HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransız televizyonuna konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan France 24 kanalına röportaj verdi. Erdoğan röportajda, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili önemli detayları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24 kanalına verdiği röportajda 'istihbarat zaafı' iddialarıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevinin başında" dedi. Erdoğan, "Darbe gecesi Hulusi Akar'ı rehin alanlardan biri ona "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım" demiş, bunu da ilk kez açıklıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan France 24 kanalına bir röportaj verdi. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında istihbarat zaafı yaşanıp yaşanmadığına dair sorulan soruya istihbaratta belli eksiklikler olduğunu ancak Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevlerinin başında olduğunu aktardı.

'DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ'

Fransa'da, ABD'de Belçika'da yaşanan saldırılarında da istihbarat zaafı yaşandığını anlatan Erdoğan, "Bizde bir söz vardır dereyi geçerken at değiştirilmez, şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.

Belçika'da gerçekleşen havalimanı saldırısından önce Türkiye'nin Belçika'ya istihbarat verdiğini, şüphelilerin listesini paylaştığını anlatan Erdoğan "Bizi dinlemediler ve bu saldırı gerçekleşti" dedi.

İLK KEZ AÇIKLANAN DETAY

Darbe gecesini anlatan Erdoğan, "Darbe gecesi Hulusi Akar'ı rehin alanlardan biri ona "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım" demiş, bunu da ilk kez açıklıyorum" dedi.

İdam konusunda sorulan bir soru karşısında "Dünyanın pek çok ülkesinde idam bugünuygulanan bir yöntem. Millet bunu istedikten sonra bizim için her şey değişir" dedi.

Erdoğan AB - Türkiye ilişkileri hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Biz 53 yılıdr AB kapısında bekliyoruz. Bu süreçte AB'ye kabul edilmiş pek çok ülke oldu. Bunlar AB müttebasatına uygun ülkeler mi? Biz onların hepsinden çok daha önde bir ülkeyiz. Biz AB'nin imkanlarından istifade edecek bir ülke değiliz. Fasıllardan itibaren mağdur olan hep Türkiye oldu. Biz her zaman her olaya olumlu yaklaştık. Şu anda Türkiye'de 3 milyon Suriyeli, Iraklı mülteci var. Hepsi kapılarını kapatırken biz kapılarımızı açtık. Bir nevi Avrupa'ya kalkan olduk. Ancak yine de sözlerini tutmuyorlar. Bizden bazı şeyleri isterken seviyeli olmaları gerekiyor. Demokrasi ve hukuka saygılı olmalılar. Bizimle görüşmeden bu açıklamaları yapmak onları açığa düşürür. Bizim arkadaşlarımız onları bilgilendirmeye açık."

Biz ABD'nin bizden istediği teröristleri kendilerinden herhangi bir belge istemeden teslim ediyoruz. Biz şimdi Gülen'i onlardan istiyoruz onlar hala belge vs istiyorlar. Belgeleri gönderdik, sonucunu bekliyoruz"

En Çok Aranan Haberler