HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belçikalılardan operasyona kedili yanıt

Brüksel'de Pazar gecesi yürütülen operasyonlarda polisin halka bilgi paylaşılmaması uyarısında bulunması üzerine sosyal medya kullanıcıları hesaplarından kedi videoları ve fotoğrafları paylaştı.

Brüksel'de Pazar gecesi düzenlenen operasyonlarda, yetkililerin halka "Görevlilerin faaliyetleri hakkında bilgi paylaşmayın" çağrısı yapması üzerine sosyal medya kullanıcıları sızan bilgileri bastırmak için kedi videoları ve fotoğrafları paylaşmaya başladı.

@Gilles_PPDE adlı Twitter kullanıcısı "Siz, dışarıdakiler, biz terörle burada böyle mücadele ederiz. Hiç şansları yok, bizim kediciklerimiz var" mesajı paylaştı.

Brüksel, Paris saldırılarıyla ilgili aranan şüpheli Salah Abdeslam'ın bulunması için yürütülen operasyon kapsamında Cumartesi gününden bu yana alarmda.

Bugün de tüm okulların, üniversitelerin, metro istasyonlarının kapalı olduğu şehirde 'terör alarmı seviyesi' en üst düzeye çıkarıldı.

TIKLAYIN: BELÇİKA'DA ABDESLAM ARANIYOR

Düzenlenen baskınlarla ilgili bilgiler de Twitter'da İngilizce #BrusselsLockDown (Brüksel tecridi) hashtag'iyle paylaşıldı.

Fakat Pazar gecesi Belçika polisinin Twitter hesabından operasyonlarla ilgili sosyal medyada bilgi paylaşılmaması yönündeki uyarısının ardından sosyal medya kullanıcıları bu sefer kedi fotoğrafları paylaştı.

Bir kullanıcı da şunu yazdı: "SON DAKİKA: Belçika Polisi, terör operasyonlarında saatte 200 mil hız yapan bu yeni uçan kedileri kullanıyor."

"Arkadaşlarım, #rahatlayın"

"Onu köşeye sıkıştırdılar"

Fotoğrafın altında "12. gün ve beni hala Husky sanıyorlar" yazıyor. Twitter kullanıcısı da "Saklanmaya devam edemezsin" diyor.

"İçeride kalın, dediler."

"Artık dışarı çıkabilir miyiz, güvenli mi?"

Belçika Kriz Merkezi daha sonra Twitter hesabından medyaya ve vatandaşlara operasyonlar konusunda sessiz kaldıkları için teşekkür etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler