HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Rusya açıklaması: Üzgünüz, böyle olmasını istemezdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesiyle ilgili bugün yaptığı açıklamada, "Gerçekten üzgünüz" dedi. Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin tamir edilmesi için Paris'teki İklim Zirvesi'nin bir fırsat olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan Rusya açıklaması: Üzgünüz, böyle olmasını istemezdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye tarafından düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili olarak bugün Balıkesir'deki bir toplu açılış töreninde yaptığı açıklamada "Yaşanan hadiseden dolayı gerçekten üzgünüz" dedi. Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin tamir edilmesi için Paris'te düzenlenen İklim Zirvesi'nin de bir fırsat olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Biz böyle olmasını arzu etmezdik, istemezdik ama maalesef böyle bir şey oldu. Temenni ederim ki bundan sonra böyle bir şey olmaz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 'gerilimin, çatışmanın, husumetin ve acının tarafında yer almadığını' belirtip Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'ni Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tamiri için 'bir fırsat' olarak değerlendirdi.

TIKLAYIN: TÜRKİYE-RUSYA: 15 YILIN BİRİKİMİ 17 SANİYEDE YIKILDI MI?

TIKLAYIN: DAVUTOĞLU: RUSYA, IŞİD'E ODAKLANMALI

TIKLAYIN: 5 GRAFİKTE TÜRKİYE-RUSYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ

Erdoğan'ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

"Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, yıpratıcı bir hal alması belki de geleceğe yönelik üzücü sonuçlar doğurmasın istiyoruz. Bu noktada tarafların çok daha olumlu bir şekilde yaklaşım göstermesini özellikle istiyoruz. Rusya'ya diyoruz ki 'gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım."

"Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvezi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir."

"Rusya, Türkiye için önemli olduğu kadar, unutmayalım ki Türkiye de Rusya için o denli önemli bir ülkedir. Her iki ülkenin diğerini gözden çıkarma lüksü yoktur. Biz, bu konuda istekli ve ümitliyiz. Rus tarafının da en kısa sürede bu çizgide olmasını, bu çizgide buluşmasını ümit ediyorum."

Diğer yandan, Dışişleri Bakanlığı ise Rusya'ya ilişkin Türk vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu.

Bakanlığın açıklamasında 'vatandaşların aciliyet ve önem arz etmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğü' belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler