HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlığa intihar saldırısı: 9 ölü, 13 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Savunma Bakanlığı'nın giriş kapısında düzenlenen intihar eyleminde 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel Kabil'de bulunduğu sırada gerçekleştirilen saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Savunma Bakanlığı sözcülerinden General Zahir yaptığı açıklamada, "Afgan halkının düşmanları tarafından gerçekleştirilen saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı. Yaralı ve ölülerin çoğunluğu sivillerden oluşuyor. İntihar eylemcisi buraya bisikletle gelip üzerindeki bombaları patlatmış" dedi.

Görgü tanıklarından Vezir Abdullah isimli genç, "Dayım burada taksi şoförü olarak çalışıyor. Ben karşı taraftaydım. Patlama gibi bir ses duydum, sonra silah sesleri geldi, çatışma çıktı zannettim. Baktık patlama olmuş. Olay yerine geldiğimizde etrafta cesetler ve yaralılar vardı" diye konuştu.

Savunma Bakanlığı, Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü ISAF'ın genel merkezine çok yakın bir mesafede, ABD Büyükelçiliği'ne de 1,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Patlamanın ardından bölge güvenlik çemberine alındı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler