVIE WONDER’DAN DESTEK

ABD’li ünlü sanatçı Stevie Wonder da, New York Central Park’ta verdiği konser sırasında diz çökenlere destek vermek için şarkılarını bir süre dizlerinin üzerine çökerek şarkı söyledi. Sosyal medyada da #taketheknee diye açılan başlık ile Amerikalılar protesto için diz çökmeye çağrıldı.


En Çok Aranan Haberler