HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad'dan Menbiç açıklaması: Türk ve ABD askerine rıza yok, tek güç Rusya

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'nin Menbiç'teki askeri varlığına rıza göstermediklerini, Suriye'de IŞİD'le etkili mücadele eden tek gücün de Rusya olduğunu söyledi.

Esad'dan Menbiç açıklaması: Türk ve ABD askerine rıza yok, tek güç Rusya

Çin'in Phoenix TV kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'nin Menbiç'e konuşlandırdığı askerlerle ilgili "Suriye'nin daveti veya izni olmadan Suriye'ye giren her yabancı asker -ister Amerikan, ister Türk olsun- işgalcidir. ABD askeri varlığının mevcut duruma yardımcı olacağını da düşünmüyorum" dedi.

ESAD: YABANCI ASKERLER NE YAPACAK Kİ?

Şam'ın Menbiç'in kapılarını 'ABD'ye açıp açmadığı sorusuna yanıt veren Esad, "Hayır. Yabancı askerler ne yapacak ki? IŞİD'le mi savaşacaklar? Amerikalılar girdikleri hemen hemen her savaşı kaybetti. Irak'ya kaybettiler, sonunda çekilmek zorunda kaldılar. Somali'de de yenildiler. Vietnam ve Afganistan'ı saymıyorum bile. Sorun yaratmak ve yıkmakta çok iyiler ama iş çözüm bulmaya gelince o kadar da iyi olamıyorlar" diye eleştirdi.

ESAD'DAN 'TRUMP YÖNETİMİ İLE İŞBİRLİĞİ'NE YÖNELİK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Esad "Kağıt üzerinde, evet, Trump'la işbirliği olanağımız var. Ama pratikte hayır, yok. Çünkü Suriye ve ABD arasında resmi bir ilişki yok. IŞİD'e düzenledikleri operasyonlar bile, ki bunların sayısını sınırlı- Suriye ordusu ve hükümeti ile işbirliği olmadan yapıldı. Dolayısıyla kağıt üzerinde ortak hedeflerimiz var ama pratikte yok" ifadelerini kullandı.

İşte Esad'ın diğer açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

-İsviçre'nin Cenevre kentindeki görüşmelerden sonuç çıkmasını beklemiyorduk ama uzlaşı yolunda atılmış olumlu bir adım oldu.

-Suriye'de IŞİD'e karşı etkili mücadele veren tek ciddi güç Rusya.

-Suriye'nin gelecekteki siyasi sistemi Suriyelilere bağlı.

-Suriye ordusunun bir sonraki önceliği Rakka'nın özgürleştirilmesi. Rakka'ya çok yaklaştık. Askerlerimiz dün 4 yıl sonra ilk kez Fırat Nehri'ne ulaştı. Rakka, IŞİD'in kalesi. Dolayısıyla bizim de önceliğimiz. Ama bu, diğer kentlerin öncelikli olmadığı anlamına gelmiyor.

-Hep, bu yılın çatışmaların son yılı olmasını umduk. Ama sonuçta bu bir savaş ve neler olacağını tahmin edemezsiniz

-Çin, Suriye'nin çatışmalardan yıpranmış ekonomisinin her sektörünün eski haline döndürülmesinde rol oynayabilir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler