HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boko Haram IŞİD'in Batı Afrika kolu mu?

Nijerya'da faaliyet gösteren örgütten oldukları sanılan militanların, kendilerini "İslam Devleti'nin Batı Afrika Eyaleti" olarak tanıttıkları yeni görüntüler ortaya çıktı.

Boko Haram IŞİD'in Batı Afrika kolu mu?

Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram örgütünden oldukları sanılan militanların, kendilerini "İslam Devleti'nin Batı Afrika Eyaleti" olarak tanıttıkları yeni görüntüler ortaya çıktı.

Militanların daha sonra savaşırken ölmesini gösteren görüntülerin doğruluğunu bağımsız kaynaklardan doğrulamak mümkün olmadı.

BBC Lagos muhabiri Tomi Oladipo, son resimlerde genç erkeklerin yüzlerinin maskesiz halde ve açık şekilde görüldüğünü, oysa Boko Haram üyelerinin genellikle yüzlerini gizlediklerini belirtiyor.

Oladipo, Boko Haram'ın IŞİD'in etkisiyle sosyal medyayı ve video çekimlerini giderek artan düzeyde ve ileri kalitede üretilmiş olarak kullandığını kaydediyor. Son resimler IŞİD ile ilişkili sosyal medya hesaplarında yer aldı ve ölen militanlardan "şehit" diye söz edildi.

Bu arada Nijerya ordusu, daha önce Boko Haram'ın kontrolünde olan kentleri geri alma konusunda önemli ilerlemeler kaydediyor. Nijeryalı militanların dışarıdan aldıkları destekle taktiklerini değiştirebilecekleri ve ülkedeki çatışmaların yeni bir boyutlara ulaşabileceği kaydediliyor.

Bu arada Boko Haram'ın kuzeydoğu Nijerya'da ve Kamerun'da saldırılarına yeniden başladığı bildiriliyor. Boko Haram Mart ayında IŞİD'e bağlı olduğunu açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler