HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'den korkunç ölüm taktiği

Hava operasyonlarını önlemek için sürekli olarak Otomobil lastiklerinden yığınlar oluşturarak yakan IŞİD'in yeni bir taktik denediği ortaya çıktı.

IŞİD'den korkunç ölüm taktiği

Kobani'de IŞİD'le YPG arasındaki çatışmalar sürüyor. Koalisyon uçakları son iki gündür yoğun şekilde IŞİD mevzilerini bombalıyor. Bölgeden IŞİD'in durdurulduğu bilgileri geliyor. Çarpıcı bir iddia da ortaya atıldı. Buna göre IŞİD, Kobani'de ilerlemek için hayvanlara bomba bağlayıp YPG mevzilerine gönderiyor.

Rudaw muhabirine göre IŞİD militanları saldırılarında hayvanları kullanmaya başladı. Örgüt intihar saldırılarının ardından iddiaya göre bu kez besi hayvanlarına bomba bağlayıp YPG mevzilerine yönlendiriyor.

IŞİD’in dört katlı bir bina ile tepeye diktiği kara bayraklar indirilmişti. bugün aynı yerde yeniden YPG bayrakları görülmeye başlandı.

'KARA HAREKATI' İDDİASI

ABD'nin IŞİD ile askeri mücadele çerçevesinde Arap ülkelerinden kara birlikleri için destek istediği iddia edildi. IŞİD'e karşı hava saldırıları yeterli olmayınca ABD kara savaşı için harekete geçti. Gelen son bigilere göre bölgeye ABD kendisi girmeyecek, Arap ülkelerini sokacak.

Rudaw'ın haberine göre Londra’da yayın yapan Şarkul Avsat gazetesi, ABD ve müttefiklerinin IŞİD'in Suriye'deki mevzileri için kara birlikleri ile müdahale etme yollarını aradığını yazdı.Buna göre ABD yönetiminin IŞİD’in Suriye’deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Araplar’dan askeri desteklerini artırmalarının yanısıra kara birlikleri isteyeceği belirtildi.

Söz konusu durumun dün akşam gerçekleşen 22 ülkeden komutanların katıldığı IŞİD ile mücadele koalisyonu toplantısında ele alındığı kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler