HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu: Astana görüşmelerine ABD'yi davet edeceğiz

ABD'nin Astana'da gerçekleştirilecek Suriye zirvesine katılıp katılmayacağına yönelik gün boyunca gelen çelişkili haberlerin ardından, Dışişleri bakanı Çavuşoğlu son noktayı koydu: ABD davet edilecek!

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner günlük basın toplantısında, 23 Ocak’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak Suriye toplantısına dair, “Orada rolümüz olacak mı bilmiyorum biz resmi bir davet almadık” diye konuşmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ABD'nin Astana zirvesine davet edileceğini, YPG'nin davet edilmesinin ise söz konusu olmadığını duyurdu.

"ABD O ZAMAN DEAŞ'I DA DAVET ETSİN"

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'in, PYD'nin de Suriye'ye ilişkin barış görüşmelerinde sürece dahil edilmesi yönündeki sözlerine karşılık, "ABD, o zaman DEAŞ'ı da davet etsin" dedi.

"BİZ BU DÜZENLEMELERİ DÜZENLEYEN TARAF DEĞİLİZ"

Toner, "Bu görüşmeler hakkında size bir şey söylediler mi?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Bakanımız, kendisinin de ifade ettiği gibi hem Rus hem de Türk mevkidaşıyla irtibat halinde Suriye'deki durumu görüşüyor. Bu yüzden de elbette kendisi bu görüşmelerde süreci hızlandırabilir. Fakat biz bu görüşmeleri düzenleyen değiliz."

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ORTAK"

ABD’nin YPG'ye destek verdiğine yönelik Türkiye'nin eleştirileri sorulunca Toner, "Türkiye önemli bir ortak ve Türkiye ile ortaklığımızı ciddiye alıyoruz. Bunun üzerine çalışıyoruz” diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler