HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atina'da terör alarmı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da geçen hafta Almanya Büyükelçiliği konutuna yapılan saldırıyı şu ana kadar kimsenin üstlenmemesi yetkilileri tedirgin etti.

Atina - Yunan medyasında yer alan haberlerde, antiterör birimlerinin, saldırıyı kimsenin üstlenmemesi üzerine yeni bir saldırı daha düzenlenebileceği değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın, yeni bir harekat kararıyla, büyükelçilikler, diplomatların evleri ve bakanlıklar gibi olası hedefleri koruma altına almak için güvenlik önlemlerini artıracağı, bu çerçevede Yunan polisinin Atina sokaklarında rutin kontrolleri sıklaştıracağı ve sürekli devriye gezeceği bildirildi.

Başkent Atina'da geçen hafta, Almanya Büyükelçisi Wolfgang Dold'un konutuna Kalaşnikoflu saldırı düzenlenmiş, saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Almanya büyükelçilik rezidansı, 1999 yılında da bir saldırıya hedef olmuş, "17 Kasım" adlı örgütün üstlendiği saldırıda binaya roket atılmıştı.

Yunan polisinden üst düzey bir yetkili ise konuyla ilgili "Eleftheros Tipos" gazetesine verdiği demeçte, "Bu yeni silahlı oluşum, siyasetçileri, diplomatları ve polisleri hedef alarak, kendilerini 17 Kasım Örgütü'nün devamı olarak göstermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

- 17 Kasım Terör Örgütü üyesi firar etti

Bu arada, 17 Kasım Terör Örgütü üyesi Hristodulos Ksiros'un, Noel bayramı dolayısıyla aldığı izin sonrası tutuklu bulunduğu hapishaneye dönmediği bildirildi.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, Koridalos Hapishanesi'nde tutuklu bulunan terör örgütü üyesi Ksiros'un, Noel tatili nedeniyle aldığı özel izin sırasında bildirdiği adrese en yakın polis karakoluna her gün gitmesi gerektiği ancak dünkü yoklamaya gitmediği belirtildi.

Yunan polis birimlerinin, Ksiros'un tutuklu izin şartlarının ihlali suçundan yakalanması için geniş çaplı operasyon düzenlediği kaydedildi.

Firari Ksiros'un erkek kardeşi Savvas Ksiros'un ise ciddi sağlık nedenleriyle bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında Larissa Üniversitesi Hastahanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Hristodulos ve Savvas Ksiros, Atina Pire'deki Koridalos Hapishanesi'nde tutuklu bulunuyordu.

17 Kasım Terör Örgütü, 1991-1994 yıllarında düzenledikleri saldırılarda, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar Çetin Görgü, Ömer Haluk Sipahioğlu'nu öldürmüş, Büyükelçilik Müsteşarı Deniz Bölükbaşı, İdari Ateşe Nilgün Keçeci ve şoför Adil Yıldırım'ı yaralamıştı.

Hristodulos Ksiros 6 defa müebbet ,Savvas Ksiros ise örgütün baştetikçisi olarak 5 defa meübbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler