HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halep son durumu içler acısı: Ellerinizden öpeyim bir şey yapın!

Suriye'de Beşar Esed rejimi ve İran komutasındaki Şii milislerin ağır bombardımanlarıyla katliamların yaşandığı doğu Halep bölgesindeki yaşlı, kadın ve çocuklar kurtarılmayı bekliyor.

Halep son durumu içler acısı: Ellerinizden öpeyim bir şey yapın!

Halep'te rejim bombardımanlarında enkaza dönmüş binaların önünde kaydedilmiş görüntüsü sosyal medyada yayınlanan yaşlı bir Halepli, içinde bulunduğu durumu feryat ederek anlattı.

Görüntülere yaşlı Halepli'nin şu ifadeleri yansıdı:

"BİZİ KURTARIN! HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI"

"Biz Halep'te ölüyoruz! Biz açız! Çocuklarımız kesiliyor! Kadınlarımız çöktü! Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerdesiniz? Bizi dinleyenler, Allah'tan korkun! Ey Araplar! Ey Müslümanlar! Ey Allah'ın yarattığı insanlar! Nerdesiniz? Biz ölüyoruz ! Biz kesiliyoruz ! Hiçbir şeyimiz kalmadı ! Su kalmadı ! Bizi duyan kimse bizi kurtarsın!"

SİVİLLERİN CESETLERİ ÖLDÜRÜLDÜKLERİ YERDE

AA'ya ulaşan yeni ses kayıtları, rejim ve İran komutasındaki Şii milislerin 6 kilometrekarelik alana sıkıştırdığı onbinlerce sivilden öldürdüğü pek çok kimsenin cesedinin, bulundukları yerlerden kaldırılmadığını gösteriyor.

Ses kaydını internet üzerinden ulaştırmayı başaran Halepli anne Fatıma, halkın çaresizliğini şöyle aktardı:

"ELLERİNİZDEN ÖPEYİM BİR ŞEY YAPIN! CİĞERLERİMİZ YANIYOR"

"Selamun Aleyküm.Ellerinizden öpeyim, bir şey yapın! Sokaktaki insan​ cesetleri ciğerlerimizi yakıyor. Ellerinizden öpeyim, ne olur bir şey yapın! Ne olur bizi bu durumdan kurtartmak için harakete geçin. Burası cesetlerle doldu. Allah için harekete geçin!

Bir diğer aile de AA'ya bombardımanlar ve ölümler nedeniyle şoka giren çoçuklarının çığlık çığlığa ağlayarak konuştuğu ses kayıtlarını iletti.

"UÇAKLAR SABAHTAN BERİ, BİZİ VURUYOR"

Halepli çocuk Ammar, duyduğu korkuyu şöyle anlattı:

"Uçak sabahtan beri bizi vuruyor ! Hastane yok ! Çocukların cesetleri kömür oldu ! İlaç yok ! Yemek yok ! "

"ALLAH İÇİN BİZİ BURDAN ÇIKARIN"

Halep'teki durumu anlatmak için başka bir aile de kız çocukları Selma'nın ses kaydını paylaştı. Selma, yardım çığlığını ağlayarak şu ifadelerle dile getirdi:

"Allah için bizi buradan çıkartın! Bizi mahvettiler! Allah için bizi çıkartın Beşar Esad bizi öldürdü! Ne olur bize yardım edin! Ne olur bizi çıkartın buradan!"

Rejim, Rusya ve İran komutasındaki Şii milisler, son 28 günde Halep kent merkezinin doğusuna düzenledikleri saldırılarda bin 71 sivili öldürürken binlercesini yaraladı.

Halep'teki muhaliflerin boşalttıkları bölgelerin Suriye ordusu tarafından kontrol altına alındığı bildiriliyor. Direnişin tamamen kırılmak üzere olduğu Halep'in alınması Rusya, İran ve Şii milisi tarafından desteklenen Suriye hükümet kuvvetlerinin savaştaki en önemli ‘başarısı' sayılacağı ve muhaliflerin büyük yerleşim merkezlerindeki varlığının tamamen sona ermiş olacağı belirtiliyor.

Muhalif gruplar Halep'in batısında kalan kırsal alanla İdlib'te direnmeye çalışıyor. Suriye askeri sözcülüğü muhaliflerin panik halinde kaçtıklarını duyururken diğer kaynaklar muhaliflerin yeniden mevzilenmeye başladığını bildirdi.

SİVİLLER İKİ ATEŞ ARASINDA

Çarpışmaların son saatlerinde binlerce sivilin şehri terk etmeye çalıştığını haber veren Uluslararası Kızılhaç Komitesi taraflara sivillere zarar verilmemesi çağrısında bulundu.

Kızılhaç örgütünün bildirisinde çarpışmaların şiddetlendiği bölgelerde kaosun hüküm sürdüğü ve çarpışmalara katılmayan binlerce sivilin sığınacak yer bulmakta zorlandığı belirtildi. Suriye birliklerinin eline geçen semtlerde sivillerin kıyıma uğratıldığına dair doğrulanmayan haberlere Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon sert tepki gösterdi.

Muhaliflerin güvenli bir şekilde Halep'ten tahliyesi için mutabakat sağlandığına dair haberler ise doğrulanmadı.

Londra'daki Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi ise Halep savaşının sonuna gelindiğini ve kentin tamamen Suriye birliklerinin eline geçmesinin an meselesi olduğunu duyurdu. Gözlem Merkezi, muhaliflerin sığındıkları semtlere bomba yağdığını ve çarpışmalardan kaçan sivillerin sayısının 130 bini aştığını kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler