HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kazada ölen futbolcular için görkemli anma töreni

Hafta başındaki uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilyalı futbolcular için Chapecoense stadyumunda binlerce taraftarın katılımıyla büyük bir anma töreni düzenlendi. Törene, Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer'in yanı sıra Brezilya Ulusal Takımı'nın koçu

Kazada ölen futbolcular için görkemli anma töreni

Törene hıçkırıkların yanı sıra tezahüratlar eşlik etti

Hafta başındaki uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilyalı futbolcular için Chapecoense stadyumunda binlerce taraftarın katılımıyla büyük bir anma töreni düzenlendi.

Brezilya'nın önde gelen futbol takımlarından Chapecoense'nin oyuncularının aralarında bulunduğu 81 kişiyi taşıyan yolcu uçağı Pazartesi günü Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında düşmüştü.

Kazada 71 kişi yaşamını yitirmişti.

Futbol tarihinin en büyük uçak kazaları

Tabutları Brezilya'ya iki askeri uçak getirdi

Brezilya'nın ufak Chapeco kentindeki törende takımın beyaz ve yeşil renkli bayrağına sarılı tabutlar stadyuma girerken taraftarlar yağmura aldırmadan hıçkırık ve tezahüratlar arasında kazada hayatını kaybeden takımın oyuncularına ve yöneticilerine veda ettiler.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre, cenaze korteji havaalanından stadyuma vardığında ortama keskin bir sessizlik hakimdi ve bu sessizlik sadece ekranlara tören yansıdığında "Şampiyon" tezahüratıyla bölünüyordu.

Stadyumdaki genç taraftarlar takımın yanı sıra Brezilya ve Kolombiya'nın bayraklarını taşıdılar. Cenaze töreni büyük bir ekranla stad dışındakilere de yansıtıldı.

Cenaze korteji Chapeco kenti sokaklarından geçerek stadyuma vardı

Öncesinde, cenazeleri taşıyan iki Brezilya Hava Kuvvetleri'ne ait uçak havaalanına vardığında, stadyumun üzerindeki gök havai fişeklerle aydınlandı.

Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer de cenazeleri havaalanında karşıladı ve stadyumdaki törende de hazır bulundu. Törene Temer'in yanı sıra Brezilya Ulusal Takımı'nın koçu Tite ve FIFA Direktörü Gianni Infantino de katıldı.

FIFA Direktörü Gianni Infantino (ortada)

Kent için ayrı bir önemi vardıChapecoense takımı sadece ülke futbolu için değil ayrıca takıma ev sahipliği yapan ufak Chapeco kenti için de önemliydi.

Törene 10 yaşındaki kızıyla katılan Rui Alonso Thomas AFP'ye yaptığı açıklamada, "Chapeco'nun bunu üstesinden gelmesi uzun sürecek. Ama stadyuma sık sık gelmeyi planlıyorum" dedi.

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri

Kazanın nedeni belirsizKazanın nedeni hâlâ bilinmiyor, ancak ortaya çıkan bir ses kaydı kazadan hemen önce uçağın yakıtının bittiği iddiasını gündeme getirdi.

Düşen uçağın sızan kayıtlarına göre 'yakıtı bitti'

Chapecoense takımı kaza olduğu sırada, Kolombiya'nın Atletico Nacional takımı ile yapacağı maç için Medellin'e gidiyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler