HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik ihlalleri

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinli erkeklere yaş sınırlaması getirmeyeceği bildirildi.

İsrail'in Kanal 10 televizyonunun haberine göre İsrail polisi, bugün Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinli erkeklere yaş sınırlaması getirmeyeceğini açıkladı.

Genelde Aksa'ya 50 yaş üstü erkeklerin girmesine izin verildiği aktarılan haberde, "Geçen aylarda Aksa'ya girişlere yaklaşık 50 kere yaş sınırlaması getirildi. Mescid-i Aksa'nın kapatılması ve girişine yaş sınırlaması getirilmesinin ardından alınan bu karar, Kudüs'te sükunetin sağlanabileceğinin göstergesi oldu" yorumu yapıldı.

​İsrail polisi son zamanlarda hemen hemen her cuma günü Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filstinli erkeklere yaş sınırlaması uyguluyordu.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler