HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail'le resmi iletişimi kestik

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörler kalkana kadar İsrail'le tüm ilişkileri askıya aldıklarını" açıkladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail Mescid-i Aksa yasağını kaldırana kadar diplomatik tüm ilişkileri durduklarını açıkladı. Abbas, "El-Aksa Camii için verilen karar iptal edilene kadar İsrail tarafıyla olan bütün temasların her seviyede ertelendiğini ilan ediyorum" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan kritik açıklama: İsrail'le resmi iletişimi kestik

Filistin Devlet Başkanı Abbas İsrail ile resmi iletişimi kestiklerini bildirerek, durumun Harem-i Şerif'ten dedektörlerin kaldırılana kadar devam edeceğini ifade etti.

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli genç toprağa verildi

Doğu Kudüs'te İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli genç için cenaze töreni düzenlendi.

İsrail askerlerinin cuma namazından sonra Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto eden cemaate müdahalesinde yaralanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Halef Lafi'nin cenazesine yüzlerce Filistinli katıldı.

Cenaze töreni için Ebu Diys Mahallesi'nde toplanan Filistinliler, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Lafi'nin Ramallah'taki Filistin Sağlık Kompleksinden alınan naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Hayy el-Cedid bölgesindeki kabristanda toprağa verildi.

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerinde kılınan cuma namazından sonra cemaate müdahale ettiği olaylarda 3 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Kurtulmuş'tan açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, "İsrail hükümetinin bu uygulamaları, yüzyıllarca ezanların çan seslerine ve ağlama duvarındaki dualara karıştığı Kudüs'ün tarihine ihanettir." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerinde kılınan cuma namazından sonra İsrail güçlerinin, cemaate saldırısına tepki gösterdi.

Bağımsız Filistin devletinin başkenti Kudüs'te yaşanan katliam ve insanlık dışı saldırıların asla kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı abluka altına almak, ibadet özgürlüğünü kısıtlamak bir insanlık suçudur. Filistin topraklarındaki tecrit, baskı ve şiddet, kültürel bir soykırıma dönüşerek Müslümanları nefes alamaz duruma getirmiştir. İsrail hükümetinin bu uygulamaları, yüzyıllarca ezanların çan seslerine ve ağlama duvarındaki dualara karıştığı Kudüs'ün tarihine ihanettir." ifadelerini kullandı.

AA


En Çok Aranan Haberler