HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Flaş...Türklerin kaldığı kampa baskın

Yunan polisi, savcılık emriyle bu sabah 05.30 sıralarında Atina’da 40 km mesafedeki Lavrion Mülteci kampına baskın yaptı.

Flaş...Türklerin kaldığı kampa baskın

İki gün önce Ege Denizi’nde patlayıcı yüklü tekneye yönelik operasyonun ardından polis, şafak vakti, Türk mültecilerin de kaldığı kampı bastı.

DHKP-C üyeleri Hasan Biber ve Mehmet Yayla ile adları henüz açıklanmayan 22 ve 54 yaşlarındaki iki Yunan'ın mühimmat dolu “Emma” adlı şişme botla Türkiye’ye giderken yakalanmaları olayını araştıran Yunan savcının emri ile BM gözetimindeki Lavrion mülteci kampına yapılan baskında, kampta bulunan 170 kişi polis kontrolünden geçti.

Polis, kimlik ve belgelerini incelemek üzere karakola götürmek için 29 kişiyi gözaltına aldı.

“Newsit” haber sitesine göre, Lavrion mülteci kampında hiçbir şüpheli bulguya rastlanmadı.

Lavrion'da bazı PKK ve DHKP-C üyelerinin yanı sıra Afganistan, Irak ve çeşitli Afrika ülkelerinde gelen göçmenler kalıyor. Lavrion mülteci kampı “siyasi göçmenlerin” Atina’daki ilk durağı.

ERDOĞAN İSİM VERMİŞTİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mart ayında İstanbul ziyareti sırasında Lavrion Kampı'nda eğitim gören teröristlerin isimlerini ve terör kamplarındaki eğitim görüntülerini, örgütün üst düzey yöneticileri ile bilgileri Yunan mevkidaşı Antonis Samaras'a vermişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras ise Mayıs ayında bir açıklama yaparak ülkede teröristlerin eğitim gördüğüne ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler