HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz medyası, dünya genelindeki siber saldırılarda 'Rus izi' buldu

İngiliz medyası, 'Shadow Brokers' hacker grubunun dünya genelinde düzenlediği siber saldırının ABD'nin Suriye'ye hava saldırısından hemen sonra başladığını belirterek 'Rus izine' işaret etti. Bunun yanında, bu iddiayı destekleyen hiçbir delil gösterilmedi. Telegraph'ın haberine göre, ABD'nin Suriye saldırısının ertesi günü Shadow Brokers hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump'a 'uyarı' yayınlayarak saldırıyı kınadı.

Bir hafta sonra, 14 Nisan'da, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından bulunan bir sistem açığından yararlanan zararlı yazılım yayıldı. Son saldırılarda bu yazılımın kullanıldığı kaydedildi.

Haberde, 'bazı uzmanların' bu olay zincirinin tesadüf olmadığı ve hacker grubunun faaliyetini Rusya'yla ilişkilendirdiği ifade edildi.

Öte yandan, bu 'ilişkiyi' doğrulayacak hiçbir delile yer verilmedi.

Kaspersky siber güvenlik şirketi, dünya genelinde 74 ülkeye yönelik yaklaşık 45 bin saldırının tespit edildiği bildirmişti.

Saldırının büyük bir kısmının Rusya'ya yönelik olduğu dikkat çekiyor.

İNGİLTERE'DEN KÜRESEL SİBER SALDIRI AÇIKLAMASI: ARKASINDA KİM VAR BİLMİYORUM

Öte yandan, İngiltere İçişleri Bakanı yaklaşık 100 ülkeyi etkileyen küresel siber saldırı ile ilgili olarak "Arkasında kim var şu anda bilmiyoruz" dedi.

İngiltere'deki siber saldırı Türkiye'yi de vurdu! WanaCrypt0r 2.0'dan nasıl korunursunuz?

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd BBC Radio'ya yaptığI açıklamada "Şu anda siber saldırının arkasında kim var bilmiyoruz. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Rudd saldırının arkasında yabancı bir ülkenin olup olmadığının da şu aşamada bilinmediğini aktardı.

Saldırı İngitere'nin ve İskoçya'nın Ulusal Sağlık Servisine de (NHS) zarar vermişti

BBC'ye göre kişisel bilgisayarları vuran virüs NHS'ye bağlı 40 organizasyonu etkiledi ve randevularla tıbbi operasyonların iptal edilmesine yol açtı.

Siber saldırıdan dünya genelinde 100 ülkenin etkilendiği belirtiliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler