HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava saldırılarında 'Halep'in Palyaçosu' da öldü

Suriye ordusunun Halep'in muhaliflerin denetimindeki bölgelerinde düzenlediği hava saldırılarında 'Halep'in Palyaçosu' olarak bilinen 25 yaşındaki yardım görevlisi Anas el-Basha da hayatını kaybetti.

Hava saldırılarında 'Halep'in Palyaçosu' da öldü

Anas al-Basha, çocuklara psikolojik destek sağlamak için gönüllü olarak palyaçoluk yapıyordu.

Suriye ordusunun, Halep'in muhaliflerin denetimindeki doğu kesiminde düzenlediği hava saldırılarında, çocuklara psikolojik destek sağlamak için gönüllü olarak palyaçoluk yapan Anas el-Basha adlı 24 yaşındaki bir yardım görevlisi de hayatını kaybetti.

'UMUT YERİ' ADLI SİVİL TOPLUM KURULUŞUNUN BAŞKANIYDI

"Halep'in Palyaçosu" olarak bilinen Basha, "Umut Yeri" adlı sivil toplum kuruluşunun başkanıydı.

Suriye ordusu, Halep'i tamamen geri almak için büyük bir harekat başlatmıştı. Muhaliflerin denetiminde olan ve Suriye ordusu tarafından kuşatılan bölgelerde 100 bin'i çocuk, yaklaşık 250 bin kişinin yaşadığı belirtiliyor.

Bu bölgelerde bombardıman sonucu hastalara hizmet verecek hiçbir hastanenin kalmadığı ve gıda stoklarının tükendiği belirtiliyor.

Amerikan Associated Press haber ajansı, Basha'nın geçen hafta Salı günü Masshad mahallesini hedef alan saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.

'**ÇOCUKLARI MUTLU ETMEYE ÇALIŞIYORDU'**

Basha'nın kardeşi olduğunu söyleyen Mahmud el-Basha adlı bir kişi Facebook mesajında "Dünyanın en karanlık, en tehlikeli yerinde çocukları güldürmeye ve mutlu etmeye çalışıyordu. Anas, sivillere yardım etmek ve sokaklarda çocuklara hediyeler vermek için Halep'i terk etmeyi reddetti ve gönüllü olarak çalışmayı tercih etti" dedi.

Anas el-Bash'nın ailesi, Suriye ordusunun Temmuz'da doğu Halep'i geri almak için başlattığı harekattan önce kenti terk etmişti.

Basha'nın iki ay önce evlendiği karısının da kuşatma altındaki bölgelerde mahsur kaldığı belirtiliyor.

Son haftalarda yoğun topçu ateşi ve hava saldırılarıyla yürütülen operasyonda yüzlerce kişi hayatını kaybederken, en az 25 bin kişi evlerini terk etti.

Geçen hafta, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, Halep'in dev bir mezarlığa dönüşmeye başladığını söylemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler