HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya'da ilk "DAEŞ" davası

İspanya'da, terör örgütü DAEŞ'e adam topladıkları iddia edilen 11 kişinin Madrid'deki Ulusal Mahkeme'de yargılanmasına başlandı.

MADRİD (AA) -İspanya'da DAEŞ ile ilgili görülen ilk davada savcılık, terör örgütüne adam topladıkları iddia edilen 11 sanık için 10 ila 12 yıl arasında hapis cezası istedi.

İddianamede, sanıklardan İsmail ve Marquitos Abdullatif Al Lal kardeşler ile Karin Abdusselam Muhammed'in, DAEŞ'e katılmaları için Suriye ve Irak'a adam gönderdikleri ve grubun elebaşıları oldukları ileri sürüldü. Grubun 2012-2013 arasında Suriye'ye 14 kişi gönderdiği, bunlardan en az 8'inin öldüğü ve birinin İspanya'ya geri döndüğü iddia edildi.

Fas topraklarındaki İspanya'ya bağlı bulunan Ceuta kentinde faaliyet gösterdiği kaydedilen 11 sanık, davanın ilk iki gününde haklarındaki tüm suçlamaları reddetti.

2007 yılından bu yana Belçika'da yaşadığını, tesisatçı olduğunu ve Ceuta'ya tatil için gittiğini söyleyen İsmail Abdullatif, 2012 Nisan ayında Türkiye'ye gitme sebebini, "İstanbul'u ziyaret ve Türkiye'nin bir kentinde yapılan (Suriye'nin Dostları) toplantısı fırsatından yararlanarak Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bir kampı ziyaret etmek ve onlara gıda yardımı yapmak" olduğunu ifade etti.

Savcılığın "Ceutalı 3 kişiyi DAEŞ'e katılmaları için Türkiye'den Suriye'ye götürdüğü" iddiasının doğru olmadığını savunan Abdullatif, söz konusu 3 kişi ile Suriyeli sığınmacılara yardım ederken tanıştığını, o dönemde DAEŞ diye bir terörist grubun olmadığını bildirdi.

Sanıklardan Abdulahid Sadık Muhammed de 2013 Mayıs ayında 15 günlük tatil için Türkiye'ye gittiğini anlatarak, yanında Faslı bir gencin daha olduğunu ve Türkiye'deyken Suriyeli sığınmacıların olduğu kampı da ziyaret ettiklerini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler