HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Kadınerkek eşitliği fıtrata ters

Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı, fıtratları farklı olan kadınla erkeğin eşit tutulamayacağını söyledi. Erdoğan, "Kadınların ihtiyacı olan, eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir" dedi.

Erdoğan: Kadınerkek eşitliği fıtrata ters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fıtratları farklı olan kadın ile erkeğin eşit tutulamayacağını söyledi. Kadın kadına ve erkek erkeğe eşitliğin doğru olduğunu belirten Erdoğan, "Kadınların ihtiyacı olan, eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) düzenlediği I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı, "(Kadınla erkeğin) Tabiatları, bünyeleri farklıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İş hayatında hamile bir kadını erkek ile aynı şartlara tabi tutamazsınız. Bir anneyi, örneğin çocuğu emzirmek zorunda olan bir anneyi bu tür yükümlülükleri olmayan bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınları, erkeklerin yaptığı her işte çalıştıramazsınız, komünist rejimlerde geçmişte olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği, çalışsın. Olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer."

"Feministler anneliği kabul etmiyor"Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında sözü feministlere de getirerek "Onlar anneliği kabul etmiyor" dedi.

Erdoğan, "Bizim dinimiz kadına bir makam vermiş, annelik makamı. Anneye bir makam daha vermiş. Cenneti ayakları altına sermiş. Babanın değil annenin ayakları altına koymuş. Annenin ayağının altı öpülür. Ben anacığımın ayağının altını öperdim. Anam nazlanırdı, anacığım çekme ayağını derdim, çünkü burada cennetin kokusu var. Bazen ağlardı. Anne başka bir şey. Ve makamların o ulaşılamazdır. Ama bunu anlayanlar olur anlamayanlar olur. Bunu feministlere anlatamazsın mesela, onlar anneliği kabul etmiyor. Ama anlayanlar yeter bize diyoruz, onlarla yola devam ederiz" diye konuştu.

"İnançlı bir insan kadına şiddet uygulamaz"Erdoğan, kadın cinayetleri ve kadına şiddet konularına ise dini inançlar perspektifinden yaklaştı.

"Kadın cinayetleri oluyor değil mi? Gerçek olarak düşüneceğiz işi. İnançlı bir insan, böyle sapıklardan bahsetmiyorum. Gerçekten bu işin değerini bilenden bahsediyorum. Bir kadın cinayeti kadına şiddet böyle bir şeye girebilir mi? Mümkün mü? Giremez" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye? Çünkü bir Müslüman olarak konuşuyorum, dinimiz İslam. Biz bir barış dininin mensuplarıyız. Bunun mensupları olarak bizim dinimizde kadına bu şekilde bir zulmü asla yapamazsın. Şiddet uygulayamazsın. Hatta evlatları için kesin hüküm nedir? Yanınızda yaşlanırlarsa annenize babanıza öf bile demeyiniz diyor. Çekeceksin nazını. Ana bu. Ona öf bile dedirtmeyeceksin. Bizim değer ölçülerimiz bu kadar hassas."

"Kadınlar eşitliğe takılıyor"Cumhurbaşkanı Erdoğan kadınların hak mücadelesinin birçok gelişmiş ülkede belli kalıplara hapsolduğunu belirterek, "Kadınların hak mücadelesinin eşitlik kavramına takıldığını adalet duygusunu ıskaladığını gözlemliyoruz" dedi.

Erdoğan, siyasi hayatı boyunca kadınlarla ilgili olarak izlediği siyaseti de şu sözlerle açıkladı:

"1994 yılında belediye başkanlığı seçimlerine hazırlanırken, hanım kardeşlerimizi siyasete teşvik edici oldum. O seçimlerde beni de gerçekten hiç yalnız bırakmadılar. Kapı kapı dolaştılar. 13 yıllık genel başkanlık sürecinde, başbakanlık sürecinde kadınların siyasete girmesi siyaset yapması siyasi alanda da varlık göstermesi için mücadele verdim. Hanım kardeşlerimizle birlikte verdiğimiz mücadelenin Türkiye'yi 1994 yılına göre çok farklı bir yere taşıdığını bugün görüyorum. Anayasada değişiklik yaptık. Cumhuriyet tarihinde, bizim anayasada yapmış olduğumuz kadınlar lehine değişikliği hiçbir iktidar yapmamıştır. Bunu referanduma getirdik. Halkımız yüzde 58 destek verdi. Lehte yasal düzenlemeleri böylece çıkardık."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler